lauantai 27. toukokuuta 2017

Muutama kesäinen päivä Vaasassa

Koska tähän viikkoon osui muutama ylimääräinen vapaapäivä, päätimme lähteä Vaasaan moikkaamaan vanhempiani. Nyt kun vanhempieni omatoiminen liikkuminen on huonontunut merkittävästi, on vierailuilla heitä mukava kyyditä jonnekin virkistäytymään.Kahtena päivänä päätettiinkin lounastaa jossain muualla, kuin kotona.  Helatorstaina ajeltiin kauniiseen Raippaluotoon ja siellä  Cafe Arkeniin. Tässä kesäravintolassa tarjotaan herkullisia ahvenfileitä, joita pitää ainakin kerran kesässä syödä.
Tällä kertaa annos oli hienoinen pettymys, sillä kalan määrä edellisvuosiin oli pienentynyt ja vastaavasti annokseen oli lisätty hervoton määrä perunamuusia. Vähempikin määrä perunaa per ruokailija olisi riittänyt.Jälkiruokana nauttimamme Tyrni pannacotta oli taivaallista, juuri sopivan makea päätös aterialle.Perjantaina päätimme tutustua vastikään avattuun Villa Sandvikeniin. Olipa vanha Hietalahden puistossa sijaitseva rakennus remontoitu kauniisti. Lounasmenussa oli valittavana liha-, kala ja kasvisvaihtoehto. Me söimme kaikki kalaa. Täällä lounaaseen kuuluu myös runsas salaattipöytä.


Ulkoterassit olivat vielä tyhjiä, mutta varmasti täyttyvät lämpimillä ja aurinkoisilla keleillä nopeasti.

Vaasassa oli meneillään Vaasan Kuorofestivaalit ja kävimmekin kuuntelemassa äitini kanssa kuorojen nonstop esityksiä kaupungin keskustassa.

 
Tuuletar


Finnair Singers
 
 

Vaikka vierailu oli vain muutaman päivän mittainen, tuntui se virkistävältä minilomalta. Mukavaa viikonlopun jatkoa kaikille!

5 kommenttia:

 1. Kiva miniloma! Kauniita kuvia tuosta huvilasta.
  Mukavaa viikonlopun jatkoa sinullekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Olen kyllä iloinen että Villan huvila kunnostettiin. Talo sijaitsee suuren puistoalueen keskellä ihan merenrannan tuntumassa.

   Poista
 2. Tuo Raippaluodon silta on ihan huikean hieno!
  Ahvenfileet ja tyrnipannacotta näyttävät sellaisilta, että jos ravintola olisi lähempänä, menisin heti ensi viikolla testaamaan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Raippaluoto, komeine siltoineen ja merenkurkun saaristohan kuuluvat maailman perintökohteisiin ja kaunistahan tuolla on. Jos Vaasassa vierailee, kannattaa ehdottomasti ajella myös Raippaluotoon!

   Poista
 3. Vai on Arkenin ahvenfileet kutistuneet... :( Kerran kesässä mekin käydään ne napostelemassa, hyviä ovat.
  Vaasassa(kin) on monenmoista.

  VastaaPoista