sunnuntai 26. toukokuuta 2013

Kukkia ja koiran hoitoa

Heti aamusta kun läheinen kukkakauppa aukesi lähdin sinne ostoksille. Yleensä en paljon alkukesästä kukkia laita, mutta kun viikon päästä on juhlat karkasi kukkienostossa mopo käsistä.

Kukkais 001

Kesäkukkien lisäksi piti ostaa amppelitomaatti ja yrttiruukku. Muutama uusi altakasteleva kukkalaatikkokin tuli tarpeeseen.

Kukkais 017

Pihalla on nyt mielestäni varsin kaunista. Toivotaan ettei hallaöitä tule. Yhtenä vuotena palellutin kaikki kesäkukkani hallayön seurauksena. Ei mitään halpaa lystiä sekään kun joutui ostamaan uudet kukat paleltuneiden tilalle.

Kukkais 002


Iltapäivällä olikin sitten vuorossa Viivi-koiran pesu ja trimmaus. Koira on kyllä siitä huvittava, että piiloutuu sängyn alle heti kun näkee trimmauskoneen otettavan esille. Pesun jälkeen täristiin vimmatusti sylissä, koiramme osaa olla varsin teatraalinen.

Kukkais 006

Lopputulos on kuitenkin kaikesta vastustelusta huolimatta varsin siisti. Meidän Viivihän on ihan tällaisessa lyhyessä turkissa. Ensimmäiset vuodet yritin trimmata turkkia villakoirille tyypilliseen leijonaleikkaukseen mutta aika pian totesin pitkän turkin olevan näinkin laiskalle ihmiselle liian työläs hoidettava. Tuntuu että koira nauttii itsekin enemmän kesällä lyhyestä turkista.

Kukkais 013

Mukavaa viikonalkua kaikille täällä piipahtaville!

16 kommenttia:

 1. Upeat kukat, onpas terassinne tyylikäs! Tuolla kyllä kelpaa juhlia.
  Viivi on söpö ja siisti :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viivi kiittää! Terassi suurennettiin viime kesänä ja ollaan kyllä oltu varsin tyytyväisiä.

   Poista
 2. Nätti terassi teillä!

  VastaaPoista
 3. Terassi näyttää kauniille - tosi viihtyisälle! Ihana tuo verhonurkkaus :)
  Varmasti on Viivilläkin viileämpää kesäkampauksessaan. Märkä koiralainen näyttää aina puolta pienemmältä ja laihemmalta, kun turkki on litussa. Ihan hassulta. Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Verhon paikalla oli ennemmin järkyttävä puuritilä. Rempan yhteydessä se sai kyytiä. Ilmava verho kuivuu sateen jälkeen nopeasti.
   Koiruus on tosiaankin aika reppanan näköinen märkänä :)

   Poista
 4. Kauniisti laitettu piha ja IHANA koira!

  VastaaPoista
 5. Aivan hurmaava on teidän takapiha ja terassi, kukat kruunaavat muutenkin viihtyisän "kesähuoneen" :)
  Ja Viivi <3
  Lähteekö muuten Viivistä karvaa?
  Nimim. koirankarvoja siellä täällä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viivistä ei lähde karvaa ja mutta turkinhoito on muuten hiukan työläs. Villakoiran turkkihan on melko pehmeä ja herkästi takkuuntuva. Näin lyhyenä turkinhoito on siedettävää. Pesen ja trimmaan koiran parin kuukauden välein. Kuonoa ja tassuja joutuu kyllä koneella siistimään useamminkin. Mukavaa viikkoa! Eikös teilläkin ole juhlat tulossa?

   Poista
 6. Ihania kukkia ja kauniisti olet ne istuttanut! Minäkin ostin suurimman osan kesäkukista lauantaina :)
  t. Kristina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kesäkukkakauppa käykin nyt kuumimmillaan, ilmankos hinnatkin ovat aika korkeita :)

   Poista
 7. Ihanasti lähti mopo käsistä :) kauniisti laitetut kukat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harvoinhan multa se mopo karkaa! (uskoo ken tahtoo)

   Poista
 8. Upeita kukkia ja hyvältä näyttää piha. Meidän villis-vainaakin viihtyi aina lyhyessä turkissa, myös korvat leikattiin karvoista vapaaksi, kun meidän villiksellä oli krooninen korvatulehdus, joka paheni hautovien karvakorvien alla... siksi oloa helpotettiin kun korvien päältäkin vedettiin karvat pois.. Kyllä Viivin nyt kelpaa taas ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kerran on Viivinkin korvat ajeltu "nahkoiksi". Ravisteli kuitenkin sen jälkeen päätään useamman päivän vimmatusti ja nahkakorvat piti armotonta läpsettä, etten toista kertaa ole operaatiota suorittanut. Oli ilmeisesti koirallekin outoa alkuun kun korvissa ei ollut karvaa. Meilläkin kesällä korvatulehdukset helposti vaivaa, täytyy vaan koittaa nyppiä karvat korvan sisältä huolellisesti pois. Kyllähän tässä koianhoidossa hommaa riittää :)
   mutta mitäpä sitä ei perheenjäsenen eteen tekisi.

   Poista