Yleensä piirakkaa tulee tehtyä samalla hyväksi todetulla reseptillä. Nyt selailin kuitenkin netistä uusia reseptejä ja löysinkin helpon ohjeen kokeiltavaksi. Tämä valion resepti löytyy täältä.
Aluksi pilkotuista raparperinvarisista valmistetaan hilloke. Oman hillokkeeni valmistin mikrossa. Taikina syntyi muutamista raaka-aineista hetkessä. Sitten vaan piirakka uuniin paistumaan.
Herkullinen tuoksu täytti kodin, piirakan kypsyessä uunissa. Tällainen on valmis lopputulos. Lämpimän piirakan kaveriksi sopii ehdottomasti paksu vaniljakastike tai jäätelö.
Ai että alkoi tehdä mieli raparperiherkkuja!
VastaaPoistaIhanan näköistä <3
Hyvää viikonloppua :)
Kiitos Marianna!
PoistaTuoksu tuli tänne asti, varmasti :-)
VastaaPoistaJuuri pihalla ollessani katsoin, että raparperit ovat kasvaneet huimasti.
Yllätyin itsekin näiden kasvunopeudesta. Tätä herkkua teen toistekin.
PoistaKunhan naapuritalon pojat tulevat tuohon kadulle myymään raparperejä, niin pääsen kokeilemaan tuota reseptiä. Ihan tässä nyt vesi kielellä istun ja odotan.
VastaaPoistaToivotaan että pääset pikapuolin leipomaan :)
PoistaOnpa mahtavan kokoinen raparperi!
VastaaPoistaJa piirakka näyttää niin mehevän herkulliselta! Nam!
Tämä oli kyllä hyvä ohje.
PoistaSå gott det ser ut
VastaaPoistaHa en fin helg!
Hanna
Tack Hanna!
PoistaOnpa herkullisen näköistä! Muistissani on vielä se sinun viime vuoden raparperipiirakka resepti. Siitä tykättiin meillä:)
VastaaPoistaKiva kuulla! Kokeilemisen arvoinen myös tämä ohje.
PoistaEttä on herkullisen näköinen! Mukavaa viikonloppua
VastaaPoistaKiitos!
PoistaIhan mielettömän isoja raparperejä jo! Itse sain muutama päivä sitten kaksi raparperin alkua työkaverilta, joten kohta saan minäkin tehdä piirakkaa. Ihanan mehevän näköistä sinun tekemä piirakkasi. Hilloke toimii varmasti.
VastaaPoistaRaparperi on siitä helppo kasvatettava, ettei se vaadi kummoista hoitoa kasvaakseen. Joka vuosi tuo puska nousee takuuvarmasti pihan perimmäisessä nurkassa :) Tervetuloa lukijajoukkoon Kati!
PoistaOi mitä herkkua. Juuri puhuinkin että pitää kyllä taas saada raparperi omaan pihaan. Kauniit kuvat!
VastaaPoistaNäyttää tosi hyvältä! Meillä on raparperit jo myös melkoisia jättiläisiä, yhden piirakan olen jo ehtinyt leipoa ja meinasinkin just kipaista hakemaan saunan seinustalta muutaman varren kompotin keittoa silmällä pitäen...
VastaaPoistaKivaa lauantai-iltaa ja viikonlopun jatkoa sinne! <3
Raparperipiirakka on niin herkullista, tykkään myös -mehusta paljon. Vielä ei olla raparpereilla herkuteltu täällä :).
VastaaPoistaOi nami! Vaan täällä ei vielä ole herkuteltu raparperilla. On kyllä niin hurja kasvu niillä, että hilloketta pitäisi pikimmiten tehdä. Kerkätkin ovat nyt jo komeina tupsuina, joten niitä pitää ensin käydä keräämässä ennen kun se aika menee ohi :)
VastaaPoistaVoi, nyt pääsis tekemään raparperinlehtilaattoja! Jos tänä vuonna saisin paikan raparperille tuohon juhannusruusun viereen ja ensi vuonna sitten saatais omaa satoa. Raparperikiisseli on myös hyvää Ü
VastaaPoistaOnpa herkullisen näköinen piirakka. Maistuis kyllä täällä saaristossakin :)
VastaaPoistaNyt kun meillä on täällä remppahommat meneillään, niin ajattelen, että olisi niin kiva tehdä erilaisia piirakoita. Että olisi mukavampaa pitää "kaulinta" kädessä kuin vasaraa :)
Aurinkoista sunnuntai-iltaa!