sunnuntai 28. helmikuuta 2016

Helppoa kalaruokaa

Lapsena inhokkiruokiini kuuluivat kaikki kalaruoat. Meillä kyllä tehtiin kotona paljon kalaruokia mutta jo kalan tuoksu teki pahaa, enkä suostunut niitä syömään. No, aikuisena olen sitten opetellut syömään kalaruokia ja pienessä mittakaavassa myös niitä itse valmistan. Tuoreen kalan käsittelyssä olen tumpelo ja mies usein hoitaakin nämä kalan käsittelyhommat.  Eilen valmistui melko helposti maittavaa herkkuruokaa! Kaupan kalatiskiltä ostettiin valmiit lohimedaljongit ja niiden seuraksi valmistin pinaattilisäkettä.



Lohimedaljongit paistetaan pannulla n. kaksi minuuttia/puoli, lopuksi maustetaan suolalla ja pippurilla. Pinaattilisäkkeeseen tarvitaan tuoretta pinaattia, valkosipulia raastettuna ja sitruunanmehua. Kuullota tilkassa oliiviöljyä valkosipuliraaste, laske sitten lieden lämpö minimiin ja hauduta pinaatinlehdet miedolla lämmöllä. Lopuksi lisätään sitruunan mehua ja käännellään pinaatinlehdet mehussa kevyesti. Pannu ei saa olla kuuma kun lisäät pinaatin, muuten tulee mössöä!



Usein teen kalan kaveriksi myös kermaviilikastikkeen. Siihen tarvitaan purkki kevyt kermaviiliä, puntti tuoretta tilliä ja pieni rasia mustapippuri-tilli tuorejuustoa. Nämä kaikki ainekset sekoitetaan hyvin yhteen ja tarjoillaan perunan ja kalan kaverina!

 
Ulkona näyttäisi tulevan kaunis aurinkoinen päivä, joten seuraavaksi suunta ulos ja lenkille! Leppoisaa sunnuntaita kaikille täällä piipahtaville!

16 kommenttia:

  1. Lohesta saa monenlaista ja on hyvää. Täällä pilvistä ja utuista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä olivat kyllä herkkua ja kikä parasta ei ruotoja!

      Poista
  2. Hyvältä näyttää ja kauniisti olet myös kattanut pöydän :)
    Mukavaa aurinkoista sunnuntaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Viikonloppuina on kiva kattaa pöytä,kauniisti kun ruokaillaan yhdessä. Viikolla meillä ei paljon yhdessä ennätetä pöydässä istua.

      Poista
  3. Rakastan kalaruokia..:) Meillä aika usein syödääkin kalaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin yritän opetella tähän kalaruokien lisäämiseen.

      Poista
  4. Minä taasen olen tottunut syömään aina paljon kalaa. Isä on ollut ja on kova kalastamaan niin sieltä tuo tottumus on jo lähtöisin. Eilen ja tänään meillä on myös lohta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin meilläkin isä kalasti ja kotiin kalaa kantoi, en vaan lapsena suostunut tuota kalaherkkua syömään :) taisin olla aika hankala tapaus!

      Poista
  5. Harrastelija- ja ammattikalastajan perheen ruokapöydässä oli usein tarjolla kaikenlaista kalaa - mitä järvi kulloinkin antoi. Silloin kalan tuoreutta ei osannut arvostaa, mutta nykyisin kalatiskillä muistelen niitä eläviä haukia joita keväällä torilla oltiin myymässä ja kippurapyrstöisiä muikkuja paistinpannulla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuore kala suoraan merestä tai järvestä on kyllä parasta!

      Poista
  6. Niin herkullisen näköiset lautaset siellä... :)
    Meilläkin syötiin tänään kalaa, kylmäsavulohta uuniperunan uumenista. Mun ehdoton lempiruokani lapsena oli kalakeitto ahvenista, jota äiti teki usein, koska meillä kalastettiin ahkerasti sekä talvella, että kesällä. Makumuistoja <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haluaisin meille jonkinlaisen savustuspöntön. Savustettu kala onkin herkkua!

      Poista
  7. Minä olen myös opetellut aikuisiällä syömään ja valmistamaan kalaa. Tai ehkä lähinnä tykkäämään siitä... Ei ole ollut lemppariruokia hajunsakaan puolesta. K taas on ollut pienestä pitäen kalan ystävä, niin ei passaa äidinkään nyrpistellä ;) Muikut on meijän lemppari, vaikka useimmiten syödään lohta jossain muodossa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa että on muitakin tällaisia "myöhäisheränneitä"

      Poista
  8. Lisuke menee kokeiluun, samoin kastike, sillä en ole koskaan ajatellut, että siihen voisi lisätä tuorejuustoa. Mukavaa alkavaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pinaattilisuke on hyvä, taito tehdä se riittävän haalealla pannulla vaatii harjoittelua. Kermaviilikastiketta meillä tehdään paljon kesäisten uusienperunoiden kaveriksi!

      Poista