sunnuntai 11. kesäkuuta 2017

Muutama kesäinen mansikkaherkku

Eilen sain kestitä ystäväpariskuntaa. Voi, kuinka kiva oli pitkän tauon jälkeen suunnitella menu ja valmistaa herkkuja kiireettömästi. Kokeilin aika monta uutta reseptiä ja tässä postauksessa jaan teillekin muutaman kivan löydön.





Jälkiruoaksi valmistin elämäni ensimmäistä kertaa pannacottaa. Innostus tähän tuli viimekertaiselta Vaasan reissulta. Pannacotan teko on varsin yksinkertaista ja mikä parasta tämän herkun voi huoletta tehdä jo edellisenä päivänä.



Ohjeen löysin täältä. Tarvitset: 5 dl kuohukermaa, 2 1/2 liivatelehteä, 1/2 dl sokeria ja 1 rkl vaniljasokeria.  Liota liivatteet kylmässä vedessä. Mittaa kattilaan puolet kermasta ja sokerit. Kuumenna  kiehuvaksi sekoitellen. Ota kattila pois liedeltä. Purista liika vesi pois lionneista liivatelehdistä ja lisää ne kuumaan kermaan. Sekoita hyvin. Lisää seokseen loppu kerma. Kaada liemi annosmaljoihin ja siirrä hyytymään jääkaappiin ainakin 3-4 tunniksi. Tästä määrästä tulee reilut annokset neljälle tai pienemmät kuudelle.



Pannacotan kaveriksi marinoin marjoja tällä Hellapoliisin ohjeella. Monissa marjamarinadeissa oli jonkin sortin alkoholia,  tässä ei ollut! Marinoidut marjat kruunasivat pannacottamme. Pienet 2 dl vetoiset säilykepurkit sopivat mainiosti tämän jälkkärin tarjoiluun.



Kahvipöytään leivoin mansikkakakkua hieman uudenlaisin täyttein. Ohje sitruunasydän täytteeseen taisi olla uusimmassa K-ruoka lehdessä. Kakkupohjana perus sokerikakkupohja, jota kostutin vichyvedellä. Täytteen tein seuraavasti; Liota 4 liivatelehteä. Lisää lionneet ja liiasta vedestä puristetut liivatteet yhden sitruunan kuumennettuun mehuun. Sekoita seos lemon curd-tahnaan (n 2dl) ja yhdistä sokerilla maustettuun vaahdotettuun kermaan (4dl). Tätä sitruunamoussea laitoin kakun väleihin viipaloitujen mansikoiden kera. Viimeinen moussekerros koristaa mansikoiden kera kakun päällystä.



Tästä sitruunaisesta mansikkakakusta tulikin todella raikkaan makuinen. Taidankin tehdä tätä jo seuraavan kerran juhannukseksi.




Huomenna olisi tarkoitus reissata koiruuden kanssa pohjanmaalle. Viivi onkin puleerattu taas reissukuntoon. Leppoisaa sunnuntaita kaikille!

15 kommenttia:

  1. Nam, herkullisen näköiset marjaherkut. Tuo mansikankukka on kaunis koriste mansikkakeon keskellä <3
    Sitruunaisesta mansikkakakusta tulisi varmaan oma suosikkini. Aikoinaan tein appelsiinitäytekakun ja vieläkin harmitta, kun respetiä ei enää ole.
    Mukavaa reissua teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Omalta kasvimaalta kävin napsasemassa mansikankukan kakun koristeeksi. Sitruuna raikasti kakun kivasti. Sen vuoksi koitan laittaa tänne blogiin näitä linkkejä ja reseptejäkin, että pysyisivät tallessa.

      Poista
  2. Ihania mansikkaherkkuja! Voi, kun saataisiin nopeasti kohtuuhintaan kotimaisia mansikoita.
    Mukavaa lomareissua teille!

    VastaaPoista
  3. Ystävät on parasta...ja tuo teidän pöytä!..:)

    VastaaPoista
  4. Oi mitä herkkuja!
    Meidän esikoinen rakastaa pannacottaa ja hän on jo useamman vuoden valmistanut sitä aina silloin tällöin. Hän tekisi sitä varmaan viikottain, mutta se kermamäärä tuntuu liian isolta :D :D

    Täytekakkukin näyttää niin herkulliselta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, kyllä tuon reseptin lukeminen hillitsee pannacotan syömistä kovin usein. Aikamoinen kaloripommi, mutta niin hyvää!

      Poista
  5. Ihania herkkuja mansikan ystäville!

    VastaaPoista
  6. Maukkaan näköinen mansikkakakku. Kyllä rupes tekee mieli ...klurps :D

    VastaaPoista
  7. Pannacotta on niiiiin hyvää. En tiedä miksi sitä ei ole tullut tehtyä, vaikka ohje on varsin yksinkertainen. Herkulliselta näyttää kakkukin. Ihanaa kun saadaan kohta mansikoita!

    VastaaPoista
  8. Ihanaa herkkua ovat ystäväsi saaneet nauttia kanssasi. Kiitos resepteistä.

    VastaaPoista
  9. Ah, näyttää niin ihanalta nuo herkut. Kattauskin on puoli ruokaa, sinulla on kyllä taito hyppysissä siinäkin - tykkään niin noista tölkeistä!
    Mansikoista en ole ehtinyt vielä nauttia. Meillä on perinteisesti kesän eka mansikkakakku juhannuksena, joten eihän tässä enää kauaa... :)
    Ihanaa loppuviikkoa sinne! <3

    VastaaPoista