perjantai 8. tammikuuta 2016

Koiran pakkasvarustus

Viimepäivinä ollaan saatu hyristä melkoisissa pakkasissa. No, onhan näitä ennekin ollut ei siinä mitään. Nyt kuitenkin täytyi hankkia 13 vuotiaalle koirallemme kunnon pakkasvarustus, kun ulkona tarpeilla käymisestä ei meinannut tulla mitään.Joulukuun puolella ostin topatun talvimanttelin. Vielä muutama viikko sitten pohdin, tuliko tehtyä turha ostos kun ilmat olivat niin leudot. Tarpeeseen takki kuitenkin tuli. Aiempina talvina ei olla tarvittu tossuja jalkoihin. Kyllähän yli 17 asteen pakkasilla koira on nostellut tassujaan, mutta nyt ei suostunut enää liikkumaan minnekään. Ompelin sitten  fleece-kankaasta töppöset. Ensin lyhytvartiset, jotka pian huomasin hankalasti puettaviksi ja huonosti jaloissa pysyviksi.  Toisista tossuista tein pidempivartiset ja kiinnityksen tarranauhalla, johan pysyvät hyvin jaloissa.Alkuun Viivi hieman tuumi, että mitkäs nuo on? Ulkona juoksi kuitenkin tossuilla ihan reippaasti. Mitään pitkiä lenkkejähän ei paukkupakkasilla tietenkään tehdä, mutta tarpeet saatiin näin puettuna hoidettua mallikkaasti.Sitten äkkiä takaisin peittojen sisään lämpimään. Huomiseksi luvattiin jo lauhempaa keliä. Toivotaan että päästään sitten tauon jälkeen taas lenkkeilemään.
Ihanaa viikonlopun alkua kaikille!

17 kommenttia:

 1. Voi sitä viiviä, kukapa tuolla paukkupakkasissa viitsii huvikseen kuljeskella, mielummin istuu vällyjen alla! Mukavaa Perjantai iltaa sinne kaikille...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Toivotaan että talven paukkupakkaset olivat sitten tässä.

   Poista
 2. Meidän koirilla on kyllä manttelit, mutta ei tossuja. Tuollaiset fleesetossut taidan ommella ystäväni pikkuisille snautsereille. Minä olen laiska ja päästän koirat pakkasilla vain pihalle tarpeilleen. Yritin aamulla kävelylle, mutta palelimme koko porukka. Koirani ovat borderterrierejä ja kuulemma pienten koirien tavoin arkoja hengitysteistään, siihen ei tossut auta. Onneksi voin päästää ovelta pihalle, ei tarvitse itse palella:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin pääsee kyllä omalle pihalle tarpeille, muttei koira sinne suostu mielellään mitään tekemään. Mieluiten tekee tarpeensa jonkin ojan pohjalle :)

   Poista
 3. Voi että, nätit ja tarpeelliset tossut. Toivottavasti kelit pian lauhtuu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näiden tekemiseen ei kauaan nokka tuhissut. Eiköhän ensi viikolla ole jo hiukan siedettävämmät kelit.

   Poista
 4. On Viivillä mukavan lämpöistä huopaan kääriytyneenä Ü
  Esikoisen koira juoksee karkuun, kun sille yrittää pukea manttelia päälle. Mutta on vielä nuori uros, joten ei pakkanen paljon hetkauta.
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei meilläkään koira näin ole aikaisemmin palellut. Nämä taitaa olla niitä vanhuuden vaivoja :) itse kullakin!

   Poista
 5. Tarpeelliset töppöset! Me myös K:n kanssa mietittiin koiralaiselle tossuja&toimisivatkohan meillä, kun pienillä pissityslenkeilläkin toinen vaan nostelee koipiaan ja välillä yrittää istua kaikki jalat ilmassa :( vaikkei vanha koira olekkaan. Nyt ollaankin vaan viuhahdettu pihalla. Onneksi tänään iltapäivällä oli jo vähän vähemmän pakkasta. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äkkiä koira töppösillä tottui kulkemaan, vaikkei niistä aluksi pitänyt. Helpot ja nopeat olivat valmistaakin. Terkkuja pitkästä aikaa myös sinne!

   Poista
 6. Kivat tossut:) Meillä Hugo on ihan ihmekoira, kun tämä pakkanen ei ole haitannut ulkoilua - taluttaja tarvitsisi enemmänkin lisää töppösiä ja muita tamineita:D

  VastaaPoista
 7. Siis ei voi olla totta...pitääkö teidän koiruli sukkia...meillä Niilo ei halua edes takkia..."halvaantuu" jos sellainen laitetaan päälle..:)

  VastaaPoista
 8. Hyvät ja lämpimät on Viivin varusteet.
  Tänään päästään viikkoon kunnon lenkille, kun pakkanen lauhtui enää -10

  VastaaPoista
 9. Ihana Viivi, nyt ei aivan palellu näillä keleillä.

  VastaaPoista
 10. Viivi on niin tyylikäs talvitamineissaan! Näppärän näköiset tossut. Meidän Ukko-koiralla oli myös monenlaisia kenkiä, tosin tassusairauksien vuoksi ja hyvin hän niillä tallusti.

  VastaaPoista
 11. Jo on mainiot pakkasverneet Viivillä! Ei tassut ja kroppa palele ihan heti.

  Me ollaan myös kokeiltu tossuja, mutta eihän siitä mitään tullut. Koirat sätkivät niin hullunkurisesti, ettei ulos päästy lainkaan. Sitten kokeiltiin vastasyntyneen sukkia tavalla ja toisella - sama lopputulos. Molemmat, sekä koirien ttossut että sukat oli jalassa tovin ja sitten jo oltiin sätkitty ne irti. Nykään kakkoset käy säässä kuin säässä tarpeillaan. Näin pakkasilla se on nopea kirmaus pihalle, pyllistys ja lorotus, jonka jälkeen rynnätään takaisin vällyihin ;D

  VastaaPoista
 12. Voi pieni <3 Söpöt on tossut. Ei nuita koiria henno kovin kummosia ulkoiluttaa näillä keleillä.

  VastaaPoista