keskiviikko 4. helmikuuta 2015

Helppo ja maukas kanakeitto

Arkiruokina suosin keittoja. Niitä on helppo valmistaa iso annos ja lämmittää nälän kurniessa vatsaa.
Eilen valmistui nopea kanakeitto. Ostan usein ison pakkauksen ohuita kanaleikkeitä, jotka maustamisen ja kypsennyksen jälkeen jaan pusseihin ja pakastan. Pakkasesta käytän kanafileitä sitten lisukkeiksi salaatteihin ja nyt tähän keittoon.


Lisäksi keittoon tulee porkkanaa, perunaa, pakastevihanneksia maun mukaan (tai mitä pakkasesta sattuu löytymään), kanaliemikuutioita, sipulia, kevyt ruokakermaa tai kookosmaitoa, tuoretta korianteria ja persiljaa. Lientä maustoin myös suolalla ja kurkumalla. Keittoon saa kivasti "potkua" lisäämällä myös hieman chiliä.


Keitin juurekset miltei kypsiksi kanaliemessä, loppuvaiheessa lisäsin pilkotut kanafileet ja ruokakerman. Valmiin keiton päälle runsaasti silputtua korianteria ja persiljaa. Lämmin, mausteinen keitto on mitä parhainta talviruokaa!

                                                 Etelä-Suomessakin on nyt kunnon talvi!

                             Kiitos kaikille ihanista kommenteista ja mukavaa keskiviikkoa!

9 kommenttia:

  1. Herkullisen näköinen keitto ja sielläkin on tosiaan kunnolla lunta :) Reipasta päivänjatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu lunta on jo ihan riittävästi täälläkin :)

      Poista
  2. Enpä olekaan kookosmaitoa kokeillut kanakeittoon ... ehkäpä ensi kerralla :-) Alan olla jo allerginen lumelle, joten jo riittäisi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kookosmaito sopii hyvin kanaruokiin, varsinkin keittoihin!

      Poista
  3. Ihanan näkönen keitto. Tuotapa pitääkin kokeilla. Aina tulee vain joku kastike tehtyä kanoista ja miekö tykkään kaikenlaisista keitoista. Kyllä onkin ollut harmaata vissiin koko suomessa.
    Hauskaa päivää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä keitto on niin helppotekoinen, että kannattaa kokeilla :)

      Poista
  4. ♥keittosi näyttää hyvältä, pitäisi kokeilla...

    VastaaPoista
  5. Kanakeitto on meilläkin suosikkikeitto! kiitos uudesta ihanasta ohjeesta :)

    VastaaPoista