torstai 23. tammikuuta 2014

Vakavapuoleinen neuloosi!

Pakkaspäivää kaikille!Syy viimeaikaiseen hiljaiseloon blogissa on ilmeinen; olen "sairastunut" vakavaan neuloosiin!Villasukkia syntyy tiuhaa tahtia. Opettelin jopa Olga-sukkien tekoa.


Sukkien neulominen on varsin koukuttavaa puuhaa. Kauppoihin on tullut paljon uusia ihania lankoja ja niitä onkin vaikea vastustaa. No, pakkasellahan lämpöiset sukat lämmittävät mukavasti viluvarpaita.

Ihanaa kun on jo torstai ja viikonloppu lähellä! Onko täällä muuten muita neuloosiin sairastuneita?

28 kommenttia:

 1. Aika koukuttava tauti, tiedän :-)

  VastaaPoista
 2. Minä tein eilen saman diagnoosin! Tänään saan tytön lapaset valmiiksi, sitten lopettelen yhdet sukat ja sen jälkeen pääsen neulomaan peittoa... Kyllä, olen neulootikko!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lapasia en osaa neuloa, ainakaan vielä :) Innolla kyllä opettelen neulomisien saloja vaan kun en oikein ohjeita osaa lukea niin välillä on vaikeuksia. Onneksi minulla on hyvä ystävä joka väsymättä neuvoo hankalissa tilanteissa.

   Poista
 3. Voi mikä taito - multa ei tää homma luonnistu ollenkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin opettelin vasta pari vuotta sitten ja koukkuun jäin!

   Poista
 4. Samaa oiretta ilmassa ;) Mieli tekee neuloa ihan koko ajan, harmi vaan kun työt haittaa harrastuksia ja nukuttavakin on :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viimeaikoina kun pakkaset ovat estäneet iltalenkkeilyt koiran kanssa sohvannurkka onkin tuntunut houkuttelevalta neulomusten tekoon.

   Poista
 5. Ihania!! Kyllä kait näin mummina pitäisi opetella tuo sukankutomisen jalo taito ;) Yläasteella tehnyt yhdet sukat ja siinäpä se..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt mummi vaan verestämään taitoja ja pikku sukkia neulomaan :)

   Poista
 6. Yritän täällä tartuttaa itseeni tuota neuloosia että saisin kaikki keskeneräiset työt valmiiksi.Pientä tartuntaa on kyllä ilmassa ja yhdet sukat alkaa pikkuhiljaa valmistua.

  Ihania sukkia olet tehnyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi olen vielä toistaiseksi välttynyt noilta keskeneräisiltä tekeleiltä. kaikki mitä olen aloittanut olen myös saanut valmiiksi. Periaatteeni on myös samantien päätellä valmis työ.

   Poista
 7. Oletpa ollut tuottelias! Siniset sukat on tosi hienot :)
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 8. Miten ihania sukkia! nuo raitasukat ihanan pirteän väriset :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iloisen väriset sukat piristävät mukavasti !

   Poista
 9. Neuloosi vaivaa täälläkin ajoittain, mutta ei voi minun tuotoksia tuoda näiden likellekään, täällä syntyy aina vaan tylsän tavallisia sukkia. Sinulla on taito hyppysissä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tavallisia sukkia täälläkin on tähän asti tehty nyt vaan jo niin kyllästytti että piti alkaa opettelemaan jotain muuta :)

   Poista
 10. Neulottua tulee työmatkat. Nytkin tuskin maltan odottaa et saan puikoilla olevan jutun valmiiks, jotta pääsisin alottamaan seuraavaa suunnitelmaa. Olga-sukista en ollutkaan vielä kuullut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olga-sukkiin löytyy hyvät ohjeet netistä ja on erittäin helppotekoinen malli. Kannattaa kokeilla!

   Poista
 11. ♥vau, kyllä on ihana "tauti" iskenyt, sillä niiiin paljon kauniita olet neulonut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös ookkin :) Ainut huono puoli tässä taudissa on että kaikki muut työt jää tekemättä!

   Poista
 12. Tunnistan taudin oireet itsessäni. Omistan muutaman laatikollisen Suomen ympäri muutoissa kulkeneita langanjämiä ynnä keskeneräisiä neuleitä kuin myös kudontatöitä.Aloin sitten opettelemaan uudestaan ensin lapasen ja varsinkin sen peukalon tekemistä ja sitten sukkaa. Nyt on kolme paria erilaisia kirjoneulelapasia valmiina ja yksi pari kirjoneulesukkia ynnä pari kirjoneulepipoa..... aikaa noin kuukausi kulunut. Aika paha tauti taitaa olla....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa että olet saanut valmiiksi keskeneräisiä töitä. Pyrin tekemään aloitetun työn valmiiksi ennen uuden aloittamista ja vielä olen siinä aika hyvin onnistunutkin. Lankoja on minullekin kertynyt yli oman tarpeen. Vielä kun pääsisi kaupasta ulos ilman uusien lanka ihanuuksien ostamista :)

   Poista
 13. Mistähän tuon taudin saisi tännekin? Mulle iski syksyllä "virkkoosi". Opettelin silloin virkkaamaan ja koukkuun jäin. Odottelen vielä tuota tautia. Ehkä se tulee jälkitautina :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on kyllä hyvin tarttuvaa! Nyt vain puikot käteen ja neulomaan.

   Poista
 14. Todella ihania sukkia. Kyllä villasukat ovat maailman parhaat jalassa illalla täällä Espanjassakin.

  VastaaPoista