Eilen vietimme mukavaa iltaa ystävien seurassa kauniissa kesäillassa. Herkullisten grilliruokien lisäksi leivoin jo päivällä herkullisen piiraan. Oman pihan raparperit ovat kasvaneet jo niin, että nyt niitä täytyy ryhtyä käyttämään.
Tämän Raparperi-mansikkapiiraan reseptin löysin täältä. Vaihteeksi vähän erillaista raparperipiirakkaa.
Piirakka pääsee todellisiin oikeuksiinsa kylmänä, joten se kannattaakin tehdä jo hyvissä ajoin ennen herkuttelua valmiiksi.
Resepti on seuraavanlainen:
Valmista murotaikinaa ( käytin itse Myllyn paras makean piirakan pyöreää pakastetaikinaa)
1 l Raparperia
2 dl mansikoita
1,5 dl sokeria
250 g Rahkaa
1 dl kermaa
2 munaa
Sulata murotaikina ja painele piirakkavuokaan. Kuori ja pilko raparperit sekä lohko mansikat. Sekoita puolet sokerista raparperien ja mansikoiden kanssa ja levitä seos piirakkapohjalle. Sekoita keskenään rahka, loppu sokeri, kerma ja munat. Kaada seos raparperien ja mansikoiden päälle piirakkavuokaan. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa reilu 30 min.
Tässä kuvaa illan kattauksesta. Pellavaliinan päälle pääsi uusin kirpparilöytöni, pieni valkoinen käsityönä tehty liina.
Viimeviikonloppuna puolestaan reissattiin koiraystävien kanssa lenkkeilemään Luukkaan ulkoilualueen kauniisiin maisemiin. Ihana kesä! Rentoa sunnuntain jatkoa kaikille!
Täälläkin on leivottu viikonloppuherkuiksi melkein samanlaista piirakkaa:) Ihana kattaus ja ihana tuo viimeinen kuva !
VastaaPoistaps.lähetin sinulle e-mailia
Viimeisessä kuvassa koirat odottavat toiveikkaana herkkupalaa. Raparperipiirakka on kyllä niin hyvää :) Kyseinen piiras hupeni vauhdilla, onneksi pihalla kasvaa runsaasti raparperia niin riittävät vielä moneen piiraaseen.
PoistaPiirakan ohje otettu talteen. Kaunis Arabian lautanen ja hieno liinalöytö!
VastaaPoistaLiina oli hyvä löytö, maksoikin vain viisi euroa!
PoistaPiirakka näyttää tosi hyvältä, kiitos ohjeesta :)
VastaaPoista♥ Ihanat kattaukset ja syömingit! ja ihana kesäflikka!
VastaaPoistaKiitos raparperipiiraan ohjeeta, nyt se onkin parasta aikaa tehdä niistä piiraita ja juomia. Hillokin olisi varmaan herkullista vaikka jäätelön tai lettujen kanssa, tai miksei aamiasleivän päällä. Maistuvaa:) Kaunis kattaus joka sopii hyvin piiraan kanssa. Liinakin oli hyvä ostos. Lautasliinatkin koristeltu tuorein orvokein.
PoistaAivan suloinen on viimeinen kuva mussukoineen!
Mukavaa viikon jatkoa, rentoillen!
Voi kun näyttää herkulliselta tuo piirakka. Pitää koittaa tehdä soveltaen sen gluteenttomaksi ;)
VastaaPoistaKiitos piirakkaohjeen jakamisesta :) Tykkään kokeilla uusia raparperipiirakan ohjeita, kun mulla tuota raparperia riittää koko kesäksi, ei meinaa saada käytettyä edes...
VastaaPoistaIhana tuo kuva sinusta ja koiruleista <3