lauantai 7. syyskuuta 2019

Syksyn makuja

Syyskuu aloittaa syksyn, ei auta vastaan pyristellä. Viikonloppuna täällä ollaankin makusteltu taas syksyisiä makuja. Mieli tekee sametinpehmeitä sosekeittoja heti, kun ilmat viilenevät ja muuttuvat sateisiksi. Eilen valmistin Maa-artisokkakeittoa taas pitkästä aikaa ja olihan se herkkua.




Kuorin soppaan kilon pussin Maa-artisokkia, kaksi jauhoista perunaa, kaksi sipulia, muutaman valkosipulin kynnen ja keittelin aineet kypsäksi kasvisliemessä. Valmiin keito soseutin sauvasekoittimella ja ohensin vielä ruokakermalla. Yksinkertaisesti hyvää syysruokaa!




Oma omenapuumme ei  tänä vuonna tuota juurikaan satoa. Onneksi on ihania työkavereita, joilta omenia riittää jaettavaksi. Tänään leivoin saaduista omenista omenakakun. Ohjeen tähän maistuvaan ja helppotekoiseen kakkuun otin täältä!





Lämmin omenakakku maistuu herkulta paksun vaniljakastikkeen kera! Joko sinä olet ennättänyt leipomaan omenaherkkuja?





Kovin on sateista keliä luvattu tuleville viikoille. Tarkoitus olisi huomenna käydä metsässä, sienisaaliin toivossa. Tänään aamulenkillä näkyikin jo ihanan pieniä tatteja!


Leppoisaa lauantaita sinne ruudun toiselle puolelle!

8 kommenttia:

  1. Onpa todellakin samettisen näköinen keitto. Omenoita ei taida muuallakaan tänä vuonna tulla paljon.
    Lempeää uutta viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä keitto on kyllä yksi suosikeistani.

      Poista
  2. Maa-artisokkakeitto ....namm..:)

    VastaaPoista
  3. Oih mitä herkkuja ♥ Omenapiirakka on kyllä superhyvää!

    VastaaPoista
  4. Maa-artisokkakeitto on todella hyvää, samoin mustajuurisosekeitto. Voisin tehdä molempia :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mustajuuresta en ole itse keittoa koskaan tehnyt, syönyt kyllä!

      Poista