sunnuntai 24. tammikuuta 2016

Kiireettömän sunnuntain aamiaispöytä

Tytär ilmoitti viikolla tulevansa sunnuntaina käymään kotona ja toiveissa oli saada meillä jotain  aamupalaa. Päätin yllättää lapseni astetta paremmalla aamupalatarjoilulla ( mitäpä  äiti ei lastensa eteen tekisi ). Laitoin jo illalla kuumaan veteen kaurahiutaleet ja spelttirouheen turpoamaan. Aamulla sitten vaan turvonneet hiutaleet mikroon ja sämpylätaikinaa tekemään.Kaikenlaisia muitakin herkkuja kannettiin aamiaispöytään ja pöydän ääressä sitten istuttiinkin melkoinen tovi herkutellen ja kuulumisia vaihtaen.

Voisihan sitä useimminkin kattaa sunnuntaille reilumman aamupalatarjoilun, vaikka sitä tuon miehen kanssa yleensä kaksin nautitaan. Sunnuntait ovat siitä ihania, että silloin on harvoin kiire minnekään ja varsinainen ruoanlaitto venyy pitkälle iltapäivään.Olen taas pienen tauon jälkeen leiponut useammin itse  sämpylöitä. Itseleivotussa leivässä meinaa kyllä olla se huono puoli, että sitä tulee syötyä ihan liikaa :)Täällä etelässä on satanut tänään melkoisesti uutta lunta. Aamulla lenkkikin jäi tämän vuoksi tekemättä. Odottelen tässä vielä tovin, josko tiet olisi aurattu ja lähden Viivin kanssa sitten näitä tämän päiväisiä herkkuja sulattelemaan. Leppoisaa päivänjatkoa!

4 kommenttia:

 1. ihanalta aamiaispöydältä näyttää !

  VastaaPoista
 2. Itse tehdyt sämpylät on niin hyviä.
  Tänään tuli lunta, totta tosiaan. Pääsin jopa tekemään vähän lumitöitä, kun harjasin muutaman metrin kulkureittiä. Huoltoyhtiön aurauskalusto pääsi näille pihoille vasta myöhään iltapäivällä. Mutta kyllä oli taas kaunista, puhdas umpihanki ja sunnuntain hiljaisuus.

  VastaaPoista
 3. Ihana aamupala! Joskus on ihana nautiskella ja herkutella mauilla ja väreillä!

  VastaaPoista