lauantai 14. maaliskuuta 2015

Hyvää huomenta!

Viikonloppuaamujen luksusta on puhtaista lakanoista herääminen. Viikolla tuntuu aina olevan niin kiire, ettei lakananvaihtoon ole aikaa. Niinpä se jää viikonloppuhommaksi.Meillä vuodevaatteet ovat pääsääntöisesti vaaleita ja yksivärisiä. Haluan säilyttää tässä levolle pyhitetyssä huoneessa seesteisen tunnelman.
Miten teillä muilla? Suositteko värikkäitä vai yksivärisiä lakanoita? Entä mikä materiaali on se mukavin? Minulla on sekä pellavaisia että puuvillaisia lakanoita, en osaa sanoa kummat ovat parempia. Yksi asia minua kyllä ihmetyttää. Miksi tuplaleveään täkkiin on niin vaikea saada juuri sopivaa pussilakanaa. Tuplaleveät pussilakanat ovat pääsääntöisesti liian isoja tuplatäkkeihin.

Mukavaa aurinkoista  lauantaita, minä kiiruhdan nyt koulutukseen :)

19 kommenttia:

 1. Hyvää huomenta ja aurinkoista viikonloppua :)

  VastaaPoista
 2. Hyvää huomenta täältäkin toivottelen! Aurinkoista koulutuspäivää! Sait minun nousemaan nojatuolista;-) tablettini äärestä. Meillä isäntä lähti kivimessuille Lahteen ja hän on niin innokas pedin petaaja, eikä huomaa kysyä, että vaihdetaanko lakanat. No, sitä tästä ponkasin, olin ajatellut vaihtaa, en kuitenkaan huomannut sitä hänelle aiemmin sanoa. Tänään kun vietän kotipäivää, pyykkikone päällä jne. Pedattu oli, että ei muuta kuin purkamaan ja lakanat pesun jälkeen aurinkoon. Kaapista löytyy seka vaaleita sävyjä että aika värikkäitäkin. Kaunis makuuhuonetunnelma teillä. Muuten, en voisi nukkua tuplapeiton alla. Minä joka pyörin monta kertaa yössä.

  VastaaPoista
 3. Hyvää huomenta täältäkin toivottelen! Aurinkoista koulutuspäivää! Sait minun nousemaan nojatuolista;-) tablettini äärestä. Meillä isäntä lähti kivimessuille Lahteen ja hän on niin innokas pedin petaaja, eikä huomaa kysyä, että vaihdetaanko lakanat. No, sitä tästä ponkasin, olin ajatellut vaihtaa, en kuitenkaan huomannut sitä hänelle aiemmin sanoa. Tänään kun vietän kotipäivää, pyykkikone päällä jne. Pedattu oli, että ei muuta kuin purkamaan ja lakanat pesun jälkeen aurinkoon. Kaapista löytyy seka vaaleita sävyjä että aika värikkäitäkin. Kaunis makuuhuonetunnelma teillä. Muuten, en voisi nukkua tuplapeiton alla. Minä joka pyörin monta kertaa yössä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aikanaan vastustin ison peiton ostoa mutta nyt kun monta vuotta ollaan sen alla nukuttu, en vaihtaisi sitä mistään hinnasta pois :)

   Poista
 4. Lakanoissakin väri/kuviovalinnat ovat mieltymykset muuttuneet vuosien mittaan. Tuplapeitosta ollaan luovuttu jokunen vuosi sitten. Antoisaa koulutuspäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi koulutus oli mielenkiintoinen ja päivä meni nopeasti. Huomenna saadaan lisäksi nauttia myös auringon paisteesta :)

   Poista
 5. Aurinkoista viikonloppua!
  Tuo vanha herätyskello toi muistoja mummolasta. Muistan miten se raksutti
  ja pirinään ei voinut olla heräämättä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kellossa on tosiaan aika äänekäs käyntiääni :)

   Poista
 6. Puhtaat lakanat on ihan parasta, oli väri tai kuosi sitten mikä tahansa :)
  Ihana kello!
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja voi sitä ihanuutta kun kohta pyykin saa kuivaksi ulkona.

   Poista
 7. Kyllä puhtaat lakanat on sitä arjen luksusta! En ole tähän ikään mennessä ostanut ainoitakaan lakanoita! Äiti on ostanut niitä lahjoiksi, mutta olen nyt pyytänyt, että saisin edes yhdet lakanat tämän elämän aikana ostaa itse. Meillä on vaaleita kuviollisia, mutta hillittyjä ja rauhallisia. Äidin valinnat on kyllä ollut ihan ok. Kaunis makkari sinulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä liinavaatteita ei koskaan ole saatu lahjaksi vaan kaikki on itse hankittuja. Onni että äidilläsi on samansuuntainen maku lakanoiden suhteen kuin sinulla ja lakanat ovat olleet mieluisia.

   Poista
 8. Hei Anni!
  Kylläpä näyttää hyvien unien kamarilta tuo makkarisi! Ihanat levolliset värisävyt ja viileän raikas tunnelma. Minäkin suosin makuuhuoneessamme vaaleaa - siitä pitävät huolen valkoiset misumikot joista irtoaa valkoista karvaa, huoh :-)) Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
 9. Hei Anni!
  Kylläpä näyttää hyvien unien kamarilta tuo makkarisi! Ihanat levolliset värisävyt ja viileän raikas tunnelma. Minäkin suosin makuuhuoneessamme vaaleaa - siitä pitävät huolen valkoiset misumikot joista irtoaa valkoista karvaa, huoh :-)) Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä meidänkin makkarissa on monenkirjavaa lakansettiä aikoinaan nähty. Nyt silmää ja mieltä hellii vaaleat sävyt.

   Poista
 10. Mun lempparilakanat on tällä hetkellä Gantin pikkuruudulliset vaaleanharmaa-valkoiset lakanat. Täysin oikeankokoiset tuplatäkkiin! Oon nimittäin huomannut toin saman ärsyttävän ongelma :P Lisäksi jalkopäässä on napit, joten kun lakanan laittaa, ni se on ja pysyy paikoillaan.
  Materiaali on myös ihana, suosittelen :)
  Ja tuplatäkistä en luovu, ihana nukkuu yhden peiton alla siipan kans ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä. Täytyykin silmäillä noita Gantin lakanoita seuraavaksi.

   Poista
  2. Oli muuten viimeks alessa Hulluilla päivillä Stockalla :)

   Poista