tiistai 31. tammikuuta 2017

Sokeriton tammikuu ja miten siinä kävikään

Niinpä se tammikuu on kohta taputeltu ja  kuukausi sokeritonta ja alkoholitonta elämää takana.  Varmasti tammikuussa on tullut nautittua piilosokeria, vaikka tarkkaan olenkin koittanut tuoteselosteita syynätä.  Sokereita on lisätty niin yllättäviin juttuihin, että sen totaalinen välttäminen on todella vaikeaa. Ruokavaliostani olen karsinut mm. karkit, kahvileivät, salaatinkastikkeet ja maustesoosit.



Ennalta arvelin tämän olevan vaikeaa ja makean himon yllättävän salakavalasti. Mitään mielitekoja karkkeihin tai leivonnaisiin ei ole kuitenkaan tullut. Onneksi tammikuussa riittää syötäväksi ihania appelsiineja ja mandariineja, niitä olenkin popsinut makeannälkään. Olen myös oppinut juomaan teeni ilman sokeria, kahvin olenkin juonut mustana aina.




Tuorepuuroja ja smoothiet olen valmistanut sekä aamupaloiksi, että välipalaevääksi töihin. Pakkasen puolukka ja mustikkavarannot ovatkin huvenneet kiitettävästi. Tänä vuonna taitaa ensimmäistä kertaa pakastin tyhjentyä marjoista ennen kesän tuloa.



Sen olen huomannut, että tällä kuurilla ollessani vatsanseudun turvotus on kadonnut ja painokin on tippunut kolmisen kiloa. Olenkin ajatellut jatkaa sekä sokeritonta, että alkoholitonta ainakin vielä helmikuun. Tosin kuolasin viikonloppuna Vaasan Aroma leipomossa näitä ihania laskiaispullia. Taitaa laskiaispullat ja Runebergin tortut tänä vuonna  jäädä syömättä.



Oikein mukavaa helmikuun alkua ja illanjatkoa kaikille!

24 kommenttia:

  1. Hedelmät ovat nyt upeimmillaan maun suhteen.Appelsiinit aivan herkkuja.On meillä ollut myös laskiaispullia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se tästä osittain tekee niin helppoa kun on noita makeita hedelmiä.

      Poista
  2. Hienoa, Annika! Pienikin määrä makeaa maistuu ällömakealta tuollaisen jakson jälkeen. Valitettavasti makeaan tottuu erittäin nopeasti :(

    Hups, meillä on jo herkuteltu useammin Runebergin tortuilla. Työkaveri yllätti eräänä perjantaina jättämällä pari torttua työpöydälle ja siitä se herkuttelu jatkui Ü

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joillekin on ollut vaikeaa ymmärtää, miksi en ota kahvin kanssa herkkuja. Olen nyt kuitenkin haastanut itseni tähän ja innolla jatkan vielä tovin.

      Poista
  3. Hienoa, että herkkulakko ja tipaton sujui noin vaivattomasti! Monesti vaikeinta onkin alkuun pääseminen, itselläni se on se suurin jarru. Sitten kun vauhtiin pääsee, ei kieltäytyminen itsessään tunnu kovin vaikealta edes :D
    Hedelmiä ja marjoja menee mullakin nyt erityisen paljon, vaikka varsinaista kieltoa ei ole päällä minkään suhteen, ovat vaan niin hyviä ja helppoja.
    Mansikoita ja kesää tässä kyllä jo alkaa pian kaipaamaan... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todellakin toivon että tämä haaste johtaa pysyvään elämänmuutokseen. Herkuista en kokonaan luovu, mutta niiden vähentäminen on kyllä paikoillaan. olisihan se hienoa jos pääsisi karkeista kokonaan eroon. Ennenkin olen karkkilakossa ollut pitkiä aikoja, jotenkin sitten vaan tapahtuu se lipsahdus ja sen jälkeen kauppareissulta lähtee miltei aina joitain herkkuja mukaan.

      Poista
  4. Minulta ei kyllä moinen lakko onnistuisi. Minä aina palkitsen itseäni suklaalla, jos on vaikea päivä. On vaikeaa pitää vaakan numerot kohdillaan. Laihdutin 22 kiloa ja nyt olen kaksi vuotta ollut tarkkana. Jos kilokaan tulee lisää, heti otan niskasta itseäni kiinni

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suklaa on ollut minunkin heikkouteni ennen, ihana lohduke!

      Poista
  5. Juuri eilen miehelle sanoin, että aloistan sokerittoman helmikuun....ihmetteli, että miksi ei jo tammikuussa tullut mieleen. No tulihan se, mutta helmikuu on lyhyempi..:D
    Ei vaiskaan...ihan oikeesti aion tässä kuussa olla karkitta ja kahvileivättä...ja jäätelöttä...ja ...voi apua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa ainakin koittaa, ei se niin vaikeaa ole!

      Poista
  6. Tipaton tammikuu ja vaikka koko vuosi onnistuu kyllä helposti mutta että sokeriton, se on vaikeaa. Appelsiinit olen minäkin nyt löytänyt ja herkutellut niillä illat, jotten muuta napsisi. Mutta pakko myöntää, että nyt jo useammat Runebergin tortut on tullut maisteltua ja tänään ihastelin kaupassa jo laskiaispulliakin. Mukavaa keskiviikkoiltaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tipattoman vietto ei minullekaan ole vaikeaa, vaikka hyvän ruoan kruunaisinkin hyvällä viinillä. Saan kuitenkin viinistä todella helposti päänsäryn, joten parempi olla ilman. Sokeriton on mennyt kivuttomasti, vaikka luulin muuta!

      Poista
  7. Mun pitäis kans olla sokerittomalla ainakin kesään asti. Mutta juuri nuo herkullisen näköiset leivonnaiset ovat minun herkkujani. Kun niitä tulis edes vain kerran viikossa otettua, mutta kun joka päivä !!
    Olet hienosti saanut myös painoa pois, se tekee kummasti jo olon kevyemmäksi vyötärön seutuvilta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olo on kieltämättä virkeämpi ja kevyempi nyt ja siitä olen iloinen!

      Poista
  8. Hienosti olet vetänyt sokerittoman kuukauden! Itselläni tapahtui yksi hairahdus tammikuun aikana mutta ajattelin kanssa jatkaa vielä helmikuussa samoilla linjoilla.

    Yllättävän nopeasti sitä oppii välttelemään valkoista sokeria siis sitä näkyvää sokeria.

    Kivaa helmikuun alkua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei pienistä notkahduksista pidä välittää, vaan jatkaa siitä eteenpäin. Jokainen on oman onnensa seppä ja itse tietää parhaiten mistä se hyvä olo syntyy. Ehkäpä minäkin helmikuun jälkeen siirryn ehteen herkkupäivään viikossa, ssa nähdä nyt!

      Poista
  9. Wau!
    Hienosti olet saanut pidettyä kurissa herkut!
    Totesin, että lapsi perheessä minulla on haastetta tuon herkuttoman kanssa.
    Täytyy kuitenkin käydä lenkillä ja koittaa herkkuja syödä kohtuudella.
    Viikonloput meillä on niitä herkku hetkiä. Arjet koitetaan syödä terveellisemmin.
    Mukavaa illan jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmasti täällä minullakin olisi ollut tätä vaikeampi toteutta, jos laspet veilä asuisivat kotona.

      Poista
  10. Nostan hattua! Hieno suoritus!

    Minä en kyllä kykene herkuista kieltäytymään (pitäisi kyllä, kun vatsaani katson), joten minun silmissäni olet lähes supersankari <3

    Hyvää viikonloppua!

    VastaaPoista
  11. Oho, mikä suoritus! Tällä ei valitettavasti ole pystytty samaan, vaikka jotain samansuuntaisia tavoitteita olikin. Tipattomuus on niin helppoa, mutta sokeri koukuttaa oikein kunnolla. Onnittelut sinulle<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luulen että meille naisille tuo sokerittomuus on se isompi haaste :)

      Poista
  12. Harmittelin kovasti, kun tajusin, etten nyt kertakaikkiaan voi tehdä Runebergin torttuja! Vuosi sitten sait minut innostumaan niin, että tein muistaakseni 4 eri kertaa aina hieman taikinaa uudella tavalla maustaen. Nyt jää tortut ja laskiaispullatkin väliin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Helmikuu tulee minullekin olemaan sokerittomalla haasteellisempi. Rakastan Runebergin torttuja ja varsinkin laskiaispullia mantelimassalla. Varsinainen kidutuksen kuukausi :D No, perheeltä tuli nurinaa, kun en leivo. Niipä meillä paistuu nyt uunissa pellillinen Runebergintorttuja. Itse en niitä meinaa syödä, vaan valmistan omaksi herkukseni vadelmasmoothien.

      Poista