lauantai 4. helmikuuta 2017

Herkullinen lauantailounas

Viikonloppuisin on mukava kokeilla uusia reseptejä. Tälle päivälle kokeiluun päätyi uusimmassa Kodin Kuvalehdessä ollut resepti. Fetalihapullat ja tomaattispagetti kuulosti herkulliselta ja helpolta ohjeelta  ja lopputulos olikin todella maukas.



Yleensä paistan lihapullat aina uunissa, mutta nyt noudatin lehden ohjetta ja kypsensin nämä fetajuustoa ja kaprista sisältävät naudanlihapullat paistinpannulla.




Ruokaa tuli aikamoinen satsi ja kolmelle ruokailijalle tästä riittää ainakin kahdeksi syöntikerraksi.



Kerrankin tuli niin maukasta tomaattikastiketta, ettei annoksen päälle tarvinnut pursottaa lisäkkeeksi ketsuppia :)
Tomaattikastike tehtiin seuraavista aineksista:
2 prk tomaattimurskaa
2 rkl balsamicoa
2 tl sokeria
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
1/2 tl oliiviöljyä
1/2 punttia tuoretta basilikaa
lisäksi laitoin kastikkeeseen alkuperäisestä reseptistä poiketen,
1/2 lihaliemikuution
1 raastetun valkosipulin kynnen

Kastikkeen annetaan porista melkein tunnin, välillä hämmennellen.  Kun lihapullat ja spagetit ovat valmiit, sekoitetaan lopuksi kaikki aineet yhteen ja koko komeus koristellaan vielä fetajuustolla ja basilikalla.




 
Leppoisaa lauantain jatkoa kaikille! 


8 kommenttia:

  1. Mulla olis ensi viikolla ajatus tehdä lihapullia, tai murekkeen.
    Taitaa mennä tolla viimeisellä, pääsen vähän vähemmällä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ohje voi tuntua työläältä, mutta oli kyllä helppotekoinen.

      Poista
  2. Herkullista!
    Minä olen myös aina tehnyt uunissa lihapullat.
    Kivaa lauantai-iltaa sinulle!

    VastaaPoista
  3. Totaalisen herkullisen näköistä! Kokeiluun tämäkin.

    VastaaPoista
  4. Kokeiluun menee, vaikuttaa niin hyviltä!

    VastaaPoista
  5. Näyttää niin hyvältä :) ihania juttuja sulla täällä!

    VastaaPoista