sunnuntai 2. syyskuuta 2018

Pikavisiitti Etelä-Karjalaan

Niinpä sitä herättiin lauantaiaamuna varhain ja oltiin jo ennen viittä huruttelemassa kohti Lappeenrantaa. Hui kamalaa, kun alkumatkasta oli pimeää. Kuinka tuohon pimeyteen taas tottuu? No, se hyvä puoli oli aikaisesta lähdöstä, ettei paljon muita autoja tien tukkeena ollut ja matka taittui joutuin.Itäinen Suomi on jäänyt minulle vieraammaksi. Kerran olen aiemmin Lappeenrannassa käynyt ja nytkin kiersimme kaupunkia melko pikaisesti.  Päätarkoitus kun reissullemme oli auttaa poikaa saamaan opiskelukämppä asumiskuntoon.Lappeenrannan satama-alue on ihana ja varmasti kesähelteillä täynnä elämää. Kauniisti kukkapenkit vielä täydessä kukassa näin syyskuussa.

Imatrallakin poikettiin. Sääli ettei Imatrankosken kuohuja päästy seuraamaan, vaan ihmeteltiin pelkkää  kivikkoista kuilua. No, oli kaupungissa paljon muutakin nähtävää.

Imatralla on ihan Virkkuukoukkusen kauppa. Varsinainen aikuisten "karkkikauppa" täynnä ihania kankaita ja Virkkuukoukkusen tuotteita. Sieltä mukaan lähti suloista  vihreää trikookangasta. Pestystä kankaasta oli heti sunnuntaina ommeltava t-paita. Taas tällä samalla hyväksi havaitulla ja yksinkertaisella kaavalla.
Muutama päivä olisi vielä töitä ja sitten pientä reissua tiedossa! Mukavaa viikonalkua ihan jokaiselle!


9 kommenttia:

 1. Kiva reissu teillä ja kivoja kuvia!
  Mukavaa viikkoa sinullekin!

  VastaaPoista
 2. Nuo paikat on nykyisin vain kotimatkalla ohikuljettuja, kun kuopus on jättety kyydistä Lappeenrantaan. Tykkäisin kulkea Savonlinnasta itärajaa pitkin pienempiä teitä rauhallisesti kulkien useamminkin, mutta matka kestää paljon kauemmin kuin Mikkelin kautta ajaen. Kilometreinä eroa ei juurikaan ole.
  Olet taas löytänyt niin kivan kuosisen ja värisen kankaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä hulppeat ja suorat tiet tuonne itään täältä Helsingin suunnalta.

   Poista
 3. Kaunis ja pirteä paita! :) Hih, miulla on taas ihan toisin päin - itäinen Suomi on koluttu aika tarkkaan, mutta länsi-Suomi on suht tuntematon! Paljon kivaa nähtävää ois tässä maassa, kun ehtisi tutkia.

  VastaaPoista
 4. Ihana paita ja korut! Ehkäpä Lappeenranta tulee teille nyt enemmänkin tutuksi pojan kautta. Ilmeisesti on syytä onnitella nuorta miestä opiskelupaikasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pojan opinnot jo loppusuoralla ja viimeinen vuosi käynnistyi. Vuosi ulkomailla teetti hieman työtä uuden opintovuoden alkuun. Harvoin tulee jatkossakin tuonne lähdettyä, sillä kyllähän se niinpäin menee että poika saapuu luomillaan tänne kotipuoleen. Kiva oli kuitenkin tuolla käydä.

   Poista
 5. Elokuussa just käytiin Lappeenrannassa, ihan pikaisesti torilla vaan. Mukavan oloinen kaupunki.
  Kyllä on kivan värinen tuo paitasi :)

  VastaaPoista