torstai 24. toukokuuta 2012

Raparperipiirakkaa!

Eilen sain tehtyä kesän ensimmäisen raparperipiirakan oman pihan raparpereista. Tein tälläkertaa piiraan Mamman marjapiirakan ohjeella, sekun on niin helppo ja nopea valmistaa. Tässä ohje jos se ei ole tuttu entuudestaan:

Pohja:
150 gr margariinia
1 dl sokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

täyte:
purkki kermaviiliä
1/2 dl sokeria
reilusti raparperinpaloja
kanelisokeria

Pehmeä margariini ja sokeri vatkataan. Lisätään seokseen muna vatkaimella vatkaten. Lopuksi lisätään vehnäjauho/leivinjauhoseos.

Painele taikina piirasvuokaan jauhotetuin käsin ja lisää taikinan päälle kermaviili johon olet sekoittanut sokerin. Lopuksi raparperiviipaleet ja kanelisokeri. Paista uunin keskitasolla 175 astetta reilu puolituntia.

Silläaikaa kun piirakka paistui uunissa ihastelin kirpparilta tekemääni löytöä :)
Ihana vanha laulukirja ja sitä selatessa löytyi vuodenaikaan sopiva ( minulle kylläkin vieras) laulu; Lukuvuoden lopuksi!

Nautitaan tästäkin päivästä ja raparperipiirakasta!

8 kommenttia:

  1. Nam, raparperista aina tietää, että kesä on tullut :)

    VastaaPoista
  2. Maukas piirakka. Taidan kokeilla ohjettasi vielä tänään :)

    Vanhat koulukirjat ovat myös minun suosikkejani. Niitä löytää kirppareilta, jos vain onni potkaisee. Kiva, että joku muukin (minun lisäkseni) ymmärtää miten ihania ne ovat!

    VastaaPoista
  3. Onpas tosi makean näköinen piirakka:) Otankin tuon ohjeen talteen, en ole koskaan tehnyt tällä ohjeella...kaikki aina sanoo kuin helppo tää on:)))

    Hieno tuo laulukirja ja nuotitkin mukana!!Täytyykin taas muistaa Sysmän kirjakyläpäivillä tutkia pöydät tarkemmin!!

    VastaaPoista
  4. Tämä on tosiaankin takuuvarma resepti onnistuu kaikista marjoista ja raparperista myös. Välillä teen myös niin etten laita ollenkaan kermaviiliä täytteeseen vaan pohjanpäälle suoraan marjat ja sitten kypsän piirakan kanssa tarjoilen vanilijakastiketta tai jätskiä, nam!

    VastaaPoista
  5. Aah, mitä herkkua! Mulla raparperit vielä pieniä..

    VastaaPoista
  6. Kylläpä on hyvän näköinen raparperi piirakka! Itsekin jo tein yhden jota ei enää ole :)

    VastaaPoista
  7. Korvasieniä löytää yleensä vain kaadetun metsän jälkeen toisena vuonna missä koneet ovat kulkeneet. Minulla on vaan poikkeus, ehkä johtuu siitä kun aina haravoin hiekkatien puhtaaksi siihen reunaan:))

    VastaaPoista
  8. Tuo piirakka on ollut mulla käytössä jo ammoisita ajoista...sinulta resepti saatu ...niin ja muuta en sitten osaa tarjoillakaan....:)raili

    VastaaPoista