Lämpimiin Mozzarellaleipiin tarvitset:
Ciabatta leipää
miniluumutomaatteja
Punaista pestoa
Mozzarellajuustoa
tuoretta Basilikaa
Viipaloi leipä ohiuksi viipaleiksi ja levitä viipaleille paksu kerros pestoa. Lisää peston päälle Mozzarellaviipaleet ja pikkutomaatin siivuja. Mausta mustapippurilla ja paista uunissa grillivastuksen alla noin 5 min. Lisää lämpimien leipien päälle tuoretta basilikaa.
Leipien lisäksi tein suoraan lautasille salaatin, johon lisäsin ilmakuivattua kinkkua, päärynäsiivuja, punasipulia ja siemensekoitusta. Salaatinkastikkeeksi loraus kurpitsansiemen öljyä.
Melko kevyttä, mutta ruokaisaa herkkua. Olo on kuin etelänlomilla konsanaan, kun aurinko hellii ihoa melko kuumasti pihalla istuessa.
Viikonlopun kunniaksi nautittiin myös aterian päätteeksi jälkiruokaa. Helppo jälkkäri syntyikin valmiista marjarahkasta ja marjoista. Ollaan ahkerasti käyty mustikassa ja viikonloppuna olisi tarkoitus taas lähteä metsään. Täällä mustikoita on paljon, joten kerättävää riittää.
Oikein mukavaa viikonlopun alkua kaikille täällä piipahtaville!
Tomaatti, mozzarella ja basilika on täälläkin ollut ruokalistalla parina päivänä Ü Päivisin ei ole tullut lämmintä ruokaa laitettua, vaikka kaupasta aineksia olen kotiin kantanut. Nyt pitäisi syödä paljon kotimaista kauden satoa, kun on tuoretta tarjolla.
VastaaPoistaMukavaa viikonloppua sinnekin!
Näistä raaka-aineista saa loihdittua monta kesäistä herkku ja nythän niistä on juurikin nautittava.
PoistaMeillä on mansikka-aika edelleen. Vadelma/mustikka aika alkaa.
VastaaPoistaJotenka säilöntää riittää.
Toisaalta ihanaa kun marja-aika kestää pidempään. mekin meinataan kerätä marjoja vielä pitkälle syksyyn. eipä sitten rasitu selkäkään liiaksi.
PoistaTomaatti-mozzarella on meidänkin herkkua!
VastaaPoistaIhanaa viikonloppua sinullekin!
Kiitos, kiitos!
PoistaVoi mitä herkkuja..näyttää kyllä niin hyviltä nuo kuvat😍👌Täällä meidän suunnilla meinaa mustikat olla kovin pieniä ja niitä on vähän..no kunhan muutaman piirakan saa niin sekin on jotain:) Mukavaa viikonloppua💕☀️
VastaaPoistaJuu olen kuullut että mustikkaa ei joka paikkaan tule paljon. Toivotaan että löydät myös oman hyvän mustikka apajan. Mustikat ovat kyllä niin hyviä.
PoistaHerkullisen näköiset annokset!
VastaaPoistaIhania herkkuja!
VastaaPoistaMinä teen aika usein samanlaisia leipiä, mutta olen laittanut vihreää pestoa.
Olen myös käynyt mustikassa ja laittanut pakkaseen.
Vielä pitää lisää keräillä.
Mukavaa viikonlopun jatkoa!
Vihreää pestoa minäkin olen enimmäkseen käyttänyt. Mustikkaa taitaa vielä saada pitkään, mikä on tietysti hyvä asia!
PoistaUlkona syöminen on kyllä niin ihanaa ja vielä tuollaisia herkkuja. Nam!
VastaaPoistaMukavaa viikonloppua!
Oioi, mitä herkkua!! Onpa kiva saada vähän erilainen pestoleivän resepti. Meillä ne ovat erityisherkkua, mutta tehty vihreästä pestosta ja vuohenjuustosta. Nämä menevät ehdottomasti kokeiluun:)
VastaaPoistaIhania elokuun tunnelmia sinne♥
Viikonlopun alkuun on kiva aina suunnitella jotain spesiaaliherkkua. Kiva jos resepti oli mieluisa!
Poista