lauantai 10. elokuuta 2019

Kesäpäivän viettoa uudessa mekossa

Vielä aamulla oli auki, mitä päivä tuo tullessaan.  Hesaria selatessa silmiin osui ilmoitus Helsingan Keskiaikapäivästä, suunta kohti sinne siis. Helsingan Keskiaikapäivää vietetään kerran kesässä Pyhän Laurin kirkon ympäristössä Vantaalla.Monenlaista kivaa oli nähtävillä. Vanhoja työtapoja esiteltiin ja kauniita käsitöitä myytiin. Paljon oli ihmisiä myös paikalla heti tapahtuman alettua kello 11.00Kotin ajeltiin ihanan Auringonkukkapellon kautta. Viime vuonna kukkia kerättiin Haltialan pelloilta. Nyt löysin näitä ihanuuksia hieman lähempää kotia. Pellolla napattiin myös muutama asukuva uudesta kesämekostani. Nuppu Printin ihana Sydäntalvi trikoo Peippo-mekon kaavalla tehtynä. Tähän mekkoon tein puolipitkät hihat, niin menee kivasti syksymmälläkin.


Olen kovasti tykästynyt mekkomalliin, jossa helmassa on kuminauha. Helma ei nouse kävellessä ja antaa muutenkin ryhdikkyyttä vaatteelle.  Toivotaan että kesämekkoja tarvitaan vielä pitkään, en ole valmis syksyn tuloon!
14 kommenttia:

 1. Olipas kiva nähdä toisen ottamia kuvia tuosta Helsingan tapahtumasta, ja niin hyviä kuvia. Itsekin olin siellä ja nautin kovasti, oli niin paljon nähtävää ja koettavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva tapahtuma ja ilmatkin olivat kohdillaan!

   Poista
 2. Kiva mekko, malli on minustakin tosi hyvä.

  Pitäisipä piipahtaa poimimassa auringonkukkia, jos niitä on vielä jäljellä. Voisin viedä isälle niitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuolla pellolla ainakin oli paljon. Sijainti lähellä Vantaankosken koulua.

   Poista
 3. Mukavalta kuulostava tapahtuma. Tuommosen lettupannun kun saisi, siinä paistaa kerralla monta kasvispihviä :)

  Toivottavasti meidän auton saisi kaartamaan tuonne Vantaankoskelle. Tänä vuonna oli ensimmäinen kerta, kun omia auringonkukkia ei pihalla kasvanut. Noiden kuvien myötä aloin kaipaamaan keltaista aurinkoista

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kurvata tuonne pellolle kukkia poimimaan!

   Poista
 4. Kiva tapahtuma varmasti.
  Ihana kukkapelto ja "kukkaistyttö"!
  Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 5. Tuollaista mekkomallia pitäisi kokeilla! Siellä sinä auringonkukkien kanssa loistat iloisena kuin aurinko! Hienoja kuvia kaikki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mekko malli on helppo toteuttaa ja mukava päällä. Kiitos kehuista!

   Poista
 6. Tuollaiset tapahtumat ovat mukavia. Kiva, kun löysitte tuon aurinkokukkapellon. Minäkin kovasti jo odottelen, koska veljeni auringonkukat hänen pellollaan aukeavat. Ihana tuo sinun mekkosi. Kangas ja malli ovat tosi kivat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Auringonkukat ilahduttavat vielä pitkään maljakossa.

   Poista
 7. Tuo on ihana paikka Vantaalla ja sopii hyvin tällaiseen tapahtumaan. Kirkko on kaunis ja samoin rakennukset ympärillä. Mainio suuri lettupannu :)
  Tuo on niin hieno mekkokangas.

  VastaaPoista