sunnuntai 26. heinäkuuta 2015

Tutkaillaanpa tiluksia

Pienellä pihallamme on tänä kesänä riittänyt vihreyttä. Paahteinen pihamme kun normaalikesinä kärsii kuivuudesta ja nurmikko kellastuu herkästi. Sitä vaaraa ei nyt ole ollut ja piha loistaakin vihreän eri sävyissä. Olen todella huono puutarhuri, mutta uskaltauduin kuitenkin keväällä lisäämään lavakasvatusta kolmeen yhden lavan sijaan. Lavoissa kasvatus onkin mielestäni onnistunut tasaisen kosteuden vuoksi yli odotusten. Tilliä ja persiljaa saadaan pakkaseen asti.

 
 
 


Kovin järjestelmällisiä ei nämä viljelykseni ole, aika moista sekamelskaa suorastaan :) Muutama kukkakin on kasvien sekaan toisten pihoilta tänne karannut.

Perunatomaatti puskee ainakin tomaatteja kovasti. Mullan alla toivottavasti kehittyy myös niitä perunoita.

Sade on vihdoin tauonnut. Tänään on ollut jotenkin niin harmaata, että meinaa vetää mielenkin apeaksi. Toivotaan nyt huomiselle aurinkoa mieltä piristämään. Mukavaa viikonalkua kaikille!

13 kommenttia:

 1. Ihana yrttilaatikko! Ja mielestäni on vaan kiva, kun kaikki ei ole niin järjestelmällistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin kasvun ihmettä on kiva seurailla!

   Poista
 2. Tosi vehreältä näyttää! Tuo perunatomaatti kuulostaa mielenkiintoiselta, kiva kuulla tuottaako myös perunoita :) Huomenna alkaa taas työ, mutta tässä säässä se ei harmita yhtään.
  Mukavaa uutta viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Perunatomaatti on yllätyksellinen kasvi. Perunannosto jää kyllä syksymyöhälle, ensin pitää saada tomaatit kypsiksi. Mukavaa työnaloitusta sinulle.

   Poista
 3. Ihanaa rehevää kasvua siellä :)

  VastaaPoista
 4. Hyvinhän nuuo vihannekset kasvaa, ihana saada satoa omasta maasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon tulee kyllä ruokiin lisäiltyä yrttejä omasta maasta, helppoa!

   Poista
 5. Ihanasti on kasvanut kaikki. Mimosankin kasvatuslaatikot suorastaan rehottavat. Viime vuonna hänellä oli kaksi laatikkoa,mutta nyt piti saada kaksi lisää. Ihanaa nähdä,miten innostunut viljelijä Mimosa on

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin suunnittelen jo ensi vuodeksi laatikoiden lisäystä. Nälkä kasvaa syödessä, tässäkin hommassa!

   Poista
 6. Monta ihanaa kesäpostausta lukaisin kerralla :) Ihania reissujuttuja ja vinkkejä. Vaasassa on tullut joskus nuorempana vierailtua kyläilyn merkeissä ja muistan sen tosi kauniina kesäkaupunkina.

  Ihanan rehevä uutarha, kyllä nyt kaikki kasvaakin, kun joka toinen päivä sataa. Kotiuutarhasta on niin kiva käydä nappaamassa yrttejä tai muita ruokiin. Kivaa viikon alkua sinne myös!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaasa on kaunis kesäkaupunki, joka monelle kuitenkin vieras. Pikku puutarhani on juuri sopivan kokoinen hoidettavaksi :)

   Poista
 7. Hyvältä näyttää puutarhasi! Oli mukava nähdä tuon perunatomaatin kuulumiset;)

  VastaaPoista