sunnuntai 27. tammikuuta 2019

Bataattipihvit

Sunnuntaisin on kiva kokeilla uusia reseptejä ja maistattaa tuotoksia perheellä. Tänään kokeiluun pääsivät bataattipihvit, joiden ohjeen nappasin vanhasta Apu-lehdestä. Muutin ohjetta kuitenkin melkoisesti ja nyt ekan maistelukerran jälkeeen taidan tehdä vielä reseptiin muutaman muutoksen.



Mutta joo, näitä tulee kyllä varmasti tehtyä uudelleenkin. Kelpo ruokaa vaikka töihin mukaan otettavaksi. Itse kaipaan lounaalla jotain lämmintä, eikä pelkkä salaatti niin houkuta. Nyt voinkin pakata huomiseen eväsboksiin muutaman pihvin salaattiannoksen lisäksi.



Tässä  oma muunneltu ohjeeni bataattipihveihin;

1 iso bataatti
1 iso porkkana
1 prk valkoisia papuja (250g)
4 dl kaurahiutaleita
1 tl suolaa
 kasvislientä
1 kananmuna

paistamiseen öljyä



Keitä bataattikuutiot ja pilkottu porkkana kypsiksi kasvisliemessä. Lisää kulhoon kaurahiutaleet, kypsiksi keitetyt bataatti ja porkkana sekä valutetut pavut. (Säästä osa kasvislienmestä!) Hienonna ainekset sauvasekoittimella soseeksi. Mausta suolalla ja lisää soseeseen lopuksi yksi kananmuna ja sen verran kasvislientä että seoksesta tulee sopivan notkeaa pihvien pastamiseen.  Paista lettupannulla miedolla lämmöllä molemmin puolin. Nauti pihvit puolukkahillon ja persiljasilpun kera.
Annoksesta tulee noin 18 pihviä, kun paistaa pienellä lettupannulla.



Pihvien makumaailma on melko mieto ja itse kun pidän maustetusta ruoasta, taidan lisätä seuraavaan satsiin raastettua keltasipulia ja ripauksen pippuria. Kastikkeeksi voisi tehdä myös tzatzikin tyylisen jugurttikastikkeen.




Ihana, joskin melko kylmä ulkoilusää tänään meillä. Upeaa kuitenkin kun aurinko paistaa, se saa mielen niin virkeäksi. Ihanaa sunnuntain jatkoa ja mukavaa viikonalkua kaikille!

18 kommenttia:

  1. Kiva resepti. Kiitos! Itsekin tykkään lämpimistä eväsruuista.
    Kaunista pakkasviikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Vaikka tänään oli melko kylmä ulkoilukeli linnun viserrys toi niin kevätfiiliksen!

      Poista
  2. Nams. :) Joku hyvä kasvispihviresepti pitäisi kyllä etsiä. Tätä voisin myös kokeilla, juurikin lisätyn sipulin ja jonkin hyvän kastikkeen kera.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, pienin muutoksin todella herkullisia tulee näistä ja helppo oli tehdä.

      Poista
  3. Kiitos ohjeesta! Näitä voisi joskus kokeilla. En ole koskaan tehnyt kasvispihvejä.

    Tänään on saatu nauttia upeasta pakkassäästä!
    Hyvää viikonalkua!❤️❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen aiemmin tehnyt kassvispihvit raastetuista kasviksita, mutta nämä esikeitettiin.

      Poista
  4. Taas on niin herkullisen näköistä, että on laitettava kokeiltavien listalle. Sinulla on paljon hyviä ohjeita. Melkein mieluiten etsin täältä.

    VastaaPoista
  5. Tätä pitääkin kokeilla :) bataattia tulee vähemmän käytettyä. Kiitos ohjeesta :)

    VastaaPoista
  6. Kaurahiutaleet maistuvat letussa kuin letussa hyvältä. Tein aamulla banaanilettuja kolmella eri koostumuksella. Ensin paistoin kaksi ihan vaan munabanaaniseoksesta, sitten lisäsin kardemummaa hieman ja loppuun seokseen lisäsin kaurahiutaleita ja mustikkajauhetta. Viimosimmat olivat parhaita ja ruokaisimpia. Bataattiletut menevät ehdottomasti ryytimaan koekeittiöön ja uusi sauvasekoitin ostoslistalle.
    Mukavia tammikuun viimeisiä päiviä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kivoja kokeiluja sinne ryytimaan koekeittiöön :)

      Poista
  7. Maistuisi :)
    Kivaa uutta viikkoa!

    VastaaPoista
  8. Varmasti kokeilun arvoinen. Kiitos sinulle.

    VastaaPoista
  9. Bataattikeittoa olen tehnyt mutta pihvejä täytyykin kokeilla, hyvä ohje, kiitos!

    VastaaPoista
  10. Nam! Näyttää niin herkulliselta ja jotenkin keväiseltäkin :)

    VastaaPoista