sunnuntai 23. syyskuuta 2018

Viikonloppu maalla

Heipä hei ja mukavaa sunnuntai-iltaa! Viikonloppu vierähti mukavasti maaseudun rauhassa. Matkaan lähdettiin perjantaina ja ennen pimeän tuloa ennätimme rantasaunan lämmitykseen. Olipa vesi järvessä todella matalalla!Ihanan lämmin ilta. Saunottiin, uitiin ja paistettiin rantanuotiolla makkaraa. Kyllä siinä työasiat viimeistään haihtuivat mielestä.

Lauantaina lähdettiin aamuvarhaisella metsään reteästi kahden ämpärin kanssa. Tarkoituskena oli kerätä reilusti Puolukoita. Olipa upea auringonnousu, joka ei täysin välity näistä kännykkäkuvista.
Metsässä pettymys oli suuri, kun huomattiin ettei niitä Puolukoita siellä metsässä ollutkaan. Viime vuonna samasta paikasta kerättiin useampi ämpäri marjoja. Onneksi luonto sentään tarjosi paljon kaunista silmänruokaa!Iltapäivällä päätin lähteä vielä yksikseni metsään keirtelemään. Liekö Pohjalainen sisu vai mikä, mutta en hlunnut vielä luovuttaa! Onneksi lähdin, sillä löysin aikamoisen apajan. Marjoja oli todella reilusti ja Puolukat  valtavan kokoisia.
Sunnuntaina keittelin osasta jo kesäkodilla Puolukkahilloa. Tuli siis käyttöä näille aiemmin Elllikseltä tilaamilleni etiketeille.

Ruska Keski-Suomessa oli jo ihan toista luokkaa, kuin täällä Etelässä. Varsinkin Pihlajat olivat saaneet komean syysvärin. Hieman kaihoisin mielin taas  hyvästeltiin kesäkoti.


Toivottavasti sinunkin viikonloppusi on sujunut mukavissa merkeissä! Iloista viikonalkua kaikille!


18 kommenttia:

 1. Oi miten upeita kuvia ja niin hieno tuo auringonnousu! Kiva että noin hyvän puolukka saaliin saitte, puolukkahillo on kyllä niin herkkua:) Kauniita syyspäiviä sinne❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Auringonnousu oli kyllä upea! Vähän jännitti miten ennustettu Mauri-myrsky etenee. Onneksi ei maalla myrskynnyt juuri ollenkaan!

   Poista
 2. Kauniita ruskakuvia. Tänään Helsingissä, kun kävimme mökillä laittamassa se talviunille, ihmeteltiin, miten korkealla merivesi on! Hyvää työviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, veljeni viestitteli myös Vaasan saaristosta, että merivesi oli ennätyskorkealla.

   Poista
 3. Me ollaan ajeltu melkein peräkanaa, ainakin osan matkaa :) Ja niin samalaisia viikonloppumuistoja. Paitsi että puolukkametsässä ei käyty, kun niitä ei kuulema ole. Epäilen, että lähistöllä nähty karhu tai metsän linnut ovat syöneet puolukkamättäät tyhjiksi.
  Ihana oli vielä saunoa rannalla. Uimassa en hirvinnyt käydä, mutta verannalla tuulessa oli mukava vilvoitella. Maalla sielu lepää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi lopulta löysin hyvät Puolukkamättäät. Lekö ollut halla vai pölyttäjien puute syynä huonoon Puolukkavuoteen?

   Poista
 4. Upeasti auringonnousu välittyy kuvista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kiva jos välittyy, oli kyllä upea!

   Poista
 5. Hienoja kuvia!
  Teillä on ollut ihana viikonloppu.
  Mukavaa uutta viikkoa!

  VastaaPoista
 6. Kauniita luontokuvia! Kyllä noissa maisemissa sielu lepää.

  Kivaa viikkoa!

  VastaaPoista
 7. Upeita kuvia luonnonhelmasta!
  Kyllä noissa maisemissa varmasti sielu lepää!

  VastaaPoista
 8. Syksy hehkuu jo kuvissani kauniina! Naava on jotenkin sympaattinen ”kaveri”, sen nähdessä tulee mukava fiilis, että puhdasta luontoa vielä on!

  VastaaPoista
 9. This looks like you had a great adventure! I love bonfires, looks like a great night for one. Thanks for the share, have a fantastic rest of your day. Keep up the posts.

  World of Animals

  VastaaPoista