perjantai 11. elokuuta 2017

Ihana perjantai

Viikonpäivistä parhain on taas käsillä. Aamulla ennen töihin lähtöä pähkäilin mitä iltasella syötäisiin? Koska tänne etelään oli luvattu helteistä päivää, päätin valmistaa melko kevyttä iltaruokaa. Tänään saimme nauttia herkkuateriasta ulkona. Ulkona syöminen onkin tänä kesänä ollut harvinaista herkkua ja sen vuoksi tilaisuudet pitää käyttää tarkoin. Olen kerännyt Ellikseltä ostamaani Notebookiin herkullisia reseptejä lehdistä ja sieltä tämän kertaisen Mozzarellaleipien ohjeen nappasin.



Lämpimiin Mozzarellaleipiin tarvitset:
Ciabatta leipää
miniluumutomaatteja
Punaista pestoa
Mozzarellajuustoa
tuoretta Basilikaa



Viipaloi leipä ohiuksi viipaleiksi ja levitä viipaleille paksu kerros pestoa. Lisää peston päälle Mozzarellaviipaleet ja pikkutomaatin siivuja. Mausta mustapippurilla ja paista uunissa grillivastuksen alla noin 5 min. Lisää lämpimien leipien päälle tuoretta basilikaa.



Leipien lisäksi tein suoraan lautasille salaatin, johon lisäsin ilmakuivattua kinkkua, päärynäsiivuja, punasipulia ja siemensekoitusta. Salaatinkastikkeeksi loraus kurpitsansiemen öljyä.



Melko kevyttä, mutta ruokaisaa herkkua. Olo on kuin etelänlomilla konsanaan, kun aurinko hellii ihoa melko kuumasti pihalla istuessa.



Viikonlopun kunniaksi nautittiin myös aterian päätteeksi jälkiruokaa. Helppo jälkkäri syntyikin valmiista marjarahkasta ja marjoista. Ollaan ahkerasti käyty mustikassa ja viikonloppuna olisi tarkoitus taas lähteä metsään. Täällä mustikoita on paljon, joten kerättävää riittää.

 
 
Oikein mukavaa viikonlopun alkua kaikille täällä piipahtaville!

14 kommenttia:

  1. Tomaatti, mozzarella ja basilika on täälläkin ollut ruokalistalla parina päivänä Ü Päivisin ei ole tullut lämmintä ruokaa laitettua, vaikka kaupasta aineksia olen kotiin kantanut. Nyt pitäisi syödä paljon kotimaista kauden satoa, kun on tuoretta tarjolla.

    Mukavaa viikonloppua sinnekin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näistä raaka-aineista saa loihdittua monta kesäistä herkku ja nythän niistä on juurikin nautittava.

      Poista
  2. Meillä on mansikka-aika edelleen. Vadelma/mustikka aika alkaa.
    Jotenka säilöntää riittää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toisaalta ihanaa kun marja-aika kestää pidempään. mekin meinataan kerätä marjoja vielä pitkälle syksyyn. eipä sitten rasitu selkäkään liiaksi.

      Poista
  3. Tomaatti-mozzarella on meidänkin herkkua!
    Ihanaa viikonloppua sinullekin!

    VastaaPoista
  4. Voi mitä herkkuja..näyttää kyllä niin hyviltä nuo kuvat😍👌Täällä meidän suunnilla meinaa mustikat olla kovin pieniä ja niitä on vähän..no kunhan muutaman piirakan saa niin sekin on jotain:) Mukavaa viikonloppua💕☀️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu olen kuullut että mustikkaa ei joka paikkaan tule paljon. Toivotaan että löydät myös oman hyvän mustikka apajan. Mustikat ovat kyllä niin hyviä.

      Poista
  5. Ihania herkkuja!
    Minä teen aika usein samanlaisia leipiä, mutta olen laittanut vihreää pestoa.
    Olen myös käynyt mustikassa ja laittanut pakkaseen.
    Vielä pitää lisää keräillä.
    Mukavaa viikonlopun jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vihreää pestoa minäkin olen enimmäkseen käyttänyt. Mustikkaa taitaa vielä saada pitkään, mikä on tietysti hyvä asia!

      Poista
  6. Ulkona syöminen on kyllä niin ihanaa ja vielä tuollaisia herkkuja. Nam!
    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  7. Oioi, mitä herkkua!! Onpa kiva saada vähän erilainen pestoleivän resepti. Meillä ne ovat erityisherkkua, mutta tehty vihreästä pestosta ja vuohenjuustosta. Nämä menevät ehdottomasti kokeiluun:)
    Ihania elokuun tunnelmia sinne♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Viikonlopun alkuun on kiva aina suunnitella jotain spesiaaliherkkua. Kiva jos resepti oli mieluisa!

      Poista