sunnuntai 30. elokuuta 2015

Iloinen illanvietto

 Uusimmasta  Maku-lehdestä (5/2015) löytyi mukava keittoresepti, jota halusin ehdottomasti pikapuolin päästä kokeilemaan. Päätinpä sitten järjestää hyville ystäville lauantai-illaksi pienimuotoiset syysjuhlat :)


 

 
Paahdetun Tomaattikeiton ainekset ovat tässä valmiina uuniin.
 
 
Tämä keitto oli kyllä helppo valmistaa ja se syötiinkin loppuun, viimeistä pisaraa myöten.
 
 
 
Keiton kaveriksi leivoin pieniä pizzaleipiä, joiden päälle ladoin mozzarellajuustoa, ilmakuivattua kinkkua ja tuoretta rucolaa.
 
Tässä tomaattikeiton ohje:
 
1 1/4 kg kypsiä tomaatteja
1 punasipuli
2-3 valkosipulinkynttä
1-2 sellerinvartta
1chilipalko
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl balsamicoa
1 rkl hunajaa
(n 3 dl vettä tai tomaattimehua)
1 kasvisliemikuutio
1 1/2 dl kermaa
1/4 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
 
lisäksi keiton päälle:
mascarpone juustoa
tuoretta basilikaa
 
Poista huuhdelluista tomaateista puinen kanta ja lohko tomaatit. Leivitä lohkot uunipellille. Kuori ja pilko sipulit. Viipaloi ja lisää selleri ja chili (josta on poistettu siemenet). Lisää kaikki uunipellille tomaattien päälle. Lorauta lopuksi viipaleiden päälle oliiviöljyä, balsamicoa ja hunajaa. (en näitä sen kummemmin mittaillut vaan laitoin loraukset) Paahda uunissa 225 asteessa kunnes kasvikset saavat hiukan väriä ja tomaatit muheutuvat.
 
Siirrä paahtuneet ainekset kattilaan ja soseuta sauvasekoittimella. Tässä vaiheessa keittoon voi lisätä reseptissä mainitun vesi tai tomaattimehun mutta oma keittoni ei sitä kaivannut, koska tomaateista itsestään tuli riittävästi nestettä. Murenna soseen joukkoon liemikuutio ja kuumenna kiehuvaksi.
Lisää kerma, suola ja mustapippuri. Lisää annoksiin lautaselle lopuksi vielä nokare mascarponea ja tuoretta basilikaa.
 
 
 
Jälkiruoaksi tein ensimmäistä kertaa mustikkakukkoa tällä Valio reseptillä. Hyvää ja hieman terveellisempää tämä rukiinen herkku vaniljajäätelön kera :).
 
 
 
Leppoisaa sunnuntaita kaikille!


14 kommenttia:

  1. Mustikkakukko on tosi maukasta.

    VastaaPoista
  2. Näyttääpä herkulliselta. Minäkin pääsin pari viikkoa sitten maistamaan tuota mustikkakukkoa kun anoppi oli valmistanut :)

    VastaaPoista
  3. Voi nam mitä herkkuja. Onnekkaat ystävät. Ihana kattaus on myös. Mukavaa sunnuntaita Anni :)

    VastaaPoista
  4. Kaunis kattaus jälleen kerran ja varteenotettava ohje, täytyypä kokeilla.
    Mukavaa viikon alkua

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla niin hyvää kyllä oli.

      Poista
  5. Voi, miult on vielä koko Maku-lehti lukematta. Mieskulta kyllä selaa sen heti :)
    Mitkä sesongin herkut oletkaan loihtinut! Tuota keittoa pitääkin kokeilla pian Ü
    (Ihana kattaus)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heti on pakko uusi lehti selata päällisinnpuolin läpi ja sitten ajankanssa tutkia tarkemmin. Minule ei kyseistä lehteä kotiin tule vaan ostan silloin tällöin irtonumeron. Tässä numerossa oli monta kivaa ohjetta joita aijon kokeilla.

      Poista
  6. Katsoinkin Maku-lehdestä tuota reseptiä ja mietin, jos kokeilisin. Näyttää kyllä hyvältä ja mustikkakukko kanssa. Mustikkakukot oli meillä häissä jälkkärinä vaniljakastikkeen kera.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Helppo keitto ja niin hyvää! Mustikkakukkoakin voisi tehdä useammin.

      Poista
  7. Minäkin bongasin tänään Maku-lehdestä samaisen reseptin. Oma tomaattikeittoni on riisuttu varsio tästä ohjeesta, erittäin yksinkertainen ja nopea. Pitää testata tätä joskus, ei tämänkään valmistuksessa varmasti kauaa mene. Ja mustikkakukko, se on kyllä ihan herkkua vaniljajäätelön kanssa. :-)

    VastaaPoista
  8. ♥Nam, kyllä on ihanaa silmänruokanakin!

    VastaaPoista