torstai 14. heinäkuuta 2016

Lapsuuden ruokamuistot

Vahvimpana lapsuuden ruokamuistoista mielessä on säilynyt kesälomaressut Porvooseen tädin luokse ja siellä nälkäisiä matkalaisia odottanut herkullinen kesäkeitto. Useana kesänä on ollut mielessä, että pitäisi kokeilla maistuuko itsetehty kesäkeitto yhtä herkulliselta kuin se lapsena syöty. Viimeisen potkun kokeiluun sain täältä.Tänään sitten päätin keittää kesäkeittoa, jota niin lapsena rakasti. Tähän keittoonhan ei tule maitoa vaan kermaa. Itse käytin ruokakermaa, lisäksi omasta keitostani puuttuu sokeriherneet, mutta herkullinen lopputulos oli ilman niitäkin.


Keitto siis keitetään kasvisliemessä ja loppuvaiheessa lisätään kerma. Alkuperäisessä reseptissä keittoon lisättiin myös nokare voita, mutta sen jätin myös pois.


 
 
Onko teillä lapsuudesta vahvoja ruokamuistoja? Olisi kiva kuulla millaisia!13 kommenttia:

 1. Oma ruokamuisto siintää niihin aikoihin kun maksaa vielä sai syödä hyvällä omalla tunnulla.Eli äidin tekemä maksakastike, hyvää myöhemmin olen kyllä saanut myös hyviä maksapihvejä. Oman kesäkeiton suurusta tilkalla jauhoja, eli vähän lämmintä vettä lasiin ja vajaa ruokalusikallinen vehdäjauhoja ja sitten sekoitetaan joukkoon. tekee liemestä paksumman, mutta hyvää ilmankin.

  VastaaPoista
 2. Tästä keitosta tuli ruokakermalla sopivan paksua, ei tarvinnut suurustaa. Maksakastikkeesta minulle ei ole jäänyt minkäänlaista muistijälkeä :)

  VastaaPoista
 3. Juuri tuo kesäkeitto kuuluu niihin lapsuuden muistoihin, tosin eri syystä kuin sinulla, en vain voinut syödä sitä silloin enkä nytkään, mutta uudesta kaalista tehty kaalikeitto hurmasi lapsena ja niin vielä nytkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuoruudessani kesäkeitto tehtiin varmasti punaiseen maitoon ja mukaan sipaistiin kunnon nokare voitakin, ilmankos oli niin hyvää :) Kaaliruokien ystäväksi olen päässyt vasta aikuisiällä.

   Poista
 4. Yksi parhaista muistoista minullakin kesäkeitto, edelleen joka kesä sitä syödään sukulaistädin luona, aivan kuin silloin lapsuudessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tädit ne keittää parhaimmat kesäkeitot :)

   Poista
 5. Martta-emännän ala-asteella tekemä tilliliha. Harvalle on varmaan jäänyt tillilihasta hyviä muistoja, mutta tuolloin kokemani makumuiston haluaisin kokea uudelleen.
  Toinen on isän valmistama rantakala (josta pikkutyttönä söin vain lientä ruisleivän kanssa - muikuista kun välitin vain savustettuna). Kesä, isän keittämä rantakala ja sukulaisten kokoontuminen meidän saunalla <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin pidin lapsena tillilihasta, vaikka moni sitä inhoaakin. Olen kerran aikuisena koittanut sitä tehdäkin, mutta tuli sen verran pahaa, etten toistakertaa ole yrittänyt.

   Poista
 6. Kesäkeitto on hyvää...pitääkin keittää joku päivä..:)

  VastaaPoista
 7. Äidin tekemät pinaattiletut mummin tekemällä puolukkahyytelöllä! Nam!

  VastaaPoista
 8. Pitääkin keittää viikonloppuna eka kesäkeitto, kun näyttää niin herkulliselta. Lapsuudesta tuli mieleeni, että mitään ei heitetty hukkaan ja mummo kypsensi kuivuneet leipäpalat (ruis- ja ranskanleipää sekaisin) pannulla voi-vesi liemessä, ruoka oli nimeltään leipäressu.

  VastaaPoista