tarvitset :
n. 800g hapahkoja omenoita
1/2 rkl kanelia
1/2 dl sokeria
(2 rkl margariinia)
kuorrutus;
100g margariinia
2 dl kaurahiutaleita
1 1/2 dl mantelilastuja
1 dl fariinisokeria
Lohko omenat ja poista siemenkodat. Alkuperäisessä ohjeessa lohkot kuullotetaan pannulla margariinissa, mutta en tätä vaihetta koskaan ole tehnyt ja ihan hyvä tulee ilmankin. Levitä omenanlohkot uunivuokaan ja ripottele sekaan kanelia ja sokeria.
Sekoita kuorruteainekset ja levitä seos omenalohkojen päälle. Paista uunin alimmalla tasolla 225 asteessa noin 15 minuuttia. kokeile onko omenalohkot kypsiä, jos ei niin jatka kypsennystä vielä 200 asteessa.
Tarjoa lämmin uuniomenaherkku vaniljajäätelön kanssa!
Leppoisia syysiltoja!
Uuniomenat ovat minun yksi suurimpia jälkiruokaherkkuja. Tätä täytyy taas tehdä.
VastaaPoistaSopii vaikka viikonlopun jälkkäriksi!
PoistaHyvältä kuullostaa! Omenat ja kaurahiutaleet on lyömätön yhdistelmä!
VastaaPoistaNäin on, terveellistäkin :)
PoistaIhana resepti. Varmasti on hyvää.
VastaaPoistaNam, hyvää oli!
PoistaOmenaiset jälkkärit ja leivonnaiset on parasta mitä tiedän!!!
VastaaPoistaSamaa mieltä!
PoistaTämä on kyllä hyvää, tosin teen vähän yksinkertaisemman version ihan vaan kaurahiutaleilla, tavallisella sokerilla ja voilla. Ja kanelia kanssa! Ai että tulikin hyvää, vastikään tein anopilta haetuista omenoista. Oikein punaisia ja sisältä oikein jauhoisia omenoita, tuli niin pehmoista (ja hauskan punaista!) omenapaistosta että! :)
VastaaPoistaOi nam, kiitti ohjeesta!
VastaaPoistaNäyttää herkulta :)
VastaaPoista