lauantai 9. toukokuuta 2015

Virkistäytymistä pajutöiden parissa

Eilen vietettiin työkavereiden kanssa virkistäytymisiltaa pajutöiden parissa. Saimme illan aikana ohjausta helpohkojen pajutöiden tekoon.

 
 
Paju- ja risutyöt kiinnostavat ja olenkin niitä jokin verran tehnyt ilman sen kummempaa ohjausta. Nyt sain ohjaajalta muutamia hyviä vinkkejä mm. siitä kuinka paju opetetaan taipumaan :) Pajun keräämiseen tarvitaan aina maan omistajan lupa, joten pajuja ei saa käydä katkomassa muiden mailta ilman lupaa.

Illan aikana syntyi monenlaisia pajuluomuksia ja hauskaahan meillä oli näitä "tilataideteoksia" tehdessä. 
 
Tällaisen vadin sain illan aikana valmiiksi.
 

                                       Pajunvarret ovat niin kauniita monissa eri sävyissään.

 
Hyytävästä tuulesta huolimatta, tänään olisi tarkoitus tehdä pihatöitä. Nyt lämpimästi päälle ja ulos. Mukavaa päivää kaikille täällä piipahtaville!

17 kommenttia:

 1. Uusi taitolaji siis tiedossa, kivan näköisiä ja suht helpohkoja tehdä .
  Sateista Lauantaita sinne

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä oli kiva väsätä, mutta yllättävän raskasta käsillä tekemistä. Kaikenlaisia ideoita muhii päässä, ehkä niitä pääsee vielä joskus toteuttamaan. Täällä ei onneksi sada mutta tuulee kylmästi. Mukavaa viikonloppu myös sinne!

   Poista
 2. Kivoja pajutöitä olet tehnyt :) Kävin pajutyökurssilla muutama vuosi sitten ja tein mm. kukkakorin ja köynnöstuen. Pajutöihin on helpp "hurahtaa" :))
  Mukavaa lauantaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pidempikestoinen kurssi aiheesta voisi olla kiva. Yhdessä illassa ei paljon ehdi. Ihanaa näitä oli tehdä. Jos vielä omistaa oman pajukon harrastus ei paljon maksa :)

   Poista
 3. Voi että, miten ihana pajuvati<3 Olisipa kiva itsekin joskus opetella tuota taitoa.
  Olipa taas inspiroiva postaus:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinulta varmasti näiden teko onnistuisi. Muutaman niksin kun oppii tekeminen on melko helppoa!

   Poista
 4. ♥oi ihanuus, tykkään niin paljon pajutöistä! Tosi kauniita!

  VastaaPoista
 5. Pajuja olisi joskus kiva taivutella. Kuten sanoit, oksissa on mielettömän kauniita värejä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pajun taivutus on aika jännää hommaa !

   Poista
 6. Voi pajutyöt on ihania! Mä yhtenä keväänä keräsin pajuja, jemmasin ne odottamaan sitä aikaa, että ehdin tehdä niistä jotain, tai kokeilla... Arvaat varmaan? :D Löytyivät syksyllä sieltä, mihin kippaan haravointijätteet. Kauniin vadin oot tehnyt!
  Kivaa lauantai-iltaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin kuulostaa niin tutulta :) Jemmailen kaikenlaisia askarteluvärkkejä ja sinne jemmaan ne monesti myös unohtuu !

   Poista
 7. Olen ihan vakavissani aikonut ryhtyä pajunkasvattajaksi. Ja tuon kirjan nimi täytyisi pitää mielessä. Pajutuotteiden jalostus olisi yksi sellainen asia, jossa suomalaiset voisivat tehdä vaikka mitä, mutta olemme aika rajoittuneita mielikuvituksemme kanssa. Kun tuo materiaalikin olisi aivan ilmaista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pajusta saa vaikka mitä! Ihana materiaali työstää. Jos omistaisin maata kasvattaisin siellä mitä ilmeisimmin materiaalia tuleviin punostöihini :)

   Poista
 8. Tykkään pajutöistä, kun on jonkun toisen tekemiä. En ole koskaan edes kokeillut, kun tiedän, että vaatii käsivoimia. Kivan vadin teit! Hyvää äitienpäivä viikonloppua!

  VastaaPoista
 9. Olispa kiva tuollainen kurssi! Mukavia juttuja niistä saa.

  VastaaPoista
 10. Mielenkiintoisen näköistä puuhaa! Itselleni tuntematon laji;)

  VastaaPoista