tiistai 25. kesäkuuta 2019

Kesän maut talteen

Tänään päätin ottaa äidin hyvät opit käyttöön ja säilöä kasvimaalta kesän makuja talteen. Yrttilaatikko kukoistaa ja sieltä saksin yrttejä reilusti nyt pakkaseen. Usein yrtit kasvavat kuin salaa liiankin isoiksi ja menettävät parhaimmat makunsa. Äiti on jo vuosia pakastanut lasipurkkeihin niin persiljaa, tilliä, kuin ruohosipuliakin, minä päätin nyt tehdä samoin.
Tarvitaan siis tyhjä pieniä lasipurkkeja. Pilttipurkit ovat parhaita tähän hommaan, mutta muutkin pienet purkit käy. Sitten vaan täytetään purkki silputuilla yrteillä piripintaan ja laitetaan pakkaseen.
Jäätyneestä purkista rapsutellaan teelusikalla yrttejä sitten ruokiin sen verran kun tarvitsee ja loput takaisin pakastimeen. Näppäräää sanon minä!Seuraavaksi taitaa päästä säilömään mansikoita! Ihanaa viikonjatkoa kaikille :)


14 kommenttia:

 1. Onpa tosi hauska idea!
  Mansikoita odottelen jo itsekin.
  Mukavaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
 2. Mulla on persiljaa pakkasessa, tosin ihan muovirasiassa mutta kumminkin. :) Sieltä on hyvä kapsutella aina mihin tarvii.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, muovirasiakin käy tähän hommaan.

   Poista
 3. Minä olen laittanut persiljaa, tilliä ja pinaattia pakkaseen ihan rasiassa tai pakastepussissa.Sellaiset sopivat annokset, kun tarvitsee kokkaillessa.

  VastaaPoista
 4. Noin en ole yrttejä pakastanut, ihan uutta lasipurkkipakastaminen. Pieniin mini-amergrip-pusseihin pakastan ja jotkut kuivatan ja säilytän mustissa lasipurkeissa pimeässä komerossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lipstikkaa tulee kuivattua ja sekoitettua tavallisen suolan joukkoon. Saa kätevästi näin yrttisuolaa.

   Poista
 5. Hyvä idea! Minä olen ostanut kaupasta valmiita yrttipakasteita ja ne ovat toimineet hyvin. Jos olisin saanut aikaiseksi kasvattaa yrttejä, niin voisin kokeilla pakastaa itse. Mutta yrttiruukkuni on edelleen yrtitön :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä ehtii yrttejä istuttaa ja satoakin saamaan. Minäkin meinaan maalle laittaa vielä pystyyn pienen yrttiviljelmän.

   Poista
 6. Kiva idea! Pakkaseen on monena vuonna mennyt ihan rasiaan mm. rehottaneet persiljat, sitä ei saa syötyä samaan tahtiin kuin kasvaa. Mukavaa viikkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä että tulevat kuitenkin sitten myöhemmin käytettyä kun pakastaa.

   Poista
 7. Äitien niksit on parhaita, juuri noin minunkin äiti tekee. Juu, mansikat odottavat säilöntää :)

  VastaaPoista
 8. Kiva idea varsinkin tuohon käyttöön eli rapsutellaan purnukasta vaan sen verran kuin tarvitaan:) Kiitos vinkistä<3

  VastaaPoista