maanantai 1. syyskuuta 2014

Jäähyväiset muovipusseille!

Meillä on hyvin päästy eroon kaupan muovipussien käytöstä. Kankaiset ekokassit kulkevat jo tottuneesti kaikilla perheenjäsenillä mukana. Pitemmän aikaa on pitänyt siirtyä ekoilussa astetta pitemmälle. Nyt eroon koitetaan päästä ohuista hedelmäpusseista. Lauantaina Eurokankaasta ostin ohutta läpinäkyvää kangasta ja valkeaa nyöriä.Näitä kestohedelmäpusseja onkin nyt tarkoitus pitää kauppakassissa mukana ja kerätä niihin hedelmä- ja vihannesosaston herkkuja. Farkkukankaasta tein lapun jokaiseen pussiin punnitusetiketille. Kangasta jäi vielä reilusti, joten taidanpa ilahduttaa muutamaa sukulaistanikin näillä ekopusseilla.Eilen  pistin pois kulahtaneet kesäkukkaset ja tilalle laitoin syksyisempää istutusta. Kirpparilta löytyi sopiva vanha valurautapata joihin nämä ihanuudet istutin.
                                                      Mukavaa syyskuun alkua kaikille!

20 kommenttia:

 1. Käteviä kyllä nuo vihannespussit ja kestäviä, täytyisi itsekin tehdä! Niin kaunis syysistutus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä kauna meni itsellänikin että pussien teon sain aikaiseksi. Helpot tehdä, olisi pitänyt vaan tehdä jo paljon aikaisemmin.

   Poista
 2. Tosi hyvät! Jakäytännölliset!

  Kaunis syysasetelma.

  VastaaPoista
 3. Noipussukat on todella hyvät, niitä muovipusseja kun on jokaisen tavaran ympärillä.
  Ihanat syksyiset kukkaset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä muovipussit ei enää lisäänny :)

   Poista
 4. Mahtaisiko täällä olla yksi sukulaisista? Ihanan näpsä pussi. Ja kaunis kukka asetelma! Näyttää tutulta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä sitä siskollekin muutama pussi täytyy tehdä :)

   Poista
 5. Olen "I hate plastic" -ihminen enkä muista koska meille olisi kauppatavarat muovikassissa tuotu, kauppakoppa ja kangaskassit on hyväksi havaittu. Nuo pussukat on mainiot! Ihmettelen miksi ihmiset laittavat esim. banaanit muovipussiin, pysyyhän se punnituslappu siinä banaanissakin kiinni. Tai vaikka kaali ja kukkakaali. Kassahenkilökunta tosin nyrpistelee nenäänsä, kun punnituslappu on kiinni itse hedelmässä/vihanneksessa vaan tapojani en kyllä muuta. Ärsyttävintä on, kun nykyään joka kaupassa kysytään "laitanko viilit pieneen pussiin?". Itse taidan haukan tavoin jo "kyttäillä" kassalla milloin myyjän käsi siirtyy muovipussirullaa kohtiin, että ehdin kiekaista "joo en tarvii kiitos".
  Aiheesi taisi osua täällä siihen "arkaan" paikkaan ;)
  Eikös nyt ole muoviton syyskuukin :)
  Ihana pata ja istutukset!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täysin samaa mieltä. Minulta ei enää lähikaupassa kysytäkään laitetaanko esim. pakasteita pikkupussiin. Sen verran tuttu olen kaupassa runsaine kangaskasseineni :)
   Itse en myöskään kääri muoviin mitään jos ei ole pakko. Joo, jostain taisin lukeakin tuosta muovittomasta syyskuusta. Toivotaan että mahdollisimman moni viettää sitä.

   Poista
 6. Tuo farkkukangastilkku hintalappua varten on jo hienoa tuotekehitystä! Suurimmaksi osaksi käytän kankaisia ostoskasseja ruokaostoksilla ja toisinaan shoppailukierroksella pyydän laittamaan ostamani tuotteet edellisen ostoksen kanssa samaan muovikassiin, jos vain mahtuvat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyyhän se paikka hintalapulle olla :) Ohut kangas on niin liukasta ettei siinä varmaankaan lappuset pysy. Itse kannan nykyisin vaatekaupoillakin kangaskassia ja pyydän sujauttamaan ostokset sinne.

   Poista
 7. Kivoja ja hyödyllisiä pusseja! Eipä tartte kassatädinkään miettiä mistä hintalappu löytyy :)

  VastaaPoista
 8. Tuo onkin hienotapa viedä muovipussittomuutta eteenpäin. Pitäisköhän itekin hakea materiaalia. Ruokakaupassa yritän kuljettaa kestokasseja mukana, mutta en ole tullu ajateelleks tehdä samaa vaatekaupoissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa toki kuljettaa aina paria kangaskassia käsilaukussa. Vaatekauppojen muovipussit kun ovat monesti niin oudon kokoisiakin etteivät sovellu edes roskapusseiksi.

   Poista
 9. ♥huippu-hienot pussit! Aivan ihana on kukka-asetelmasikin!

  VastaaPoista
 10. Sellaisia pitäisi tehdä... Kaunis syysistutus!
  Kraam
  Sanne

  VastaaPoista
 11. Kiva idea Ekopussukka. Kauniit istutukset.

  VastaaPoista
 12. Noita pitäisi pyöräyttää pino, jotta tosiaankin pääsisi eroon niistä pikkupusseista. Täytyy poiketa kangaskauppaan seuraavalla kaupunkireissulla.

  VastaaPoista