perjantai 20. toukokuuta 2016

Kevään ensimmäinen raparperipiirakka

Tänä keväänä raparperit ovat kasvaneet ennätysvauhdilla. On siis aika  harventaa kasvustoa ja tehdä kevään ensimmäinen raparperipiirakka!



Yleensä piirakkaa tulee tehtyä samalla hyväksi todetulla reseptillä. Nyt selailin kuitenkin netistä uusia reseptejä ja löysinkin helpon ohjeen kokeiltavaksi. Tämä valion resepti löytyy täältä.


Aluksi pilkotuista raparperinvarisista valmistetaan hilloke. Oman hillokkeeni valmistin mikrossa. Taikina syntyi muutamista raaka-aineista hetkessä. Sitten vaan piirakka uuniin paistumaan.




Herkullinen tuoksu täytti kodin, piirakan kypsyessä uunissa. Tällainen on valmis lopputulos. Lämpimän piirakan kaveriksi sopii ehdottomasti paksu vaniljakastike tai jäätelö.


Joko sinä olet herkutellut raparperipiirakalla? Iloista viikonloppua kaikille!


22 kommenttia:

  1. Ai että alkoi tehdä mieli raparperiherkkuja!
    Ihanan näköistä <3

    Hyvää viikonloppua :)

    VastaaPoista
  2. Tuoksu tuli tänne asti, varmasti :-)
    Juuri pihalla ollessani katsoin, että raparperit ovat kasvaneet huimasti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yllätyin itsekin näiden kasvunopeudesta. Tätä herkkua teen toistekin.

      Poista
  3. Kunhan naapuritalon pojat tulevat tuohon kadulle myymään raparperejä, niin pääsen kokeilemaan tuota reseptiä. Ihan tässä nyt vesi kielellä istun ja odotan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivotaan että pääset pikapuolin leipomaan :)

      Poista
  4. Onpa mahtavan kokoinen raparperi!
    Ja piirakka näyttää niin mehevän herkulliselta! Nam!

    VastaaPoista
  5. Så gott det ser ut
    Ha en fin helg!
    Hanna

    VastaaPoista
  6. Onpa herkullisen näköistä! Muistissani on vielä se sinun viime vuoden raparperipiirakka resepti. Siitä tykättiin meillä:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla! Kokeilemisen arvoinen myös tämä ohje.

      Poista
  7. Että on herkullisen näköinen! Mukavaa viikonloppua

    VastaaPoista
  8. Ihan mielettömän isoja raparperejä jo! Itse sain muutama päivä sitten kaksi raparperin alkua työkaverilta, joten kohta saan minäkin tehdä piirakkaa. Ihanan mehevän näköistä sinun tekemä piirakkasi. Hilloke toimii varmasti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Raparperi on siitä helppo kasvatettava, ettei se vaadi kummoista hoitoa kasvaakseen. Joka vuosi tuo puska nousee takuuvarmasti pihan perimmäisessä nurkassa :) Tervetuloa lukijajoukkoon Kati!

      Poista
  9. Oi mitä herkkua. Juuri puhuinkin että pitää kyllä taas saada raparperi omaan pihaan. Kauniit kuvat!

    VastaaPoista
  10. Näyttää tosi hyvältä! Meillä on raparperit jo myös melkoisia jättiläisiä, yhden piirakan olen jo ehtinyt leipoa ja meinasinkin just kipaista hakemaan saunan seinustalta muutaman varren kompotin keittoa silmällä pitäen...
    Kivaa lauantai-iltaa ja viikonlopun jatkoa sinne! <3

    VastaaPoista
  11. Raparperipiirakka on niin herkullista, tykkään myös -mehusta paljon. Vielä ei olla raparpereilla herkuteltu täällä :).

    VastaaPoista
  12. Oi nami! Vaan täällä ei vielä ole herkuteltu raparperilla. On kyllä niin hurja kasvu niillä, että hilloketta pitäisi pikimmiten tehdä. Kerkätkin ovat nyt jo komeina tupsuina, joten niitä pitää ensin käydä keräämässä ennen kun se aika menee ohi :)

    VastaaPoista
  13. Voi, nyt pääsis tekemään raparperinlehtilaattoja! Jos tänä vuonna saisin paikan raparperille tuohon juhannusruusun viereen ja ensi vuonna sitten saatais omaa satoa. Raparperikiisseli on myös hyvää Ü

    VastaaPoista
  14. Onpa herkullisen näköinen piirakka. Maistuis kyllä täällä saaristossakin :)
    Nyt kun meillä on täällä remppahommat meneillään, niin ajattelen, että olisi niin kiva tehdä erilaisia piirakoita. Että olisi mukavampaa pitää "kaulinta" kädessä kuin vasaraa :)
    Aurinkoista sunnuntai-iltaa!

    VastaaPoista