keskiviikko 19. syyskuuta 2018

Uuniomenaherkku

Syksyn ehdoton jälkkäriherkku ovat uuniomenat. Lapsuudesta muistan kuinka äiti teki uuniomenat kovertamalla reijän keskelle ja täyttämällä sen voilla ja fariinisokerilla. Itse olen jo vuosia tehnyt uuniomenaherkkuni seuravaavalla reseptillä, joka löytyy myös Valion sivuilta, täältä!



tarvitset :
n. 800g hapahkoja omenoita
1/2  rkl kanelia
1/2 dl sokeria
(2 rkl margariinia)

kuorrutus;
100g margariinia
2 dl kaurahiutaleita
1 1/2 dl mantelilastuja
1 dl fariinisokeria



Lohko omenat ja poista siemenkodat. Alkuperäisessä ohjeessa lohkot kuullotetaan pannulla margariinissa, mutta en tätä vaihetta koskaan ole tehnyt ja ihan hyvä tulee ilmankin. Levitä omenanlohkot uunivuokaan ja ripottele sekaan kanelia ja sokeria.




Sekoita kuorruteainekset ja levitä seos omenalohkojen päälle. Paista uunin alimmalla tasolla 225 asteessa noin 15 minuuttia. kokeile onko omenalohkot kypsiä, jos ei niin jatka kypsennystä vielä 200 asteessa.
Tarjoa lämmin uuniomenaherkku vaniljajäätelön kanssa!


Leppoisia syysiltoja!



11 kommenttia:

  1. Uuniomenat ovat minun yksi suurimpia jälkiruokaherkkuja. Tätä täytyy taas tehdä.

    VastaaPoista
  2. Hyvältä kuullostaa! Omenat ja kaurahiutaleet on lyömätön yhdistelmä!

    VastaaPoista
  3. Ihana resepti. Varmasti on hyvää.

    VastaaPoista
  4. Omenaiset jälkkärit ja leivonnaiset on parasta mitä tiedän!!!

    VastaaPoista
  5. Tämä on kyllä hyvää, tosin teen vähän yksinkertaisemman version ihan vaan kaurahiutaleilla, tavallisella sokerilla ja voilla. Ja kanelia kanssa! Ai että tulikin hyvää, vastikään tein anopilta haetuista omenoista. Oikein punaisia ja sisältä oikein jauhoisia omenoita, tuli niin pehmoista (ja hauskan punaista!) omenapaistosta että! :)

    VastaaPoista
  6. Oi nam, kiitti ohjeesta!

    VastaaPoista