Jaanan Romuaarteeni-blogissa oli herkullisen tuntuinen näkkäriresepti, joten sitä täytyi tänään kokeilla.
Laitan reseptin talteen tännekin, sillä nyt tästä tuli uusi leipäsuosikkimme! Kiitos vaan Jaanalle reseptistä :)
1,5 dl Kaurahiutaleita
2 dl ruisjauhoja
1dl seesaminsiemeniä
1 dl auringonkukansiemeniä
0,5 pellavansiemeniä
0,5 tl suolaa
0,5 tl leivinjauhetta
4 dl haaleaa vettä
0,6 dl öljyä
kuivat aineet sekoitetaan keskenään, sitten lisätään vesi ja öljy. Annetaan seoksen turvota 5 minuuttia. Levitetään uunipellille ja laitetaan 200 asteeseen paistumaan ensin 10 minuutiksi. Kun 10 minuuttia on mennyt leikataan näkkäri paloiksi ja jatketaan kypsennystä vielä 40 minuuttia.
Ihanan rapeaa ja todella maistuvaa tämän päivän lounaan lisäksi. Lautasella on paistettua kuhaa tillikermaviilikastikkeella. Lisäksi pikaisesti kypsennettyä pinaattia ja sipulia. Kyllähän näillä nälkä lähti.
Kauppareissulta kotiutui mintunvihreä suojaruukku, joka sopii täydellisesti sohvatyynyjen kanssa, sekä valkoinen kevätesikko. Kirjakaupasta lähti mukaan mielenkiintoinen kirja. Voikin olla että lähiaikoina täällä tehdään lisää ruokakokeiluja :)
Mukavaa lauantainjatkoa kaikille!
Nam! Tuotakin täytyy koikeilla. Meiilkin leivottiin tänään näkkäriä, joskin eri ohjeella. Hyvää oli sekin.
VastaaPoistaMukavaa lauantaita!
Paljon erilaisia variaatioita näkkäriresepteistä tuntuu olevan blogeissa. Mielenkiintoinen kokeilu!
PoistaOn hyvää omatekemä näkkäri. Olen myös tehnyt :)
VastaaPoistaHyvää kyllä on!
Poista♥Nam, näyttääpä hyvältä! Tervetuloa toisen kerran moikkaamaan♥
VastaaPoistaNiinpä täytyy tehdä!
PoistaEikös olekin namia? :) Eikä varmaan hullumpaa tuo kuhakaan....
VastaaPoistaViikonloppuisin tulee usein tehtyä kalaruokaa ja namia oli sekin.
PoistaNäkkäri näyttää tosi hyvältä! Kaunis suojaruukku, sopii todella hyvin keväisiin tyynyihin :)
VastaaPoistaMukavaa lauantai-iltaa!
Suojaruukku sopii kyllä täydellisesti olkkarin värimaailmaan :)
PoistaNäkkäriä on vilahdellut muutamissa blogeissa ja mieli on itsekin tehdä vielä. Näkkärit ja hapankorput hujahtaa meillä yleensä muutenkin nopsaa. Mukavaa viikonloppua :)
VastaaPoistaAinut huono puoli tässä on että tulee syötyä ehkä vähän liikaakin kun on niin hyvää :)
PoistaHeippa! Näyttää niin hyvältä, että taas on pakko kokeilla, kunhan saan kaikki siemenet ostettua valmiiksi. Nyt olen kokeillut jo kolme krt uunikasviksia, joihin Sinulta sain vinkin ja tykkäämme kovasti, nimim. Huomenna taas. Oikein kivaa viikonloppua!
VastaaPoistaMeilläkin syödään huomenna taas uunikasviksia, ne on niin herkkua!
PoistaHerkulle tosiaan näyttää. Näkkäriä en olekkaan vielä kokeillut, mutta jospa viikon päästä lomalla, kun anoppi saapuu kylään ;)
VastaaPoistaTähän tulee suorastaan himo :)
PoistaMinä uudestaan. Kysyisin, että oliko uuni vielä jälkikypsytyksessä (40 min) päällä, vai ns. Kuivatitko jälkilämmössä?
VastaaPoistaUuni oli koko kypsennyksen ajan päällä 200 asteessa. Ihanan rapsakkaa leipää tuli siis uunipellillinen :)
PoistaKiitos Anni ohjeesta, aineet on jo kotona, vielä kokeilematta, mutta varmasti kokeilen.
PoistaLuin jo jonkun toisenkin blogissa omatekoisesta näkkäristä, joten pitänee kokeilla tehdä itsekin :)
VastaaPoista