keskiviikko 16. elokuuta 2017

Helppo iltapalapiiras ja muutamia ompeluksia

Meillä harvemmin laitetaan ruokaa arkena, mutta joskus on kiva yllättää töistä palaava mies spesiaaliherkulla. Olen sen verran laiska kokki, että pidän aina pakkasessa valmista piirastaikinaa. Muutkin aineet herkkupiiraaseen löytyivät kotoa. Tähän suolaiseen iltapalapiirakkaan käytin;
pakastettujen kantarellien lisäksi parsakaalin kukintoja, ruokakermaa, 2 kananmunaa, tuoretta persiljaa ja sipulia.





Sulatettu piirakkapohja kaulitaan vuokaan sopivaksi. Päälle laitetaan pakkasesta otetut ja sulatetut sienet sekä kuullotettu sipuli.  Sitten lisätään parsakaalin kukintoja ja reilusti persiljaa. Munat ja kerma sekoitetaan, maustetaan suolalla ja pippurilla ja kaadetaan piiraan päälle. Paistetaan uunissa 30-40 min. 200 asteessa.




Piirakan seuraksi tein vihersalaatin höystettynä kurkulla, melonilla ja mansikoilla. Olipa hyvää ja mikä parasta tästä piiraasta riittää kahdelle syötävää ainakin pariksi päiväksi.



Kokkailujen ohella täällä on surauteltu taas useampikin trikoopaita. Töissä on mukavaa pukeutua värikkäästi ja olen kovin ihastunut tähän yksinkertaiseen paitamalliin. Mielessä kyllä kävi kokeilla jotain uutta kaavaa, mutta lopulta leikkelin kaikki kankaat vanhalla tutulla itse t--paidasta kuosittelmalla  kaavalla. Raitatrikoo Eurokankaan palalaarista ja muut Ommellisesta.



Nyt on kyllä syksyksi paljonkin uusia paitoja pidettäväksi. Enää ei kyllä pidä ostella uusia trikoita ainakaan itselle, tai kohta on kaapissa liikaa vaatteita :) Työssäni vaatteet kuitenkin likaantuvat ja kuluvat siihen tahtiin, että välillä on kiva tehdä jotain uutta. Trikoo on myös mukavin käyttövaate melko fyysisessä työssäni.





Loppuviikkoa kohti taas mennään vauhdilla. Viikonloppuna olisi tarkoitus lähteä kiertelemään siivouspäivän kirpparitarjontaa, joten toivon lauantailla aurinkoista säätä. Mukavaa torstaita kaikille!

15 kommenttia:

  1. Tuo vihreä sävyinen on suosikkini! Kiva malli kun on hieman peruspaitaa pidempi. Toivottavasti sää suosii kirpparipäivää:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vihreään kankaaseen minäkin ensimmäisenä ihastuin. Siitä ompelinkin pitkähihaisen puseron, että voi käyttää talvellakin.

      Poista
  2. Makoisa piiras ja mukavat paidat.

    VastaaPoista
  3. On kivat paidat ja malli hyvä!Saispa sen ompeluinspiraation itsellekin..Jos sitten kun illat pimenee.Kanttarellit on kyllä herkkuja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä sitä rupeavat nämä sisähommat sitten kiinnostamaan kun illat pimenevät.

      Poista
  4. Herkku piirakka!
    Meillä minä saisin syödä tuon yksin. Muut ei syö sieniä.
    Hienoja tunikoita olet tehnyt!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sienien ystäväksi olen minäkin oppinut vasta aikuisena.

      Poista
  5. Ihania herkkuja😍Oi miten upeita paitoja..kyllä olet näppärä💕

    VastaaPoista
  6. Ihana paitamallisto!
    Toivotaan poutaa ja hyvää loppuviikkoa!

    VastaaPoista
  7. Sinä olet kyllä niin näppärä! Ihanat paidat!

    Piirakalle peukku myös <3

    VastaaPoista
  8. Ihanat paidat ja onpa herkkua varmasti tuo piiras.

    VastaaPoista
  9. Herkullista! T-paidat ovat kivoja, rentoja arkivaatteita ja kuoseilla sekä hihan ja helman pituuksilla saa vaihtelua. Ihanat kankaat ja sopiva malli!

    VastaaPoista