keskiviikko 5. maaliskuuta 2014

Ei ruokaa roskikseen

Poden jatkuvasti huonoa omaatuntoa pois heitettävän ruoan määrästä. Vaikea on oppia tekemään ruokaa sopivia määriä pienentyneelle perheellemme. Viikolla ei paljon enää tule kokkailtua sillä syömme lounasta työpaikoilla. Silti viikonloppuisin tulee varattua ruokaa yli oman tarpeen, kun ei koskaan tiedä miten nuoriso kotona viihtyy. Meillä on turha pakastaa ruoanjämiä, sillä kokemuksesta tiedän niiden unohtuvan myös sinne pakastimeen. Viime viikonlopulla tehtiin iso satsi pastakastiketta, josta osa jäi syömättä. Pyöräytinkin alkuviikosta kastikkeenlopusta perunalaatikkoa, joka onkin maistunut hyvin lomilla olevalle pojalleni. 

Mitenkäs teillä muilla. Miten vältytte ruoan poisheittämiseltä?

16 kommenttia:

 1. ♥ no juu, samaan on pitänyt täälläkin opetella, mutta minä pakastan ja nuoret voivat ottaa sieltä "evästä" mukaan :)

  VastaaPoista
 2. Suunnittelemalla lapulle, mitä kaupasta tuo. Mikäli joudut heittämään paljon ruokaa roskiin, kertoo se siitä, että et suunnittele ostoksiasi tarpeeksi hyvin. Ruoan roskiin heittäminen on todella tyhmää, näillä suomen sapuskahinnoilla ainakin. En myös ymmärrä, että ruoat voi siis jättää pakastimeen, syömättä niitä, sitä vartenhan pakastin ei todellakaan ole olemassa, tolkutonta säilöntää varten.
  Kätevä Emäntä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sait ehkä vähän väärän kuvan siitä paljonko roskiin ruokaa meillä menee. Sitä ei meillä mene paljon mutta sekin vähä mikä menee tuntuu pahalta. Opettelun paikka on tehdä ruokia pieniä määriä. Pikkuhiljaa kuitenkin mennään parempaan suuntaan. Pakastinta meillä täytetään syksyllä marjoilla ja niitä sieltä myös ahkeraan syödään. Kiitos kuitenkin kommentistasi!

   Poista
 3. Meillä myös tupaa pakastimeen unohtumaan sinne jemmatut ruoanjämät.
  Yritän toteuttaa samaa kuin sinä, seuraavana päivänä keksiä jotain "jatkoa" edellisen päivän jämille.
  Välillä onnistuu paremmin välillä huonommin.
  Herkullisen näköinen tuo annos, niin kuin sinulla aina ;-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on totuttu äidin erilaisiin variaatioihin ruokien suhteen. Välillä kokeilut ovat onnistuneempia välillä eivät niinkään :)

   Poista
 4. Meillä ollaan kyllä kans varsinaisia tarkan markan ihmisiä ruuan hyödyntämisen suhteen :) Paljon saa hyödynnettyä jälkeenpäinkin monenmoiseksi ja sitten pakkaseenkin ellei muuten. Toki välillä tulee meilläkin roskiin, mutta samoilla fiiliksillä kuin myös kanssasi silloin. Sitten meillä on myös innokkaat koirakamut auttamassa, mutta kaikkea ei voi heillekkään antaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ei koiralle voi antaa mitään ruokajämiä kun on niin allergista sorttia. Onneksi aika moni on herännyt tähän ruokahävikin vähentämiseen.

   Poista
 5. Siis meillä myös sama ongelma. Vasta katselin jotain telkkuohjelmaa jossa käsiteltiin aihetta. Olen tosi huono tekemään jämistä uutta ruokaa. Pois menee ihan liian paljon. Jotain laitan aina pakkaseen, mutta monesti käy niin ettei niitä tule sieltäkään syötyä. Pitäisi ihan ryhdistäytyä. Nyt meillä on pakkanen tyhjäksi kampanja menossa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on saatu ruokahukkaa pienennettyä jatkojalostuksella, kannattaa kokeilla. Meilläkin pakkanen aika tyhjä tällä hetkellä ja olen siitä todella iloinen. Leipää toki pakastan ja se sieltä tulee kyllä hyvin syötyäkin. Ihanaa kun on aina tuoretta leipää!

   Poista
 6. Meille saa toimittaa ylimääräset ruuat, vaikka pakastettuna :) Sun ja iskän ruokia voittanutta ei oo!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Aika kivasti on teille meidän pöperöt kyllä maistuneetkin. Tervetuloa taas viikonloppuna syömään .)

   Poista
 7. Nyt tuli nälkä :)
  Meillä ei jää valmista ruokaa juurikaan yli mutta monesti tulee "yliostettua" varsinkin juuri viikonlopuksi niin, että osan raaka-aineista joutuu pakastamaan. Siinä on monesti tekemistä, että muistaa ottaa niitä pakastimesta eikä osta taas kaupasta uutta.
  Eikö Viivi syö ruoanloppuja?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viivi on sen verran allerginen että pysynyt nyt terveenä kun saa pelkkiä kuivamuonapapanoita.

   Poista
 8. Syömättä jääneiden ruokien uudelleen käyttäminen on kovin ekologista ja Marttojen sivuilta löytyy erikseen osio riperuuista http://www.martat.fi/ruoka/ekokokki/tahderuokia/

  VastaaPoista