lauantai 17. kesäkuuta 2017

Grillissä valmistettua pizzaa

Yhden epäonnistuneen grillipizza kokeilun jälkeen en lannistunut, vaan päätin yrittää uudelleen. Tosin jouduin hankkimaan hiukan lisävarusteita pizzakiven kaveriksi. Kaupasta kotiutui sekä pizzalapio, että erillinen teräksinen pizzalevy.Sen myös opin, ettei pizzoja kannata tehdä valmiiksi asti ennen grilliin laittoa. Voi tehdä joko niin että täyttää pizzan vasta kun pohja on siirretty kuumaan grilliin, tai paistaa pohjan tomaattikastikkeella ja juustoraasteella päällystettynä ja lisää loput aineet kypsän pizzan päälle.Rakastan pizzaa, jossa on ilmakuivattua kinkkua ja reilusti rucolaa. Tämän pizzan täyttö sopiikin parhaiten kypsälle pohjalle.Kaasugrillin saa lämmittää 300 asteeseen pizzakiven kanssa ja vasta sitten lisätä sinne pizza kypsymään. Ihana rapeat olivat nämä meidän kokeilupizzat. Kyllä on vissi ero tavallisessa uunissa tehtyihin pizzoihin. Vähän kikkailua tarvitaan onnistuneeseen lopputulokseen :) Tänään saatiin nauttia pizzat ihanan leppeässä kesäsäässä ulkosalla.Jälkkäriksi valmistettiin helpot marjamaljat mansikoista ja pensasmustikoista! Leppoisaa illanjatkoa kaikille!

12 kommenttia:

 1. Ihanat herkut!
  Hyvää viikonlopun jatkoa!

  VastaaPoista
 2. Kuulostaa hyvältä nuo pizzat! Mahtavia herkkuja!
  Ihanaa lauantai-illan jatkoa!

  VastaaPoista
 3. Uskaltaisikohan kokeilla pitsan paistamista grillissä, ettei koko kesäloma mene pitsan syönniksi :D
  Tein tänään ensimmäistä kertaa nyhtöpossua. Tehdään kyllä uudestaan, kun lapset tulee meille kesälomailemaan.
  Mukavaa viikonlopun jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokeilla kannattaa, joskin kyllähän näihin varusteisiin menee rahaa. Kivaa hommaa ulkona kokkailu kauniissa kesäillassa.

   Poista
 4. Hienoa, että pizzan teko alkaa sujua grillissä. Minä en taida ryhtyä harjoittelemaan lainkaan. Jos vaikka onnistuisin, niin lapset olisivat koko ajan kärttämässä pizzaa :D :D Se on meidän poikien lempiruoka.
  Mukavaa viikonlopun jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kovin suurelle porukalle pizzojen paistaminen grillissä varmasti käy työstä. Toisaalta grillipizzat paistuvat melko nopeasti ja pohjasta tulee todella maukkaan rapeaa.

   Poista
 5. Oioioi, miten ihania herkkuja siellä on ollutkaan tarjolla:) Meillä on grillikausi lähtenyt vähän hitaanlaisesti käyntiin, joten grillipizzat on tältä kesältä vielä paistamatta. Lämpöisiä aurinkopäiviä sinne ♥

  VastaaPoista
 6. Onpa herkullisen näköistä. Jotenkin tuntuu, että kesällä ruoka näyttää aina jotenkin paremmalle kuin talvella...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän ulkona kuvatut ruoka-annokset pääsevät paremmin loistamaan kuvissakin. Talvella keinovalossa kaikki kuvaaminen on jotenkin niin paljon haastavampaa :)

   Poista