lauantai 23. maaliskuuta 2019

Kiireetön vapaapäivä

Käykö muille niin, että keväällä iskee kotona sisustusvimma ja halu jonkin asteiseen muutokseen. Mitään suurempaa ei kodissa ole suunnitteilla, mutta pienillä jutuilla jo kummasta saa sitä toivottua vaihtelua.



Viime viikonlopun kangasostoksilta mukaan tarttui metrin pala myös Marimekon  Kivet-kangasta. Siitä ompelin  uudet tyynynpäälliset makuuhuoneeseen.






Huomaan, että oma sisustusmaku alkaa kääntymään romanttisesta tyyylistä pelkistettyympään täällä kotona. Kesäkodilla saa sitten se romanttinen sisustus rönsyillä ihan kunnolla :)



Pienten sisustelujen lisäksi leivoin tänään pitkästä aikaa mustikkamuffineja.  Nämä ovat aina olleet koko perheen suosikkeja ja nyt kun jääkaapista löytyi vanhaksi mennyt kermaviili, oli kelpo syy ryhtyä leivontahommiin.



Mustikkamuffinit:
1 1/2 dl sokeria
100 gr margariinia
2 munaa
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
 4 rkl kermaviiliä
3 dl mustikoita



Vatkaa pehmeä margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää seokseen munat yksi kerrallaan välillä seosta vatkaten. Siivilöi seokseen sitten vehnäjauho/leivinjauhe seos vatkaten. Sekoita lopuksi mukaan kermaviili. Kun taikina on valmis sekoita joukkoon lusikalla hämmentäen mustikat.
Itse käytän isoja muffinivuokia ja paistan leivonnaisia 200 asteessa n. 20-25 min.


Eipä ole sade tänään haitannut, kun on ollut näitä mukavia sisäpuuhia. Huomiseksi toivon jo auringonkin näyttäytyvän, että päästään ulos reippailemaan. Kivaa viikonloppua kaikille!

13 kommenttia:

  1. Ihanat kivet tyynynpäälliset . Minulla on mökillä myös kivet tyynynpäälliset, verhot ja pöytäliina mitkä olen tehnyt. Nyt minulla on sinne suunnitteilla muuta ,mutta nämä tulevat taas jossain vaiheessa takaisin mukaan sisustukseen .

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Monet Marimekon kuosit ovat niin ajattomia ja super ihania!

      Poista
  2. Joo, keväällä täytyy aina vähän sisustaa ja siivoilla. :D Tulee semmoinen vimma. Herkullisen näköisiä muffinsseja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kevätsiivousta pikkuhiljaa aloittelen. Ihanaa on pestä jo paksumpia talvivaatteita varastoitavaksi. Tänään tuuleekin melkoisesti ja taidan saada toppatakit ulkona kuivaksi.

      Poista
  3. Kivat tyynyt piristää kummasti makkaria.
    Aurinkoista sunnuntaita.

    VastaaPoista
  4. Meillä ei oikeen ole sellaista varsinaista sesonkisisustelua enää. Ei tule edes tekstiilejä vaihdettua, mutta sitten kun kevät on jo lähempänä kesää, nuo kaikki lattiat peittävät talvimatot kyllä saa kyytiä ja lattiat pitää saada kesäksi likimain paljaiksi. Ehkäpä sitten tuo hyötypuutarhailuinto on korvannut sesonkisisustelun ylivuotavalla huumallaan, kun kaikki huomio menee siemenille ja taimille ja kevätsisustus koostuu taimista :D

    Ihanan herkullisen näköisiä mustikkamuffareita. Oiskohan meillä vielä pakkasessa joku pussukka mustikkaa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minua harmittaa kun ei ole tilaa esikasvattaa taimia. Nyt kannattaa kaivaa pakastimesta viimeiset marjat syötäväksi ja toivoa tuottoisaa marjavuotta.

      Poista
  5. Tänään on hyvä ulkoiluilma, kun vain pukee kunnolla päälle ja valitsee suojaisat reitit. Houkuttelin miehen uimaan kanssani, ja kunhan tässä ensin saan näitä kotihommia valmiiksi ja tehtyä jumppaohjelmat läpi, päästään lähtemään. Kiva päästä saunaan ja altaalle, vaikka edes vähäksi aikaa.

    VastaaPoista
  6. Ihanan selkeä ilme ja tyylikkäitä ratkaisuja!! Minulla on myös se hyvä tilanne, että on kaksi kotia ja toisessa voi olla vähän romanttisempaa kun taas ykköskodissa on aika pelkistetty tyyli. Se on pysynyt samana - tai jalostunut nykyisenlaiseksi - vuosien varrella. Mutta jotain pientä tulee silloin tällöin tehtyä ykköskodinkin sisustuksen suhteen. Nyt odottelen esikoisen kotoa muuttoa ja sitten pistetään se huone uusiksi kuopukselle. Näin ollen kuopuksen huoneen saan suunnitella tulevaksi työ- ja vierashuoneeksi. Maltan tuskin odottaa tätä ketjureaktiota :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lasten kotoa muutto saa kyllä aikaan poitiivisen muutosketjun. Meillä aikoinaan tehtiin kummallekin oma työhuone, kun lapset muuttivat kotoa. Ihanaa kun on huone jossa saan levitellä kankaita ja askartelujuttuja mielinmäärin, eikä tarvitse välittää kaaoksesta :)

      Poista
  7. Kyllä iskee sisustusvimma!! Teidän makkari on ihana, tuo lamppu on niin makee.

    VastaaPoista