sunnuntai 18. syyskuuta 2016

Omenaista keikauskakkua

Sunnuntaina kahvihetkelle kaipaa aina jotain herkkua. Olin ensi aikeissa tehdä omenakaurapaistosta, mutta sitten näin Instagramissa keikauskakkukuvan ja siitä sitten vaan tuumasta toimeen. Ohje tähän herkkukakkuun on Pirkka-lehdessä 9/16



Kakkuun tarvitset:

vuoan pohjalle
800 g omenoita
1/2 dl juoksevaa margariinia
3/4 dl fariinisokeria
1 dl mantelirouhetta (tämän jätin omasta kakustani pois)



taikina
2 1/2 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
2 kananmunaa
1 1/2 dl juoksevaa margariinia

1. kuori ja kuutio omenat. Levitä margariini, fariinisokeri ja omenalohkot ( sekä mantelirouhe) vuoan pohjalle. Itse käytin irtopohjavuokaa.
2. Sekoita kuivat aineet ja lisää munat ja margariini sekoittaen joukkoon. Levitä taikina omenalohkojen päälle.
3. Paista uunin alatasolla 175 astetta noin 40 min. Kumoa hieman jäähtynyt kakku ja tarjoa vaniljajäätelön kanssa.



Taas viikonloppu tuntuu menevät liian äkkiä ! Mukavaa sunnuntain jatkoa ja myös uutta viikkoa!

10 kommenttia:

  1. Tänä syksynä saa taas herkutella kotimaisilla, madottomilla omenoilla.
    Meillä paistui eilen pellillinen omenapiirakkaa ennen kuin laitoin juurekset sosekeittoa varten paahtumaan :)
    Mukavaa alkavaa viikkoa sinullekin Ü

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi näitä kotimaisia omenia saa myös kaupasta. Meillä kun tuohon puuhun ei tullut kuin muutama rupinen omppu

      Poista
  2. Onpas herkullisen näköinen. Hyvää alkavaa viikkoa Sinulle!

    VastaaPoista
  3. Noin vois tehdä omenakakun. Herkullinen, kiva idea tehdä keikauskakku.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Elämäni ensimmäinen keikauskakku ja tuli kyllä niin mehevä, ettei jää viimeiseksi!

      Poista
  4. Meillä on niin samankaltaiset ajatukset..... olin ajatellut myös kokeilla tuota omenakakkua, viikonlopuksi! :) Mukavaa viikon alkua sinne teille

    VastaaPoista
  5. Nyt painelen heti takapihalle hakemaan omppuja, tämän teen tänään! Kiitos ideasta :)

    VastaaPoista
  6. Herkulta näyttää! Ihana ohje!

    VastaaPoista