torstai 12. helmikuuta 2015

Hieman korttiaskartelusta

Kommenttilootassa oli toive postata kortinteon eri työvaiheista. Tässä yritelmä vastata toiveeseen. Viime viikolla valmistin muutamia Ystävänpäiväkortteja. Kortinteko lähtee siitä, että etsin tarvikevarastoistani erilaisia yhteensopivia materiaaleja ja kasaan ne työpöydälle.Nykyisin omistan jo melko paljon tarpeita kortintekoon ( minulla on niitä varmasti loppuelämäkseni). Tämä harrastus on tullut  kyllä kalliiksi!  Tarjolla on niin paljon kaikkea kaunista ja markkinoille tulee uusia ihanuuksia jotka on pakko saada. Ostoksia teen kotimaisista askarteluverkkokaupoista sekä kivijalkamyymälöistä. Muutaman kerran on tullut käytyä myös askartelumessuilla kukkaro tyhjentämässä :) Onneksi minulla on oma huone askarteluhuone!
Kortin sommittelussa ja suunnittelussa saattaa mennä yllättävänkin paljon aikaa. Sopivien tarpeiden löydyttyä alkaa kortin valmistus. Käytän valmiita neliönmuotoisia korttipohjia.
Huolittelen askartelukartongin reunat leimasinmusteella, sen jälkeen kun ole rikkonut reunaa hieman tällä työkalulla. Näin reunasta saadaan hieman kuluneen näköistä elävyyttä.

 Käytän kortin teossa kaksipuolista kapeaa teippiä. Sillä eri kerrokset liimataan yhteen siististi.
Kortteihin lisään koristeeksi valmiita korttikuvia, stanssattuja leikekuvia ja paperikukkia. Usein korteissani on myös pitsiä tai silkkinauhaa.                                            Tällainen tuli tästä kortista sitten valmiina.

Netti on pullollaan taitavia kortintekijöitä ja monilla on sivuillaan selkeitä ohjeitakin kortintekoon. Paperiaskartelijoiden iloksi on tehty myös kirjoja. Ainakin Marjo Kauppilan; Maijun Korttitekniikat on hyvä ja selkeä perusteos aloittelijoille.

                                       Iloista torstaita  kaikille täällä piipahtaville!
                                 

15 kommenttia:

 1. ♥monta eri työvaihetta ja erillaisia materiaaleja, vaan niinpä tuleekin upea kortti! Mukavaa torstaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä näiden tekemiseen saa hurahtamaan tunnin jos toisenkin, mukavan rentouttavaa hommaa kuitenkin!

   Poista
 2. Onpa sinulla kaikki ihanassa järjestksessä. Näkisitpä minun askarteluhuoneeni. Aivan kuin pommin jäljiltä. Ihanat vintagekortit. Kurkkaa blogistani tunnistetta nostalgia, siellä vapaita kuvia (kiiltokuvat ja ikivanhat postikorttini) kortteiluusi. http://enkulinkasityot.blogspot.fi/search/label/Nostalgia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos linkistä! Pakko pitää edes jonkinlaista järjestystä yllä tässä tavaranpaljoudessa :)

   Poista
 3. Ihana tuli tuosta kortista. Eipä valmista korttia katsellessa tule mieleen, kuinka monta eri työvaihetta siihen on käytetty!

  VastaaPoista
 4. Mahtava määrä tarvikkeita, noista syntyy monta ihanaa korttia.
  Tuo edellisen jutun kamerapussi on sitten mainio.

  VastaaPoista
 5. Kauniita kortteja! Sinullahan on melkein kuin oma pieni askartelukauppa ja kaikki niin hyvässä järjestyksessä :)
  Mukavaa torstaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pienen puodin näillä kyllä helposti perustaisi. Tietynlaista hulluutta tällainen hamstraus :)

   Poista
 6. Korttiaskarteluun saa todella uppoamaan rahaa! Valmiit kortit tulisivat paljon edullisimmiksi, mutta tästä, kuten liki kaikista muistakin harrastuksista pitää maksaa :-)

  Jälleen kaunis kortti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, voisihan sitä rahansa hullumminkin käyttää!

   Poista
 7. Voi kiitos Anni tiedoista ja vinkeistä! Tuo reunan rikkominen oli aivan uutta. Monta vaihetta. Täytyy yrittää...;) On sinulla vain paljon tarvikkeita ja mahtava askarteluhuone!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva jos postauksesta oli apua. Kartongin reunaa voi rikkoa myös saksilla eikä tarvita mitään eritysiapuvälineitä. Jokaisella on oma kortinteko tyyli. Onnea korttikokeiluihin! itsetehty kortti on mielestäni jo lahja sinänsä ja ilahduttaa saajaa ihan eri tavalla kuin kaupasta ostettu massatuotanto.

   Poista
 8. Onpa sinulla ihanasti tavarat järjestyksessä...ja oma huonekin! Itse jouduin luopumaan omasta askarteluhuoneesta kolmannen lapsen muutettua sinne. Oikotiellä käyn haaveilemassa päivittäin suuremmasta huushollista 😊 Aurinkoisia päiviä Anni!

  VastaaPoista