maanantai 14. marraskuuta 2016

Pikkujoulujen asukriisi selätetty

Työpaikan pikkujoulut lähestyvät ja samalla iski asukriisi, eihän minulla ole mitään päällepantavaa! Pyörähdin lauantaina Jumbossa, josta poistuin pikavauhtia ihmispaljoutta pakoon. Seuraavaksi suunta kangaskauppaan! Onneksi tilkkulaarista pilkotti kaunista pitsineulosta, jonka nappasin matkaani.



Kotona surautin tästä  kauniista kankaasta yksinkertaisen tunikan. On jännä juttu, miten joistakin  kankaista näkee heti mielessään millaisen vaatteen siitä aikoo ommella. Olen lopputulokseen tyytyväinen, tämä on sopivan juhlava asu minulle!



Kaavana tähän käytin itse kuosittelemaani puseron peruskaavaa. Ja vaikka on vasta maanantai, odotan jo malttamattomana  perjantaita ja mukavaa iltaa työkavereiden kanssa.

 
 
Ihanaa illanjatkoa ja viikonalkua kaikille!

26 kommenttia:

  1. Tosi ihanan tunikan surautit! Kaulakorukin on niin kaunis ja sopii hyvin asun kanssa. Voi kun minäkin osaisin noin näppärästi ratkaista asukriisin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Jotenkin talvitamineissa kauppakeskuksessa pyöriminen ei kiinnosta lainkaan. Onneksi löysin kauniin kankaan josta sai tehtyä tunikan. Tällaisissa vaatteissa viihdyn parhaiten.

      Poista
  2. Upea ja tuo pitsikangas on ihana!
    Sopivan juhlava! Tykkään!
    Hienoa, kun osaat itse tehdä vaatteita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ainiin, onko sinulla uusi banneri?
      Se on hieno!

      Poista
    2. Kiitos! Vaatteita tulee aina silloin tällöin itselle ommeltua ja uusi on banneri, tyttären avustuksella väsätty :)

      Poista
  3. Voi että tuollaista taitoa - sillähän tosiaan voi ratkaista pukeutumiskriisitkin:)
    Ihana lopputulos, kelpais mullekin<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt voi keskittyä työntekoon viikolla, eikä tarvitse säntäillä kaupoissa vaatteita etsimässä :)

      Poista
  4. Ihana pitsikangas ja kaunis tunika. Mukavaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Vielä ollaan saatu nauttia pikkupakkasesta ja kuivasta kelistä. Saan nähdä missä vaiheessa muuttuu vesikeliksi.

      Poista
  5. Kaunis ja tyylikäs pikkujouluvaate! Mukavaa juhlan odotusta :)

    VastaaPoista
  6. Erittäin onnistunut teos! Kaunis väri ja huoleton materiaali. Nyt ei juhlat ole ainakaan mekosta kiinni!

    VastaaPoista
  7. Olette niin kauniita! Sinä ja tunika. Ihana asu - kyllä sitä tosiaan itse oppii näkemään ja visioimaan itsensä päälle ne sopivimmat asukokonaisuudet. Pienistä toisiinsa passaavista jutuista se oma tyyli koostuu, tuossakin kaunis koru vielä täydentää ja tuo juhlavan loppusilauksen.
    Hyviä pikkujouluja ja mukavia marraskuun päiviä <3

    VastaaPoista
  8. Olette niin kauniita! Sinä ja tunika. Ihana asu - kyllä sitä tosiaan itse oppii näkemään ja visioimaan itsensä päälle ne sopivimmat asukokonaisuudet. Pienistä toisiinsa passaavista jutuista se oma tyyli koostuu, tuossakin kaunis koru vielä täydentää ja tuo juhlavan loppusilauksen.
    Hyviä pikkujouluja ja mukavia marraskuun päiviä <3

    VastaaPoista
  9. Mukavia tulevia pikkujouluja! Kauniin pitsin olet kyllä laarista löytänyt ja tällaisessa yksinkertaisen tyylikkäässä mallissa kaunis pinta pääseekin just passelisti oikeuksiinsa!

    VastaaPoista
  10. Tykkään valtavasti väristä ja kaunis olet tunikassasi <3

    Hyvää loppuviikkoa!

    VastaaPoista
  11. Kyllä kelpaa nyt pikkujouluja juhlia! Hauskoja juhlia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Joko se huomenna on perjantai? Kyllä viikko on mennyt taas vauhdilla :)

      Poista
  12. Voisitko laittaa tumpelolle kaavan kuosittelemastasi tunikasta ja ohjeet. Haluaisin oppia ompelemaan värikkäitä tunikoita. Mun taidot loppuu vaan jo siinä, kun en osaa hahmottaa paljon sitä kangasta tarvii ostaa.
    Just tuon pitsitunikasi mallisista (tyylikin hyvä :) tykkään ja haluaisin ommella itselleni. Jos keksisin sen käyttökelpoisen peruskaavan, olisin superonnellinen. Vinkkaan siisjutunaiheeksi, ihana Anni.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mari kommentistasi! Yleensä tämän mallisiin tunikoihin tarvitaan kangasta tunikan mitta olasta helmaan+ hihan mitta, saumavaroineen. Itselläni tosiaan käytössä joskus jostain lehdestä jäljennetty perustrikoopaidan kaava, jota muuttelen tarkoituksien mukaan. Tähän lisäsin pituutta ja kaula-aukkoa pienensin. Trikoovaatteissa on helppoa vielä lähes valmista vaatetta muokata. Tässäkin tunikassa sovituksen jälkeen meni kavennukseen sivusaumat vyötäröstä helmaan. Voin ensi kerralla itselleni ommellessa tehdä työvaiheista postauksen, jos siitä on apua. Rohkeasti vain harjoittelemaan, vaikka ensin jollain edullisilla kankailla. Mukavaa loppuviikkoa sinulle!

      Poista
  13. Onpa kaunis tunika ja kaunis on myöskin kangas. Loistolöydön olet tehnyt! :-)

    VastaaPoista