lauantai 11. heinäkuuta 2015

Pieni roskis ompelukoneen kylkeen

Hilpeyttäkin on tainnut aiheuttaa tämä ompeluintoni täällä kesäkodissamme. Juttuhan meni niin, että pitkälle lomareissulle tänne Savoon en voinut kuvitellakaan lähteväni ilman ompelukonetta ja isoa Ikean kassillista tykötarpeita :) Verhojen ompelun lisäksi on kone surruutellut muutamia täällä blogissakin esiteltyjä juttuja. Sellaisen epäkohdan kuitenkin ommellessa huomasin, että roskis oli aina kadonnut jonnekin ompelukoneen viereltä ja langanpätkiä ja pikkuroskaa lojui luvattoman paljon pitkin lattioita. Asiallehan piti kiireesti tehdä jotain.  Ompelukone saikin eilen kylkeensä hempeän pikkuroskiksen.Eipä tarvitse enää etsiä sitä roskista ja langanpätkätkin päätyvät oikeaan osoitteeseen :) Roskis pysyy ompelukoneen kyljessä taakse ommeltujen nauhojen avulla.Tämän ompeluksen kangas jäi yli pukuhuoneeseen tekemästäni verhosta. Kankaan olen ostanut viime kesänä alesta Vaasan lomalla Sisustuskauppa Säteestä. Löytyipä sillekin kangaspalalle  vihdoinkin käyttöä.


Tänään poikettiin kirkonkylällä asioilla ja piipahdettiin paikallisella torilla myös munkkikahveilla. Aurinkokin suvaitsi näyttäytyä juuri silloin. Leppoisaa lauantaita kaikille!

13 kommenttia:

 1. Tämä pikkuroskis on tosi mainio, taidanpa tehä omaan ompelukoneeseenkin samantapaisen kunhan ompeluinnostus ensin ilmaantuu jostakin :)

  VastaaPoista
 2. Hyvä idea laittaa roskis nauhoilla koneeseen kiinni. :-) Minulla on kotona ommellessani yksi pieni roskis pöydällä ja toinen lattialla koneiden lähettyvillä. - Ja siitä huolimatta lankoja löytyy lattialta luvattoman paljon. Mukavaa lomaviikonloppua sinulle! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kotona olen minäkin selvinnyt lattiaroskiksella. Nyt kun tätä on käyttänyt, ihmettelen kuinka olen ennen pärjännyt ilman :)

   Poista
 3. Tuo on hyvä idea ja ihana toteutus.

  VastaaPoista
 4. No siula on ainakin mukavaa puuhaa lomallakin säässä kuin säässä Ü Ei ainakaan ole ompelukone turhaan reissannut Savonmualle saakka :) Mie olen jo muistilistaa tehnyt, mitä pitää ehdottomasti pakata lomareissulle mukaan - ryytimaani yrttejä myöten Ü

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä olisin pitkästynyt jo sataan kertaan ellei ompelemaan olisi päässyt. Ulkona on jatkuvasti niin huono ilma että sisällä pitää keksiä tekemistä. Onneksi otin koneen mukaan. Kirjojakin olen kyllä ennättänyt lukea :)

   Poista
 5. ♥voi hyvänen aika, että sulla on taika-hyppyset!

  VastaaPoista
 6. Tuossa olisi selkeä tuotteistuksen paikka! Minähän en osaa ommella ja kun yritän, meinaa järki lähteä kun en vaan saa ompeluksia onnistumaan, mutta sen kerran kun päätän taas kokeilla, tuo juttu on ihan tosisaan ärsyttävä. Langat ja pienet pätkät sitä ja tätä jää pöytäliinaan kiinni jos sellainen on. Ne leijuu ja takertuu joka paikkaan. Jos lattialla on joku roskis, pätkät eivät lennä sinne, vaan keveyttään leijuvat minne sattuu.

  Loistoidea ja niin söpöinen toteutus vielä!

  VastaaPoista
 7. Noin nättiä roskista en ole nähnyt ikinä! Hyvä idea :)

  VastaaPoista