sunnuntai 21. heinäkuuta 2019

Heviukko marjapensaita vartioimassa

Olen tässä jo muutaman päivän ajan huolestuneena seurannut lintujen liikehdintää marjapensaiden ympärillä. Toki vanhan talon puutarhasta riittää syötävää linnuillekin, mutta kiva olisi jos jotain jäisi minullekin! Tänään päätettiin ryhtyä rakennushommiin ja kyhätä puutarhaan perinteinen linnupelätin. En halua suojata marjapensaita verkoilla, joihin linnut jäävät kiinni.Kaikki tarvittava löytyi kesäkodin varastosta ja mies raaski luopua myös muutamasta vaatekappaleestaan! Hiukan kalpea tämä rassukka nyt on, mutta jospa saisi väriä kasvoihinsa puutarhaa vartioidessaan.

Hiukset ja hihojen hapsut lepattavat tuulessa ja nämä toivon mukaan pitävät myös rastaat loitolla. Heviukko, pidä hyvää huolta marjapensaistani!Olemme viime vuosina raivanneet melkoiseksi viidakoksi päässyttä puutarhaaa ja nyt marjapensaat tuottavatkin taas kivasti marjoja.
Ihanaa että viimeiseksi lomaviikoksi saatiin tätä kaivattua aurinkoa tänne.  Rakastan hellepäivien leppeitä iltoja. Mukavaa iltaa ja tulevaa viikonalkua kaikille!

7 kommenttia:

 1. Hauska ukko siellä vartiossa! Toivotaan, että sato säilyy.
  Ihanaa jatkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tuon ukon oleminen on kummasti rauhoittanut marjavarkaiden toimintaa :)

   Poista
 2. Luulisi lintujen pysyvän kaukana sen verran heviä pukkaa ukosta, ihana variksenpelätin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, itsekin kerran säikähdin kun en mistanut ukon olemassaoloa :)

   Poista
 3. Heh...onpa hän metka heppu, eikä väsy vahtimiseen :))

  VastaaPoista