perjantai 13. helmikuuta 2015

Perjantai on keittopäivä

Meillä syödään usein sosekeittoja, niin kuin tänäänkin. Mieheni kurkku on kipeä, siksi päädyin lämpimän mausteisen maa-artisokkakeiton tekoon.  Keitosta tein tänään juustoisen version, sillä jääkapissa on seissyt jo tovin avaamaton Savuporo-Koskenlaskijapaketti, josta keittoon sujahti nyt puolet.Keitto valmistuu nopeasti sen työläin vaihe on muhkuraisten maa-artisokkien kuoriminen. Keittoon lisäsin myös yhden kasvisliemikuution ja vähän chiliä.Ihanan samettinen keitto oli kyllä hyvää ja maistui myös sairaalle miehelleni. Hieman suolaista kylläkin omaan makuuni, vaikken suolaa keittoon lisännytkään. Taisi savuporojuustosta tulla reilusti suolaisuutta.                   Eipä sitten muuta kuin hyvää viikonlopun alkua kaikille täällä piipahtaville!

10 kommenttia:

 1. Mukavaa Ystävänpäivää sinulle.

  VastaaPoista
 2. Sosekeitot on niin hyviä :)
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 3. Voi miten hyvännököistä keittoa. Olen tehnyt sosekeittoja, mutta maa-artisokkakeittoa en ole koskaan itse tehnyt. Pari viikkoa sitten artisokat oli jo kädessäni kaupassa, kuitenkin jäi sinne. Ensi viikolla kyllä kokeilen. Samanlainen sulatejuustokin on valmiina jääkaapissa. Oikein kivaa Ytävänpäivää Sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maa-artisokka on miedonmakuinen juures, siihen kun lisää seuraksi jotain muuta saa kelpo keittoa. Sulatejuustoa kannattaa lisästä varoen sillä keitosta tuli tosi suolaista!

   Poista
 4. Voi miten hyvännököistä keittoa. Olen tehnyt sosekeittoja, mutta maa-artisokkakeittoa en ole koskaan itse tehnyt. Pari viikkoa sitten artisokat oli jo kädessäni kaupassa, kuitenkin jäi sinne. Ensi viikolla kyllä kokeilen. Samanlainen sulatejuustokin on valmiina jääkaapissa. Oikein kivaa Ytävänpäivää Sinulle!

  VastaaPoista
 5. Meilläkin flunssa painaa päälle. Pitääkin testata kuumaa keittoa!
  Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sosekeittoa voi tehdä ison kattilallisen. Maistuu nuhanenille ja lämmittää mukavasti kurkkua :)

   Poista
 6. Varmasti on maukasta sain maa-artisokkaa naapuriltani hänellä kasvaa sitä omalla pihalla. Pirtsakat tulppaanit, kuin aurinko paistaisi sisälle ja paistaahan se:)

  VastaaPoista