maanantai 16. syyskuuta 2019

Kestovanulaput

Vanulappuja kuluu kauneudenhoidossa päivittäin. Pohdin, voisiko kertakäyttöiset vanulaput korvata kestolapuilla ja onko niiden käyttö ylipäänsä kuinka kätevää? Kotoa löytyi sopivia lankajämiä, joista päätin virkata näitä pieniä lappuja nyt kokeiluun.
Virkkausohjeen löysin  Youtubesta, hakusanalla Kestovanulappujen virkkaaminen.  Näiden teko olikin varsin nopeaa ja kohta minulla jo oli kasapäin vanulappuja. Lankana näissä valkoista bambulankaa ja beigeä puuvilla-pellavalankaa. Beiget laput ehkä hieman karheampia kuin bambulangasta tehdyt. Käytetyt laput kerään pesupussiin ja pesen muun pyykin mukana. Aika näyttää kuinka helposti nämä melko paksut laput kuivuvat. Palaan varmasti asiaan, kunhan käyttökokemusta kertyy :)

Onko sinulla kokemusta kestovanulapuista? Kovasti kiinnostaisi myös käyttökokemukset palashampoosta! Ihanaa uutta viikkoa kaikille!14 kommenttia:

 1. Käyttämään houkuttelevan kauniita kestovanulappusi ovat!

  VastaaPoista
 2. Kankaisia lappuja olen nähnyt mutten virkattuja. Kiinnostavaa kuulla miten ne toimivat ja lähteekö meikki niistä pesussa. Kauniita ovat!

  VastaaPoista
 3. Huikea idea ja kiva kuulla kokemuksistasi. :) Ja ovathan nuo hurjan sieviäkin. :D

  VastaaPoista
 4. Kokemuksia ei ole mutta on kyllä käynyt mielessä itsekin tehdä kun minulla kuluu kuusi lappua päivässä tavallisia vanulappuja. Odotan mielenkiinnolla kokemuksista. Ja siitä kuivumisesta. Miten ne kuivataan pussissa vai missä ja pitääkö ne asetella muotoon pesun jälkeen? Mielenkiintoista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tytär innostui näistä myös kovin. Tilasi itselleen joululahjaksi.

   Poista
 5. Mulla ei oo minkäänlaisia vanulappuja. En käytä meikkivoidett ym. meikkausaineita.
  No joskus laitan kulmakarvat.
  Elikkä pesen vain vedellä, iho on hyvä.

  VastaaPoista
 6. Käytännöllisiä ja kauniita. Pestessä vaan paranevat.

  VastaaPoista
 7. En ole ikinä käyttänyt kestovanulappuja, mutta palashampoosta on kokemusta. Olen parikin Lushin palashampoota käyttänyt loppuun. Toimi ihan hyvin minun hiuksiini, ainoa miinusta minusta voimakas tuoksu joka säilyy liian pitkään hiuksissa.

  VastaaPoista