maanantai 25. elokuuta 2014

Ompeluseuran elvytystä

Muutaman ystäväni kanssa päätimme elvyttää vanhaa ompeluseura perinnettä. Perjantai-iltana meille saapuikin kaksi ystävääni neulekasseineen. Pienen suolaisen iltapalan jälkeen päästiin itse asiaan. 
Illan aikana opittiin tekemään valepalmikkoa. Välillä ei kyllä neulomisesta tulla mitään, sen verran hauskat jutut naurattivat. Yhdessä neulominen oli kuitenkin mukavaa joten päätettiin ehdottomasti kokoontua tietyin  väliajoin yhdessä neulomaan.Joka kerta kun kokoonnutaan, ajateltiin opetella jotain uutta. Itse olen todella huono lukemaan neuleohjeita, ne eivät jotenkin minulle avaudu. Onneksi on taitavia ystäviä jotka neuvovat.
Nyt viikonloppuna ole jatkanut sukan neulomista valmiiksi. Kylläpä tuntuukin kivalta kilkutella puikkoja pienen tauon jälkeen.


Mitenkäs teillä muilla? Neulotteko ympäri vuoden vai pidättekö kesätaukoja?
Kiitos jo etukäteen kaikille kommentoijille ja mukavaa viikonalkua!


17 kommenttia:

 1. Kesätauko on ollut neulomisessa. Pikkuhiljaa innostus palaa...

  VastaaPoista
 2. Olen neulonut koko kesän tv:tä katsellessa ja nyt hartiat niiiin jumissa, että pakko pitää taukoa. Marttayhdistyksellämme on erikseen käsityöillat jossa neulotaan ja virkataan joka toinen viikko, mutta en ole siellä käynyt ... vielä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyyllä itsekin huomaan juuri hartioissa sen koska on tullut neulottua liikaa. Välillä pienet tauot on paikoillaan.

   Poista
 3. Tuo yhdessä neulominen on varmasti mukavaa, vähän kuin ennenvanhaset ompeluseurat, joissa lapsenä äidin mukana olin.
  Mie neulon koko vuoden, talvella ehkä hiukan enemmän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä meinasi olla liiankin hauskaa eikä neulomisesta tullut mitään. Toisaalta nauru on hyväksi ja pidentää ikää :)

   Poista
 4. ♥ihanaa tuollainen yhdessäolo! kyllä mulla on välillä pausseja..sitten taas innolla hommiin :)

  VastaaPoista
 5. Yhdessä tekeminen samanhenkisten ihmisten kanssa on ihan parhautta :-))

  Edellisen postauksen ompelukset ovat ihania ja taidolla tehty! Pelkistetyt ja puhtaat kirkkaat värit pellavalla - toimii!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se on. Kiva kun pidit myös ompeluksistani :)

   Poista
 6. Neulominen on niin hyvä taito. Minulle neulominen on aina ollut hepreaa : Vaikka lapsena kuinka yritin ja kädestä pitäen opetettiin, niin kerrassaan vaan en koskaan oppinut kunnolla. Mukavia kokoontumisia teille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin olen vasta aikuisiällä opetellut neulomaan. Ensimmäiset sukat taisivat valmistua kolme vuotaa sitten. Kiva on oppia uutta ja varsinkin huomata että vanhakin vielä oppii :)

   Poista
 7. Kun syksy tulee, niin alan taas neuloa. Asun koko kesän mökillä, eikä siellä oikein tahdo ehtiä. Neulon itsekseni sekä kerran kuukaudessa neulekerhossa, jossa aina saa hyviä vinkkejä ja uusia ohjeita. Mutta valepalmikko - mikä se on? En ole koskaan kuullutkaan. Löytyisiköhän jostain ohje?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Useampiakin ohjeita valepalmikon tekoon löytyy kun laittaa hakusanaksi valepalmikko. Helppo tehdä ja neulos on mielestäni todella kaunis. Kannattaa kokeilla!

   Poista
 8. Varmaan mukavaa ja rentouttavaa neulominen ystävien kanssa. Meilläkin oli joskus muutama kokeilu asian tiimoilta, mutta ne hiipuivat sitten pikkuhiljaa. Nyt meillä on pari kertaa kuussa kässykerho toisella kokoonpanolla ja se on ihan mukavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kässykerho on varmasti mukava tapa kokoontua! Kyllä ilta meni nopeasti meillä mukavassa seurassa ja neulomuksetkin edistyivät kummasti.

   Poista
 9. Voi, tuo "kässäkerho" olis niin ihanaa, jos vain minun työ ei olisi just nyt niin hektistä, että ei olevinaan jaksa. Ehkä joskus?

  VastaaPoista