tiistai 20. kesäkuuta 2017

Pikkuleipäkokeilu

Viime viikkoiselta Vaasan reissulta tein minimaaliset ostokset. Olisiko ostointoon vaikuttanut se, että olin matkassa junalla, vai se että olen järkiintynyt tavarahankinnoissa :) No, kotiin kuitenkin löysi tiensä ihastuttava perhosmuotti, jota tänään sadepäivänä päätin kokeilla.



Googlaamalla löytyy paljonkin vaaleiden pipareiden reseptejä. Päädyin tähän K-ruoka reseptiin. Taikina oli helppotekoinen, mutta siitä leipominen olikin jo toinen juttu. Taikina oli kovin tarttuvaista ja jouduinkin käyttämää reilusti jauhoja, että sain edes jonkinlaiset levyt aikaiseksi.



Pikkuleivistä tuli melko hauraita ja osan taikinasta sitten teinkin hieman paksummiksi pyöreiksi pikkuleiviksi, joiden väliin laitoin vadelmahilloa. Taikinahan näissä on melko mauton, joten hillo melkein onkin tarpeen!



Suunnitelmissa oli pakata näitä mukaan juhannusreissuun. Ovat kuitenkin niin hentoisia, että taitavat päätyä kahvipöytään hetimiten.




Pakko oli leivonnan jälkeen keittää itselle kuppi teetä ja nauttia muutama pikkuleipäkin ihan ruusuastioista. Kummasti piristi kaunis kattaus tätä synkkää, sateista tiistaita! Jos sinulla on hyvä vaaleiden pipareiden ohje, olisi kiva kuulla siitä! Nyt mukavaa päivänjatkoa kaikille!

8 kommenttia:

  1. Kauniita ovat perhospiparisi! Itse en leivo pikkuleipiä juuri lainkaan, mutta sellainen vaalea murotyyppinen on pikkuleivistä lemppari. Se sulaa suuhun...
    Ihanaa juhannusviikkoa sinulle Annika!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Murotyyppinen taikina onkin varmasti hyvä, mutta hauras. No, pikkuleipäharjoitukset jatkuu kesän aikana. Pakkohan tuota perhosmuottia on käyttää.

      Poista
  2. Kivat perhoskeksit!
    Tuo kahvikuppi on niin ihana!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Harmi etten ole tälle kupille löytänyt paria, vaikka kovasti olen etsinyt. kuppi onkin käytössä vain silloin kun olen yksin.

      Poista
  3. Oletpa ihanan ahkera. Voin vain suurissa kuvitelmissani olla noin tehokas ja pikkutarkka. (Olen suurpiirteisyyden huippu pyryharakka :D)
    Kaunis tuo muotti ja varmasti maistuvia herkkuja. Eipä voi kuin ihailla

    VastaaPoista
  4. Kauniita ovat perhospiparit :)
    Hyvää juhannusta <3

    VastaaPoista
  5. Nätti kesäinen muotti. Tuollaista minulla ei taida ollakkaan, vaikka sata muuta löytyykin!

    VastaaPoista