perjantai 6. tammikuuta 2017

Kantarelli-bataattipiirakka

Kovien pakkasten ja osittain laiskuudenkin vuoksi en ole käynyt ruokakaupassa koko viikkoon.  Tänäänkin reissu jäi tekemättä ja kaapit alkavatkin jo ammottaa tyhjyyttään.



Aamulla, pakastimesta löytyi sulatuksen yhteydessä yksi valmis piirakkapohja. Lisäksi pakastimessa on vielä reilusti syksyllä kerättyjä kantarelleja. Mietin, mitä laittaisin suolaiseen piirakkaan niiden lisäksi? Jääkaapissa olikin kuin tilauksesta vielä yksi bataatti ja suippopaprika, nämä silppusin tähän kokeiluuni mukaan.



Kaulin piirakkapohjan hiukan ohuemmaksi ja levitin pohjan päälle ensin bataattiraasteen ja  paprikasuikaleet, lopuksi sipulin kanssa kuullotetut sienet. Koska tarkoitus on keventää, niin tähän piiraaseen lisäsin nesteeksi 2 dl rasvatonta maitoa, johon olin sekoittanut 2 kananmunaa. Mausteiksi mustapippuria, suolaa, oreganoa ja paprikajauhetta. Jos kotona olisi ollut reilusti persiljaa, sitäkin olisi piirakkaan voinut lisätä jo ennen paistoa. Piirakkaa kypsyi uunin alatasolla 200 asteessa noin 45 minuuttia.


Piirakka oli maultaan aika mieto ja bataatti antaa siihen hiukan makeaa vivahdetta.  Jos kotoa olisi löytynyt pekonia, se olisi sopinut tähän piirakkaan mainiosti. Mietin myös, mitä maustetta siihen olisi vielä voinut lisätä, että piirakasta olisi tullut maukkaampi?




No, vatsat saatiin täyteen jaa pakastinta ja jääkaappiakin tyhjennettyä. Loppuun on pakko laittaa vielä kuva Viivistä pikku lenkillään. Koska ulkona on yli kahdenkymmenen asteen pakkanen pitää pukeutumisestakin  jo tosissaan huolehtia :)



Leppoisaa loppiaista kaikille!

11 kommenttia:

  1. Nyt alkoi tekemään mieli kanttarellipiirakkaa! Nam!
    Olen ainoa, joka meillä syö sieniä. Että harvoin tulee sieniruokia tehtyä. Harmi!
    Mukavaa loppiaista sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No se on kyllä harmi jos muut perheenjäsenet eivät sienistä välitä. Minäkin olen vasta aikuisena tykästynyt sieniruokiin.

      Poista
  2. Näyttipä herkulliselta, pekoni olis varmaan ollu hyvä antamaan suolaisuutta.
    Täällä ollaan rehkitty muuttohommissa koko päivä, ihan puhki! Ainakin huusholli jäi siistiin kuntoon uutta asukasta varten. Mukavaa loppoaista

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pekoni tuli itsellenikin ensimmäisenä mieleen, vaan sitä kun ei ollut nyt saatavilla.

      Poista
  3. Hyvältä näyttää piirakka :) Kiitos kommentista ja oikein mukavaa Uutta Vuotta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kiva tosiaan kuulla sinusta ja päästä taas lukemaan kivaa blogiasi!

      Poista
  4. Rakastan bataattia, joten tämä piiras pitää laittaa muistiin seuraavaa kanttarellisatoa odotellessa. En tiedä miten makuyhdistelmään passaa, mutta kylmällä lisään mieluusti ruokiin vähän potkua cayannepippurista. Ehkä joku sulatejuusto, makuna viherpippuri passaisi tähän piirakkaan myös.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, hyviä vaihtoehtoja nuokin! No, pitääpä seuraavaan piirakkaan sitten kokeilla jotain muuta. Välillä on hauskaa kokkailla ilman reseptejä, yleensä tulee ihan syötäviä pöperöitä :)

      Poista
  5. Kuulostaa ja näyttää tosi hyvältä. Pekoni tosiaan voisi tuoda makua, niinkuin itsekin pohdit. Mulla on myös vielä kanttarelleja ainakin yksi pussukka pakkasessa. Se ehkä päätyy keitoksi...
    Voi Viiviä <3 <3 Nyt on onneksi pakkanen lauhtunut ja pääsee jo koirienkin kanssa kunnon lenkille.
    Kivaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  6. Herkulliselta vaikuttaa tuo sinun Tyhjät kaapit-piirakka! Meillä syötiin bataatti-purjo keittoa ja siinä on mausteena sekä currya että inkivääriä. Viivi on kuin muotilehdestä!

    VastaaPoista
  7. Voi söpö Viivi! Ihanat pikku töppöset ja takki. Piirakka näyttää tosi hyvältä ja joskus mieto makukin on paikallaan!

    VastaaPoista