tiistai 23. tammikuuta 2018

Kodin pienet koristajat

Niin kuin tiedätte, olen surkea viherpeukalo. Toisaalta, meillä ei ole kodissa järkevää paikkaakaan viherkasvien pitoon. Pidän kuitenkin kukista ja pöydällä onkin miltei aina eläviä kukkia. Nyt kauppoihin on saapunut kauniit tulppaaneja, mutta aika nopeasti niiden värit tuntuvat haalistuvan.



Viikonloppuna kaupasta ostinkin kotiin ruusuja ja neilikoita. Neilikoista en nuorempana pitänyt ollenkaan, mutta nykyisin ne ovat yksiä lempikukistani, ehkä juuri tuon kestävyyden vuoksi.

 
 


Ruusujen osto marketista on aina pientä arpapeliä. Joskus onnistut nappaamaan kimpun, joka kestää toista viikkoa. Toisella kerralla ensimmäiset kukat nuupahtavat miltei ostopäivänä.




Harvoin tulee enää ostettua koriste esineitä kaupasta normihintaan, lähinnä ne löydöt tehdään kirpparilta. Viikonloppuna kuitenkin piipahdin Finnmarin liikkeessä ja sieltä mukaan tarttui kaunis pinkki tuikkulyhty.




Lisäksi kotiin lähti mukaan hiukan kimallusta. Pienin helmin koristeltu sydän pääsee ystävänpäivän kattausta koristamaan ja tuolle pienelle helmillä ja strasseilla koristelulle kukallekin taidan keksiä jonkin käyttötarkoituksen. Vähän harmittaa kun ostin vain yhden tuollaisen kukan. Nämä olisivat kauniit koristeet lautasliinarenkaissa.



Tänään pakkanen paukkuu täällä etelässäkin, mutta huomiseksi taitaa tulla jo vesikeliä. Nautitaan siis tästä talvipäivästä. Kivaa päivää kaikille!

23 kommenttia:

  1. Ihania finnmaria löytöjä. Ja tosi kauniita kukkia <3 Mukavaa viikon jatkoa Sinulle :)

    VastaaPoista
  2. Leikkokukat piristävät kummasti ja näin kevättä kohden niitä tuleekin taas kotiin hankittua. Neilikat ovat kauniita ja kestävät kyllä pitkään. Itsellänikin olleet jo toista viikkoa ja vieläkin ovat niin kauniita.
    Ruusut ovat niin kauniit!
    Mukavia löytöjä Finnmarilta. Siellä on kyllä niin ihania sisustusjuttuja!
    Mukavaa pakkaspäivää! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, kukat piristävät ja tuovat valtavasti iloa!

      Poista
  3. Olen huomannut, että reilunkaupan ruusut ovat kestäviä. Olen sitä kyllä ihmetellyt...tulevat kaukaa ja lähialueella kasvatetut lakastuvat heti..:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, niitä usein ostan itsekin! Koitan myös kaupasta valita ne terhakkaimmat kukat, enkä niitä jo hiukan nuutuneita.

      Poista
  4. Leikkokukat on kyllä ihania. Ja tuo kynttiläkippo on tosi kaunnis. :) Ja en tiedä, onko mulla ollut aina huono tuuri, mutta mulle on käynyt niin, että marketin kukat ovat yleensä olleet aina kestäviä, ja kukkakaupan kukat yleensä nuupahtaneet saman tien. Että pääosin pitäydyn markettien kukkavalikoimassa, ellen jotain erityistä tarvitse.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuikkukipon varjo tekee kauniin kuvion pöytään kun siinä palaa kynttilä. Harmittaa jo kukat nuupahtavat pien kotona, kun eivät ole kovin halpojakaan. Nämä viime perjantaina ostamani onneksi olivat hyvälaatuisia ja vielä kukoistavat.

      Poista
  5. Ihania kukkia ja niin kauniita löytöjä♥ Finnmari on kyllä kiva paikka, siellä on vaikka mitä kivaa:) Mukavaa alkanutta viikkoa♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Finnmarin liikkeessä vierailin ensimmäistä kertaa ja kyllä siellä olikin kaikkea kivaa.

      Poista
  6. Kukat on niin ihania! Ihan samaa noista neilikoista sanoisin. Nuorena en tykännyt, mutta nyt niitä on maljakossa harva se viikko.
    Talvista viikon jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nautitaan talvesta niin kauan kuin sitä kestää :)

      Poista
  7. Minä pidin neilikoita aikaisemmin hautajaiskukkina, mutta nykyään ne ovat yksiä suosikkejani!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, neilikka on nykyisin aika suosittu kukka!

      Poista
  8. Neilikoista on tullut minunkin lemppareita, juuri kestävyytensä takia. Niin ihanan näköisiä ovatkin tuossa harmaata taustaa vasten <3
    Aivan superihana tuli tuosta viime postauksen tyynystä!! Instan puolella jo ihailinkin sitä.
    Kylmää on täälläkin. Vaikka vähän viileää on kotona, mieluummin vedän villatakkia ja lämmitän uunia näiden kunnon talvikelien kanssa kuin ottaisin sitä vesikeliä. Toivotaan, että lämpöaalto jää lyhyeksi.
    Kivaa viikon jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ikävää jos luminen talvi loppuu tähän. Kiva on ollut töissä seurata lasten riemua, kun sitä lunta vihdoin saatiin.

      Poista
  9. Ihania kukkia ja kauniit kuvat!
    Tuo vaaleanpunainen tuikku on ihana.
    Katselin sitä itsekkin Finnmarilla yksi päivä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, tuikkukippoon olen minäkin kovin ihastunut :)

      Poista
  10. Ihana sydän ja koriste. Mä kans huomasin että tulppaaneista lähtee väri.
    taidan ostaa seuraavaksi neilikoita kuten sinä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Neilikoissa väri pysyy, eivätkä haalistu!

      Poista
  11. Ihanat kuvat. Leikkokukat pysyvät tällaisella "viherpeukalolla" kuten minä hengissä tasan yhtä kauan kuin muillakin. Siksi en enää viitsi ostaa ruukkukasveja kiusattavaksi, vaan kukkakimpun silloin tällöin. Kauniita ovat.

    VastaaPoista
  12. Pieni kimallus on mukavaa näin pimeinä aikoina. Minäkin olen alkanut ostaa kukkia kotiin bloggaamisen myötä, vain leikkokukkia, sillä viherkasveista en ymmärrä yhtään mitään.

    VastaaPoista
  13. Kivat löydöt! Tykkään myös neilikoista, etenkin noista pienistä ja kestävistä.

    VastaaPoista