sunnuntai 9. kesäkuuta 2013

Raparperi-mansikkapiiras

Eilen vietimme mukavaa iltaa ystävien seurassa kauniissa kesäillassa. Herkullisten grilliruokien lisäksi leivoin jo päivällä herkullisen piiraan. Oman pihan raparperit ovat kasvaneet jo niin, että nyt niitä täytyy ryhtyä käyttämään.
Tämän Raparperi-mansikkapiiraan reseptin löysin täältä. Vaihteeksi vähän erillaista raparperipiirakkaa.

Raparperi 026

Piirakka pääsee todellisiin oikeuksiinsa kylmänä, joten se kannattaakin tehdä jo hyvissä ajoin ennen herkuttelua valmiiksi.
Resepti on seuraavanlainen:
Valmista murotaikinaa ( käytin itse Myllyn paras makean piirakan pyöreää pakastetaikinaa)
1 l Raparperia
2 dl mansikoita
1,5 dl sokeria
250 g Rahkaa
1 dl kermaa
2 munaa

Raparperi 027

Sulata murotaikina ja painele piirakkavuokaan. Kuori ja pilko raparperit sekä lohko mansikat. Sekoita puolet sokerista raparperien ja mansikoiden kanssa ja levitä seos piirakkapohjalle. Sekoita keskenään rahka, loppu sokeri, kerma ja munat. Kaada seos raparperien ja mansikoiden päälle piirakkavuokaan. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa reilu 30 min.

Tässä kuvaa illan kattauksesta. Pellavaliinan päälle pääsi uusin kirpparilöytöni, pieni valkoinen käsityönä tehty liina.

Raparperi 022

Raparperi 023

Viimeviikonloppuna puolestaan reissattiin koiraystävien kanssa lenkkeilemään Luukkaan ulkoilualueen kauniisiin maisemiin. Ihana kesä! Rentoa sunnuntain jatkoa kaikille!

Raparperi 019

9 kommenttia:

  1. Täälläkin on leivottu viikonloppuherkuiksi melkein samanlaista piirakkaa:) Ihana kattaus ja ihana tuo viimeinen kuva !
    ps.lähetin sinulle e-mailia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Viimeisessä kuvassa koirat odottavat toiveikkaana herkkupalaa. Raparperipiirakka on kyllä niin hyvää :) Kyseinen piiras hupeni vauhdilla, onneksi pihalla kasvaa runsaasti raparperia niin riittävät vielä moneen piiraaseen.

      Poista
  2. Piirakan ohje otettu talteen. Kaunis Arabian lautanen ja hieno liinalöytö!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Liina oli hyvä löytö, maksoikin vain viisi euroa!

      Poista
  3. Piirakka näyttää tosi hyvältä, kiitos ohjeesta :)

    VastaaPoista
  4. ♥ Ihanat kattaukset ja syömingit! ja ihana kesäflikka!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos raparperipiiraan ohjeeta, nyt se onkin parasta aikaa tehdä niistä piiraita ja juomia. Hillokin olisi varmaan herkullista vaikka jäätelön tai lettujen kanssa, tai miksei aamiasleivän päällä. Maistuvaa:) Kaunis kattaus joka sopii hyvin piiraan kanssa. Liinakin oli hyvä ostos. Lautasliinatkin koristeltu tuorein orvokein.
      Aivan suloinen on viimeinen kuva mussukoineen!
      Mukavaa viikon jatkoa, rentoillen!

      Poista
  5. Voi kun näyttää herkulliselta tuo piirakka. Pitää koittaa tehdä soveltaen sen gluteenttomaksi ;)

    VastaaPoista
  6. Kiitos piirakkaohjeen jakamisesta :) Tykkään kokeilla uusia raparperipiirakan ohjeita, kun mulla tuota raparperia riittää koko kesäksi, ei meinaa saada käytettyä edes...
    Ihana tuo kuva sinusta ja koiruleista <3

    VastaaPoista