sunnuntai 17. toukokuuta 2015

Sunnuntain pieniä ja suuria puuhia

Ihana aurinkoinen sunnuntaipäivä kääntyy illaksi. Paljon kaikenlaista on saatu tänään aikaiseksi, mutta kyllä täällä on myös vietetty leppoisia hetkiä, ihan auringosta nauttien. Pihatöitä jatkettiin ja uusiin kasvulaatikoihin lisättiin mullat ja kylvettiin siemeniä.Raparperikin alkaa olla jo aika komean kokoinen. Jospa jo ensi viikonloppuna voisi tehdä piirakkaa omista raparpereista :)


Ompeluhuoneettakin tuli  siivottua ( kuka kumma sen aina sotkee)  ja matkalaukkuun muutti uudet asukkaat. Lisäksi ompelin pienen neulatyynyn. Minulla on useampikin neulatyyny, mutta aina ne ovat käden ulottumattomissa silloin kun istun ompelukoneen ääressä ja neulat tulee nosteltua ompelutyöstä pöydälle. Nyt neulat löytävät helposti tiensä takaisin neulatyynyyn.

Neljän päivän vapaat ovat menneet vauhdilla ja kaiken touhuilun keskellä on tullut myös levättyä.  Mukavaa viikonalkua kaikille täällä piipahtaville!

17 kommenttia:

 1. Ihanan aurinkoinen päivä on ollut täälläkin! Saipas matkalaukku hauskat asukit! Neulatyynyjä ei voi olla koskaan liikaa! Ne osaa välillä mennä piiloon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuota neulatyynyjen katoamista on ollut täälläkin, mutta nyt neulatyyny ei hevillä katoa kun kiinnitin sen ompelukoneeseen :)

   Poista
 2. Sinulla on sama kasvulaatikkomuoti kuin meillä. Mimosalla (5-vuotta) oli viimevuonna kaksi laatikkoa mutta hän tahtoi neljä. Viimevuonna hän kasvatti porkkanatkin tuollaisessa laatikossa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä laatikot ovat juuri passeleita tällaiselle sunnuntaiviljelijälle :)

   Poista
 3. Hyvän näköset laatikot ja ihana matkalaukku.
  Viikon alkua

  VastaaPoista
 4. Ihanaa kun vihdoin on voinut aloittaa puutarhatyöt! Kasvulaatikot ovat niin käteviä. Mitä siemeniä olet kylvänyt? Ensi viikolla sään pitäisi lämmetä. Jospa kohta uskaltaisi laittaa kesäkukkia :)
  Mukavaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pihahommat ovat rentouttavia ja aina yhtä toiveikkaasti keväällä puutarhaani hoidan. Ensimmäiseen laatikkoon kylvin persiljaa ja tilliä sekä istutun istukassipuleita. Saas nähdä mitä tuotosta tulee :)

   Poista
 5. Minäkin haluaisin noita laatikoita, ovat niin käteviä! Ai en olekaan onneksi ainoa, jolla nuppineulatyynyt ovat aina hukassa ;). Kivaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä ovat kyllä näppäriä, eikä kokoaminenkaan ollut vaikeaa. Juuri sopivia ryytimaan perustamiseen :)

   Poista
 6. Samoja kasvulaatikoita on täälläkin - nythän näitä saa kasvulaatikoitten nimellä, meidän omat ovat vielä vain trukkilavalaatikoita :) vai mitä lienevät olleet... Hyvin on yrtit kasvaneet, ja kun vuorasin laatikon katekankaalla, ei kasva maasta muu läpi.
  Ompelukoneeseen tein hiljattain kuten myös pienen neulatyynyn - niin on kätevä kun nopeasti pitää saada nuppineulat pois työstä - ja on aina paikallaan :D
  Tuo sun ruskea perinteinen nalle pakaasissa - mulla on niin samanlainen. Ikää on jo sillä nallukalla :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Trukkilavojen lavakauluksia kai nämä ovatkin oikealta nimeltään. Kätevästi muuttuvat viljelylaatikoiksi. Itse vuorasin myös katekankaalla lootan ennen mulla lisäämistä. Vanha nalle on liki ikäiseni, eli jo melko vanha. Olen saanut sen aikanaan tädiltäni Lontoon tuliaisina. Nalle oli uutena kauniin kiiltävä.

   Poista
 7. Raparperien kasvua piirakkatarpeiksi täälläkin odotellaan. Matkalaukkusi sai söpöt pehmot asukeikseen :-)

  VastaaPoista
 8. Meillä jo raparperi viikonloppuna "korkattiin", nami nami :)

  VastaaPoista
 9. Ihan kateeksi käy nuo puutarhahommat! Olis niin kiva kasvatella jotain hyödyllistä...
  Sulassa sovussa näyttävät kaverukset yksiöön muuttaneen:)
  Nuo ompeluhuoneen sotkut ja räjähdysmäinen tavaroiden levitys on ikuinen arvoitus!
  Mukavaa viikkoa:)

  VastaaPoista
 10. ♥hi-hiii...onpa tutun näköinen matkalaukkuasukki ja hänellä niin söpöt kaverit! Oi että,sulla puutarhahommat täydessä käynnissä, mulla takkuaa.... :)

  VastaaPoista
 11. Kasvulaatikot ovat kyllä tosi hyvät ja siistit. Ompa mahtava raparperi ja kuinka hyvältä sen tuomat ensi maut tulevat esiin piirakassa.
  Matkalaukku asukkaat ovat ihan tunnelmissaan, mihinkäs sitä nyt tässä meinataan:)) Ei ei me haluta mihinkään ei kantta ei saa laittaa kiinni:)
  Neulatyyny on tosi söpö ja mietin, että sopisi myös hyvin tyynyksi siis isompana:)
  Aurinkoisin terveisin, Viiville rapsutukset<3

  VastaaPoista