tiistai 21. elokuuta 2018

Sieniretkellä

Sunnuntaina otettiin varastosta sienikorit esille ja suunnattiin metsään. Mies kyllä vähän epäili, löydetäänkö mitään, kun kesä on ollut niin kuiva ja kuuma. Perustelin sieniretkelle lähtöä sillä, että saadaan ainakin liikkua luonnossa vaikkei mitään löydettäisikään, niinpä sitten lähdettiin!
Tutussa metsässä on mukava liikkua ja voi sitä onnenhuumaa, kun löysimme retken alkuvaiheessa ensimmäiset Kantarellit!Vaikka metsään menemme yhdessä, kuljemme siellä kuitenkin omia polkujamme. Sienestys on kuin aarteen etsintää, löytyykö mitään?
Eipä tarvinnut tyhjin käsin metsästä palata. Löydettiin sieniä juuri sopivasti. Ihanat keltaiset sienet pääsivätkin paistinpannun kautta pakkaseen.Puolukat alkavat jo punertaa, mutta kypsiä ne eivät vielä ole. Mielestäni puolukat ovat parhaimmillaan kun pakkanen niitä hieman puraisee. Vielä siis täytyy malttaa odottaa marjojen kypsymistä.Sitten hieman erilaiset metsälöydöt. Tätä en ymmärrä, miksi jotkut pitävät metsää kaatopaikkanaan? Surullista, mutta nykyisin varsin yleistä.Viikolla saadaan sadetta useampanakin päivänä, joten ensi viikonloppuna taidan taas lähteä sienestämään. Mukavaa viikonjatkoa !

15 kommenttia:

 1. Ihan kiva sienisaalis!
  Törkyä löytää kyllä nykyään niin uskomattomista paikoista...
  Tuo hernekeittopurkki on niin ruma,että se on suorastaan kaunis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikka kaikenlaiset roskankeräysjuoksut on nykyisin muotia, olisi kiva ettei roskattaisi luontoa ollenkaan.

   Poista
 2. Onpas ollut paljon sieniä.Meidän sienet ovat vielä metsässä.

  VastaaPoista
 3. Kivoja ja ei niin kivoja metsälöytöjä. Kanttarellejä kasvaa meillä ihan takapihalla, mutta tänä vuonna olen bongannut vasta yhden kuivakan sienen; saas nähdä nyt sateiden jälkeen alkaisko niitä pukkaamaan täälläkin. :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihmeesti niitä vaan nousee, vaikka on ollut melko kuivaa. Nämä käyttämäni olivat oikein kelpo yksilöitä.

   Poista
 4. Kiva, että sieniä löytyy. Ja tuo roskaaminen pistää aina vihaksi. Kun niin ison osan voi ilmatteeks viiä jäteasemalle tai laittaa ihan perus lajittelujätteisiin, niin miksi nähdä se vaiva, että dumppaa roskansa sinne, minne ne eivät todellakaan kuulu. :(

  VastaaPoista
 5. Jollakin on ollut hieno kattaus metsäretkellä, kun on ihan Festivokin ollut mukana :) Toivottavasti ei ole katkennut kenenkään päähän riidan päätteeksi!

  VastaaPoista
 6. Kantarellit <3 Metsän kultaa ja täällä lähes mahdoton löytää.

  Minua kiukuttaa ihan äärettömästi metsien käyttäminen kaatopaikkana! Vasta näin erään kauniin metsäpolun varrella vanhaa sohvaa ja mopon raatoa....siis miten joku voi tehdä noin!
  Lasi ja metalli ovat vaarallisia eläimille ja linnuillekin, eli vihaksi pistää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En myös ymmärrä roskaamista ja nykyisin kun jätehuolto toimii ja on melko edullista ainakin Suomessa yksityishenkilöille.

   Poista
 7. Oletpa löytänyt hyvin sieniä näin kuivan kesän jälkeen.
  Inhottavaa metsän roskaaminen, onko se niin....poissa silmistä poissa muistista ???

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sieniä tulee ihan kivasti, vaikken sitä uskonut ennen metsään menoa!

   Poista
 8. Kiva että sieniä tuleekin kuivuudesta huolimatta. Sienestyksessä parasta on löytämisen ilo!

  VastaaPoista