sunnuntai 3. elokuuta 2014

Luonnon oma supermarket

Tänään aamulla ei vielä ollut niin tukahduttavan kuuma, että päätimme lähteä metsään marjastamaan. Metsähän onkin varsinainen supermarket marjoineen ja sienineen. Elokuu on ihanaa aikaa kun tarjolla on runsaasti kotimaisia herkkuja suoraan luonnosta.


Kyllä tuolla metsänsiimeksessä mieli lepää ja stressitasot laskee. Pieni tuulenvire kävi sopivasti ja piti itikatkin loitolla.  Mustikoita oli vielä paljon puskissa ja niitä aluksi keräilinkin.


Osuttiin myös hakkuuaukealle, jossa kasvaa reilusti vadelmapensaita. Ihania marjoja olikin jo reilusti kypsynyt. Kuivat kelit ovat tosin verottaneet vadelmien kasvua ja osa marjoista olikin melko pieniä.


Mieheni ei ole kovin innokas marjastaja, vaikka metsään lähteekin mukaan mielellään. Hän kävelikin metsässä pitkän lenkin ja löysi kantarellejakin. Sienistä tehtiin tänään kastiketta. Kovin kauaa metsässä ei kuitenkaan voinut olla, koska helle alkoi hiipimään sinnekin. Harmitti jättää marja-apajat ja lähteä kotiin. No, ensi viikolla täytyy tehdä uusi retki.


Päiväkahvilla  nautittiin ihanan herkullisista marjakupeista jäätelöpallon kanssa.. Näiden resepti löytyy täältä.

 
 

                                Helteet sen kun jatkuvat, joten lämmintä viikonalkua kaikille!

5 kommenttia:

 1. Hyvältä näyttää marjakupit :)
  Mukavaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 2. Silmänruokaa kaiken muun lisäksi :-)

  VastaaPoista
 3. ♥nams! Kyllä on herkkuja!

  VastaaPoista
 4. Ylin kuva on kuin suoraan satukirjasta <3 Luonnon aarteita tosiaan olette saaneet. Posti tuli tänään, kiitos vielä kovasti :)

  VastaaPoista